Obavijesti

Show

Komentari 0

Cee Lo Green i Eric Prydz predvode nova imena na Exitu

Cee Lo Green i Eric Prydz predvode nova imena na Exitu
6

Jedan od najatraktivnijih vokala na sceni, dobitnik 5 Grammy nagrada i brojnih drugih najprestižnijih svjetskih glazbenih nagrada, Cee Lo Green dolazi na EXIT

VIDEO

EXIT R:Evolucija se nastavlja potvrdom nastupa velikih glazbenih imena. Cee Lo Green, Eric Prydz, Amé b2b Dixon, Scuba live, Ana Popović, Prong, Delilah i Kate Boy pridružuju se popisu već potvrđenih izvođača kao što su  Atoms For Peace, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Bloc Party i Fatboy Slim. 

Jedan od najatraktivnijih vokala na sceni, dobitnik 5 Grammy nagrada i brojnih drugih najprestižnijih svjetskih glazbenih nagrada, gospodin Cee Lo Green dolazi na EXIT! Bit će to njegov premijerni nastup u regiji u sklopu koga će publici predstaviti svoje najveće hitove „Crazy“, „Forget you/Fuck you“, „Bright Lights Bigger City“ i mnoge druge. Cee Lo Green je postao planetarna zvijezda kao polovica dueta Gnarls Barkley, s kojim je osvojio dvije Grammy nagrade za pjesmu „Crazy“ i album „St. Elsewhere“. 

Još veći uspjeh ostvario je kao solo umjetnik s izdanjem „The Lady Killer“ i pjesmama „Forget you/Fuck you“, „Bright Lights Bigger City“ i „Fool For You“ koje su mu donijele još tri Grammyja, kao i prestižne Brit i Billboard nagrade. Na impresivnom spisku imena s kojima je sarađivao su Madonna, Santana, Christina Aguilera, Rod Stewart, Bruno Mars, Black Eyed Peas, Chase & Status, što pokazuje žanrovsku raznovrsnost kojom vlada veoma mali broj autora.

Vodeće ime švedske DJ scene Eric Prydz, je postao poznat najširoj publici nakon 2,5 milijuna prodanih primjeraka velikog hita „Call On Me“, koji je postao broj jedan na muzičkim listama širom svijeta, sa preko 50 milijuna Youtube pregleda. Eric je jedini DJ koji je dobio priliku surađivati s grupom Pink Floyd i to na remixu njihove najpoznatije pjesme „Another Brick In The Wall“. Eric Prydz je jedan od rijetkih DJeva i producenata koji je uspio ostvariti veliki uspjeh i na underground i na komercijanoj glazbenoj sceni, a osim što je sjajan DJ, osnivač je i tri diskografske kuće - Mousville, Pryda i Pryda & Friends. Poznat po tome da „radi“ za publiku, Eric Prydz najavljuje spektakl na Dance Areni EXITa 2013.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Back to back“ nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi su se pokazali kao zaštitni znak Dance Arene, pa će EXIT nastaviti s ovom tradicijom uz nastup koji će izvesti Amé i Dixon. Kao učenici Chicago house i Detroit techno glazbene škole, predstavit će publici EXITa svoj veliki hit „Where We At“. Posle Miamija, Ibize, Singapura i Londona, premijerno će izvesti svoj show pred publikom Dance Arene.

Dio EXIT R:Evolucije postao je i Scuba, koji na Dance Arenu dolazi kao jedan od predvodnika fuzije njemačke i britanske elektro scene. Paul „Scuba“ Rose, DJ i producent za koga nema granica u glazbi, sa svojim trećim albumom „Personality“ napravio je veliki iskorak kombinirajući techno, house i trance s neizbježnim elementima dubstepa, kojim se ranije bavio. Scuba će na EXITu 2013 nastupiti u Live varijanti.

Ana Popović, poznata kao „ženski Hendrix“, jedna je od najpriznatijih svetskih blues glazbenica. Talent i želja su je odveli iz Beograda, preko Nizozemske, čak do Memphisa, prijestolnice bluesa. Nakon objave prvog albuma „Hush“ biva prepoznata i priznata kao najbolji europski blues glazbenik. Jedina je Europljanka ikada nominirana za debitanta godine u okviru Handy awards, blues verzije Oscara. Osim brojnih nominacija i osvojenih nagrada u Europi i Americi, najveće priznanje je stiglo u obliku poziva za zajedničku turneju koji je došao od kralja soul muzike, Solomona Burka. Aninu kvalitetu prepoznao je i najveći svjetski proizvođač gitara Fender, čije je zaštitno lice već nekoliko godina. 

S njujorške metal scene na Petrovaradinsku tvrđavu stižu pioniri urbane metal scene, legendarni Prong. Bend koji je inspirirao Korn i mnoge druge bendove, pojavio se na sceni još '80-ih godina, ali i dalje oduševljava fanove tvrđeg gitarističkog zvuka. Publika Fusion pozornice EXIT festivala će imati priliku čuti i njihov novi album „Carved into Stone“.

Na Fusionu ove godine nastupa i Delilah, djevojka anđeoskog glasa koja svojom glazbom osvaja srca širom svijeta. S njezinim sjajnim glasovnim sposobnostima smo se upoznali 2010. godine kada se pojavio veliki hit Chase and Statusa „Time“. Ubrzo nakon toga, Delilah osvaja svijet prvim albumom „From The Roots Up“. Sofisticiranost njezinog glasa uspoređuju s Massive Attack i Portishead, suptilnost sa Sade i Aaliyah, ali istina je da specifičnost njezinog glasa cijelo vrijeme koketira s različitim stilovima i raspoloženjima i na taj način stvara karakterističnu atmosferu. 

Najavljeni od Billboarda kao najbolja nova ljetna glazbena atrakcija Kate Boy trenutno predstavljaju jedan od najaktualnijih electro pop sastava na sceni. Publika Dance Arene imat će ekskluzivnu priliku svjedočiti njihovom živom nastupu. Kate Boy čine australska pjevačica Kate Akhurst i trojica švedskih producenata, Hampus Nordgren Hemlin, Markus Dextegen i Oskar Sikow Engström. 

Aktualna cijena petodnevne ulaznice za Exit festival iznosi 440,00 kn, dok ulaznica za festivalski kamp iznosi 200,00 kn i mogu se kupiti na slijedećim prodajnim mjestima:            

Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7

Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13

Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a

Dallas Shop Split, Narodni trg 14

Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4

Dallas Shop Rovinj, Carera 72

Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2

AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju