Obavijesti

Show

Komentari 12

Četvrt Los Angelesa pobunila se protiv Vin Diesela: Ovdje nećete snimati nove 'Brze i žestoke'

Četvrt Los Angelesa pobunila se protiv Vin Diesela: Ovdje nećete snimati nove 'Brze i žestoke'
4

Prosvjednici kažu da je riječ o ilegalnim utrkama za vrijeme kojih se, obično noću ondje okupljaju brojni zainteresirani da bi vidjeli vozače automobila kako se velikom brzinom utrkuju ulicama grada

VIDEO

Četvrt Los Angelesa koja je svojedobno poslužila kao kulisa za filmove 'Brzi i žestoki' u petak je bila poprište prosvjeda protiv snimanja novog nastavka te automobilističke sage, uz pojašnjenje sudionika koji tvrde da njezine ulice od tada trpe epidemiju ilegalnih gradskih utrka.

Stanovnici izražavaju gnjev uoči početka snimanja zakazanog za ovaj vikend u Angelino Heightsu, povijesnoj četvrti blizu središta Los Angelesa. U sagi "Brzi i žestoki" riječ je o izmišljenome mjestu stanovanja Dominica Toretta, kojega glumi američki glumac Vin Diesel.

Vin Diesel is an action hero on the set of "Fast and Furious 7"

Prosvjednici kažu da je riječ o ilegalnim utrkama za vrijeme kojih se, obično noću ondje okupljaju brojni zainteresirani da bi vidjeli vozače automobila kako se velikom brzinom utrkuju ulicama grada. Za Damiana Kevitta, lokalnog stanovnika i osnivača udruge SAFE, koji se žestoko protivi toj praksi, "Brzi i žestoki" su pridonijeli "popularnosti te ilegalne aktivnosti" pretvarajući četvrt Angelino Heights u "turističku destinaciju za ilegalne ulične utrke".

"Petkom, subotom i nedjeljom navečer ovamo stižu po tri, četiri, pet ili više šest automobila koji izvode svakojake manevre svojim automobilima, nesnosno pritom škripeći gumama", kaže Damian Kevitt te dodaje da "u susjedstvu nije bilo uličnih utrka prije nego što su ondje snimljeni "Brzi i žestoki".

Još jedna stanovnica četvrti, koja se predstavila kao Bella, kaže da su njezina djeca istraumatizirana zbog buke automobila ispred njihove kuće, koja ih redovito budi usred noći. Kaže i da se djeca boje izaći vani da bi se ondje igrala, jer su nekoliko puta vidjela trenutak u kojemu automobili izmiču kontroli vozača i za dlaku izbjegnu nalijetanje na pješake.

Bella smatra da bi Universal Studios trebao premjestiti mjesto snimanja, a SAFE potiče grad da u četvrti postavi ležeće policajce i uspostavi nultu toleranciju za ulične utrke. Prvi film iz sage "Brzi i žestoki" premijeru je imao 2001. Film je prerastao u serijal s najvećom zaradom u povijesti, čak 6,6 milijarda dolara za 10 snimljenih filmova.

Premijera jedanaestog nastavka sage "Brzi i žestoki 10" trebala bi se održati u svibnju iduće godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija