Obavijesti

Show

Komentari 8

Claire Danes: Uživala sam dok sam ljubila mlađahnog Efrona

Claire Danes: Uživala sam dok sam ljubila mlađahnog Efrona
5

Zvijezda hit-serije “Domovina“, koja je više od 12 godina prisutna u medijima, govori o svom mračnom razdoblju i o ulozi koja joj je promijenila život

VIDEO

Iako je serija “I to mi je neki život” trajala samo jednu sezonu, to je bilo dovoljno da Claire Danes (34) bude zapažena u glumačkom svijetu. Glumila je u mnogim filmovima, a na male ekrane se vratila nakon 15 godina ulogom bipolarne agentice CIA-e Carrie Mathison u seriji “Domovina”, koja se prikazuje na Drugom programu HTV-a. Claire je osvojila brojne nagrade, a nedavno je drugi put zaredom dobila i prestižnu nagradu Emmy za najbolju glumicu u dramskoj seriji.

Café24: Dobitnica ste već drugog Emmyja. Koliko vam ta priznanja znače?

Znače mi puno i daju mi poticaj da samo nastavim dalje. Ove godine sam čak uspjela i proslaviti jer sam prošle taman rodila sina Cyrusa. Moji roditelji su ga čuvali u hotelu u kojem je bila ceremonija. Prošetala sam crvenim tepihom pa sam otrčala u hotelsku sobu nahraniti ga. Prisustvovala sam ceremoniji, dobila sam nagradu i vratila se opet k njemu. Nosila sam usku haljinu i osjećala se čudno jer sam dugo nosila samo široke hlače. Bila sam pospana, okružena roditeljima i mužem. No to je bio jedan od najboljih dana u mom životu. Savršena zbrka.

Café24: Je li istina da ste prije početka snimanja “Domovine” htjeli odustati od glume?

To je bilo teško razdoblje. Bila sam bez posla čak dvije godine. Bilo je trenutaka kad sam pomislila da ću se baviti dizajnom interijera, onda mi je netko sugerirao da bih se trebala zadovoljiti uspjehom u privatnom životu. To je bilo vrlo zbunjujuće. Dobivala sam puno pohvala, ali to nije donosilo više posla. Stvarno sam se u tom periodu mučila.

Café24: Zbog “Domovine” ste čak odbili novu suradnju s Leonardom DiCaprijem?

Ponudili su mi ulogu tajnice u filmu ‘J. Edgar’. Bila sam u dvojbi, tumačiti tajnicu svom šefu ili jednostavno sama biti šefica. Željela sam biti šefica. Iskreno, bojala sam se uloge u ‘Domovini’, ali sam znala, čim se bojim tako, da to trebam učiniti. Scenaristi serije su mi rekli da su se sjetili mene čim su počeli pisati o agentici CIA-e Carrie Mathison.

Café24: Kako ste se snašli u ulozi bipolarne žene? Dvije godine ste studirali psihologiju. Je li vam to pomoglo da bolje shvatite njen karakter?

Carrie je različita od svega što sam prije glumila. Čudna je i drugačija, ali je ljudi ipak vole. Uvijek sam bila fascinirana ljudskom psihom, pa mi je uloga došla kao naručena. Puno sam čitala o bipolarnom poremećaju te sam pokušala naći ljude koji pate od njega, a ne piju lijekove. Našla sam ih na YouTubeu. Stavili su videa na kojima imaju manične epizode te su pričali o samoubojstvu. Na temelju toga gradila sam Carrie.

Café24: Čitala sam da je vaš suprug Hugh Dancy veliki obožavatelj serije. Govorite li mu unaprijed što će se dogoditi?

Hugh je zagriženi fan od prve epizode. Kad smo kod kuće, zabranjeno mi je išta govoriti jer mi je nekoliko puta izletjela radnja i pokvarila sam mu napetost. Samo me pita kako mi je bilo na poslu, a kad mu počnem prepričavati neku scenu, odmah me prekine jer doista ne želi ništa znati.

Café24: Više od dvadeset godina prisutni ste u medijima. Jeste li se naučili nositi sa slavom?

Jedva. Paparazzi me svakodnevno prate, a još mi nije jasno zašto su se toliko zakačili za mene. Ne bih rekla da moj obiteljski život ikoga zanima, osim možda njih same. Najgore je što su postali zaista napasni. Nekoliko puta sam ih htjela gađati nečim, ali ne želim im dati još više materijala. Ne čitam tekstove o sebi niti gledam svoje fotografije. Ni u novinama ni na internetskim portalima.

Café24: Iako ste u filmovima ljubili i druge muškarce, najviše se pričalo o vašem poljupcu sa Zacom Efronom u filmu “Me and Orson Welles”. Što mislite koji je tomu razlog?

Da, ni meni to baš nije jasno. Pisalo se vjerojatno zato što je mlađi od mene deset godina. Bilo je divno raditi sa Zacom. On je predivna osoba i odličan glumac. Cijeli se dao u ulogu i bilo mi je zaista lijepo ljubiti se s njim. Nije nam bilo neugodno. 

Poklon za Božić: Claire Danes rodila je sina Cyrusa Michaela

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.