Obavijesti

Show

Komentari 12

CIA naredila američkoj glumici: 'Kralja moraš odvesti u krevet!'

CIA naredila američkoj glumici: 'Kralja moraš odvesti u krevet!'
6

Susan nije bilo jasno kakvu ulogu je morala igrati kada su je zamolili da prisustvuju zabavi, ali joj je rečeno: "Želimo da pođete s njim u krevet." Cabot je izjavila da je odbila prijedlog, ali je ipak odlučila otići na zabavu

VIDEO

CIA je organizirala prvi susret između slavne glumice Susan Cabot i kralja Jordana 1959. godine, što je dovelo do njihovog intimnog odnosa, pokazuju deklasificirani dokumenti. Dokumenti - iz istrage o ubojstvu predsjednika Johna Kennedyja - pokazuju da je CIA, u pokušaju jačanja odnosa s Jordanom, nagovorila bivšeg agenta FBI-a da on dogovori sastanak kralja Husseina i Cabotice, piše USA Today.

Par se dobro slagao na večeri u Los Angelesu koju je organizirao Robert Maheu, koji će kasnije postati važan pomoćnik ekscentričnom poduzetniku Howardu Hughesu. Agenti su zatim unajmili kuću na Long Island Beachu za kralja Husseina dok je nastavio svoj državni posjet i dogovorio da Cabotica ostane u obližnjem hotelu u New Yorku. Glasine govore kako se njihov odnos nastavio dulji niz godina, a Cabotica je rodila sina Timothyja 1964. godine, za kojeg se mislilo da je Husseinov sin. Iako se nikad nije u potpunosti dokazalo da je kralj Timothyjev otac, sve pretpostavke idu u tom smjeru. Da se takvo što pokazalo istinitim, značilo bi da je Hussein varao svoju drugu suprugu Antoinette Gardiner s kojom je bio u braku od 1961. do 1971. godine.

Timothy je ubio majku 1986. godine kada je imala 59 godina, a tijekom suđenja pokazalo se da još uvijek primaju 1.500 dolara mjesečno od Husseina. Nove informacije došle su na vidjelo jer je CIA-in čovjek Maheu bio povezan i sa pokušajima atentata na Fidela Castra. Provjeravali su ga u sklopu istrage FBI-a u smrt JFK, a bilješke te istrage objavljene su krajem prošle godine nakon što je predsjednik Trump naredio njihovu deklasifikaciju. Susan Cabot bila je velika filmska zvijezda u 1950-ima i glumila je u brojnim u filmovima, uključujući Gunsmoke, The Wasp Woman, Tomahawk i Machine-Gun Kelly. Glumila je uz Humphreyja Bogarta u filmu The Enforcer. Uvučena je u operaciju CIA-e kada je bivši agent Maheu dobio zadatak da traži "žensko društvo" tijekom službenog posjeta šefa države u travnju 1959., prema CIA-inom dopisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dokument taji ime kralja Husseina, no vrijeme događaja podudara se s posjetom tada 23-godišnjeg monarha SAD-u. Husseinova prva žena, Dina bint Abdul-Hamid, umrla je 1957. i kralj se nije ponovno vjenčao sve do 1961. godine. Agencija je zadužila Maheua i tada su kontaktirali "istaknutu odvjetnicu u Los Angelesu i holivudsku figuru" stoji u spisima. Gospodin Maheu je zamoljen da organizira zabavu za kralja Husseina 3. travnja 1959., navodi se u izvješću - i tijekom ove zabave je upoznao tu prijateljicu. Priča objavljena u Los Angeles Timesu nekoliko dana kasnije navodi da su se kralj Hussein i Cabotica susreli na zabavi u kući  kalifornijskog naftaša Edwina Pauleyja.

Par je postao "intimni prijatelji" nakon sastanka u Los Angelesu, navodi se u dopisu, a kralj je bio zaljubljen u nju pa se želio s njom sresti tijekom svog boravka u New Yorku između 14. i 18. travnja 1959. godine. CIA je tada iznajmila kuću u Long Beachu na Long Islandu za vrijeme kada je kralj Hussein bio u New Yorku, a Cabotica je ostala u hotelu Barclay na Manhattanu pod "tajnim imenom", dodaju agenti u dopisu. Tijekom svog boravka u Long Beachu, Cabotica je govorila o interesu javnosti koja okružuje njezin odnos s kraljem Husseinom, navodi se u dopisu. Izvještaji u medijima raspravljali su o njenoj židovskoj pozadini - Cabotica je rođena kao Harriet Shapiro - što je moglo predstavljati probleme za muslimanskog monarha. "Nagađala je o mogućim izvorima određenih osobnih podataka koji su procurili u javnost", stoji u dopisu. Osim toga, razgovarala je o njezinim dubokim osjećajima za stranog dužnosnika.

Također je spomenula da nije jasno kakvu ulogu je morala igrati kada su je zamolili da prisustvuju zabavi, ali joj je rečeno: "Želimo da pođete s njim u krevet." Cabot je izjavila da je odbila prijedlog, ali je ipak odlučila otići na zabavu i zaljubila se do ušiju u "iznimno šarmantnog" kralja. Kralj Hussein vladao je Jordanom sve do svoje smrti 1999. godine od raka. Oženio se četiri puta, a njegov sin Abdullah - iz drugog braka - naslijedio ga je na prijestolju. Susan Cabot rođena je kao Harriet Pearl Shapiro u obitelji ruskih židova 1927. - ali je odrastala kroz osam različitih posvojiteljskih obitelji. Na Manhattanu je bila u srednjoj školi kad je otkrila svoju ljubav prema glumi.

Dok je pokušavala odlučiti se između karijere u glazbi i umjetnosti, radila je kao ilustratorica dječje knjige po danu da bi noću pjevala na Manhattanu. Cabot se udala za svog prvog supruga, Martina Sackera, 1944. godine, ali par se razveo 1951. godine. Njezin odnos s kraljem Husseinom bio je predmet brojnih tračeva u brojnim tabloidima. Opisala ga je kao "najljepšeg čovjeka kojeg je ikada upoznala", a par se često susretao nakon tog prvog sastanka, navodi se u članku Los Angeles Timesa iz 1989. godine.

Do 1960. Cabot je prestala raditi u filmu i umjesto toga raspodijelila je svoje vrijeme između uloga na televiziji i u kazališnim predstavama. Njezino jedino dijete, Timothy Scott Romano, rođen je 27. siječnja 1964., a pitanje njegova očinstva ostaje nejasno. Cabot je, kako se piše, rekla prijateljima da je on bio sin engleskog diplomata za kojeg se kratko udala - u pokušaju da pokrije činjenicu da je nezakonit. Međutim, Timothy nosi prezime poduzetnika Michaela Romana.

Cabotica se udala za njega 1968., a kasnije je posvojio Timothyja. Nije se ponovno udala nakon njegove smrti 1983. godine. U godinama prije smrti, njezino se mentalno zdravlje pogoršalo do te mjere da su ona i njezin sin živjeli u katastrofalnim uvjetima - okruženi novinama koje su bile stare i po nekoliko godina i ostacima hrane. Navodno je gajila samoubilačke misli i patila od depresije Cabotica je pronađena mrtva u spavaćoj sobi, ležeći preko kreveta u Encinu u Kaliforniji, 10. prosinca 1986. godine. Njezin je sin, tada 22, u početku rekao policiji da je provalnik ubio majku, ali je kasnije otkrio da ju je pretukao šipkom za dizanje utega nakon što ga je napao bijes. Timothy je prvotno optužen za ubojstvo, ali optužba je kasnije promijenjena u nehotično ubojstvo. U konačnici, bio je osuđen zbog nehotičnog ubojstva. Njegovo suđenje 1989. godine također je iznijelo informacije da je njegova majka primila 1.500 dolara mjesečno od čuvara kraljevske riznice u Jordanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju