Show

Komentari 0

Cooper snima film o skladatelju Bernsteinu: Netflix kupio prava

Cooper snima film o skladatelju Bernsteinu: Netflix kupio prava

To neće biti klasični biografski film o Bernsteinu, nego složena priča o braku američkog skladatelja, pijanista, dirigenta i glazbenog teoretičara i njegove supruge Felicije Montealegre, čileanske glumice.

Američki glumac i redatelj Bradley Cooper (45) režirat će film o američkom dirigentu i skladatelju Leonardu Bernsteinu, a prava na film, koji još nema naslov, već ima Netflix. 

Leonard Bernstein

Cooper će u filmu također glumiti, a osim toga je zajedno s Joshom Singerom, nagrađenim scenaristom "Spotlighta" i autor scenarija.

Među producentima su velika hollywoodska imena, uključujući Stevena Spielberga i Martina Scorsesea. Cooper blisko surađuje s Bernsteinovom djecom, a nakon što je s ekipom slavnih filmaša dobio ekskluzivna prava na film, Netflix je projekt objeručke prihvatio.

Avengers: Endgame World Premiere - Los Angeles

To neće biti klasični biografski film o Bernsteinu, nego složena priča o braku američkog skladatelja, pijanista, dirigenta i glazbenog teoretičara i njegove supruge Felicije Montealegre, čileanske glumice

Bernstein (1918-1990.) bio je jedan od najslavnijih dirigenata i skladatelja u SAD-u. Dirigirao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je glazbeni ravnatelj Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operni dirigent, te kao koncertni pijanist.

Leonard Bernstein

Svjetsku slavu stekao je mjuziklima "U grad!" (1944.) i "Priča sa zapadne strane" (1957.), a oba su snimljena i u filmskoj verziji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci