Obavijesti

Show

Komentari 26

Celzijus bila kod sultana čiji sin ženi Hrvaticu! 'Htjeli su znati što ću obući, a i prekršili su pravila'

Celzijus bila kod sultana čiji sin ženi Hrvaticu! 'Htjeli su znati što ću obući, a i prekršili su pravila'
7

Princ je zanemario protokol i pružio mi ruku prilikom pozdrava što je inače u njihovoj kulturi zabranjeno, rekla nam je pjevačica i glumica o posjetu Bruneju

VIDEO

Upoznala sam najstarijeg sina prijestolonasljednika Al-Muhtadeeja Bilaha i njegovu ženu, princezu Sarah. Dino i ja smo bili pozvani na rođendan njegova sina Abdula, jer je Dino tad igrao za njegov klub, rekla nam je Nives Celzijus o svom posjetu Bruneju prije deset godina.

A Nives smo kontaktirali zbog Abdula Mateena od Bruneja koji godinama slovi za najpoželjnijeg mladog princa, a sad je otkriveno da se ženi, i to za djevojku hrvatskih korijena. Kraljevsko vjenčanje održat će se u siječnju iduće godine, a o misterioznoj Anishi Isi-Kalebic se zaista malo zna.

New Photos Released of Jordan's Royal Wedding - Amman

Njihova ljubavna priča započela je nakon što su se upoznali preko prijatelja. Anisha inače potječe iz poznate brunejske obitelji, njezin djed Pehin Datuk Haji Isa bio je savjetnik tamošnjeg sultana i suosnivač zrakoplovne kompanije. Dio života je Anisha provela u Britaniji, gdje je pohađala Sveučilište u Bathu. Nakon toga je započela vlastiti modni brend Silk Collective. Ona i princ navodno dijele ljubav prema sportu, pa često zajedno treniraju. Njezin brat, Daniel Isa Kalebic, također je dobar prinčev prijatelj.

Upoznala starijeg brata 

Nives nije upoznala njega, ali jest njegova starijeg brata. Tadašnji joj je muž, Dino Drpić, igrao za Brunei DPMM FC. Dino je uživao na egzotičnom azijskom otoku. Hassanal ga je smjestio u luksuzni hotel i dao mu osobnog vozača, a tamo ga je posjetila i Nives u veljači 2013. godine. Na letu dugom 36 sati društvo joj je pravila tad petogodišnja kći Taisha. Sina Leona tad je ostavila u Zagrebu zbog školskih obveza, a čuvala ga je baka.

- Sjećam se da su bili izrazito ugodni i gostoljubivi te da je princ zanemario pravila i pružio mi ruku prilikom pozdrava što je u njihovoj kulturi zabranjeno. Jedino što su prije zvali iz protokola i provjeravali što ću imati odjeveno. Naravno, moja kombinacija je od prve odobrena - prisjetila se Nives.

Već nakon nekoliko dana boravka na Bruneju, Nives je govorila kako joj se tamo sviđa. Prije nekoliko godina rekla je kako bi voljela na Bruneju unajmiti vilu uz more u kojoj bi živjela.

- U ovih nekoliko dana koliko sam ovdje gotovo sve mi se sviđa. Ljudi su dragi, živimo u četvrti koja je jako mirna i u kojoj uglavnom borave stranci - rekla je tad.

I nije puno promijenila mišljenje.

- Meni je predivna ta netaknuta priroda, ali nema tamo nekog luksuza, osim te palače sultana, pokoji hotel i ima tih nekih elitnijih stambenih kompleksa u kojima pretežno žive stranci, sve ostalo je prilično jednostavno i obično - kaže nam.

Pronašla je vremena i za šoping. Kaže da se u buticima mogla kupiti odjeća koja je i kod nas u trendu, iako njihove žene to ne kupuju.

- Njihove žene to ne nose, ali im je najnormalnije da stranci i turisti nose. I vole i žene I muškarci pogledati dotjeranu ženu. Znam da gdje god smo se pojavili, bili smo im atrakcija.

Snalazi se za vino 

Bila je na Bruneju i gastro tura, i s time je Nives zadovoljna bila. Dobro, imali su jedan "feler", ali uspješno su to riješili.

- Hrana mi je bila ukusna, jedino mi je falilo vino, ali postojali su restorani gdje si mogao nositi svoje vino. Tako da smo mi svaka dva tjedna išli do Malezije po vino - otkrila nam je Nives.

A na Bruneju, u klubu DPMM, radio je i Vjeran Simunić. Kako kaže, ljeti bi radio u Hrvatskoj, a zimi otišao u toplije krajeve. Jedna od destinacija bila je i Brunej.

- Brunej je prekrasan, sličan je Dalmaciji, a iznimno je bogata država. Ima ih malo, leže na nafti, vladajući su svima osigurali lagodan, gotovo besplatan život, a oni plivaju u bogatstvu. I to se vidi na svakom koraku. Lijepo je i u Bahreinu, samo su tamo problem vrućine. No na sve se čovjek navikne, pa i na termine treninga koji se određuju po terminima kad gazda može doći gledati treninge, ha, ha, ha... - rekao je prije nekoliko godina Simunić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete
STIŽE PRINOVA

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete

Šuškanja o prinovi krenula su krajem prošle godine, no sve je demantirao Tonči Huljić
Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene