Obavijesti

Show

Komentari 1

Cure vladaju: 'U našem zboru imamo samo četiri dječaka'

Cure vladaju: 'U našem zboru imamo samo četiri dječaka'
2

Dječji zbor Osnovne škole Ljubljanica u Zagrebu često sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama te su ostvarili brojne uspjehe na natjecanjima. Pjevaju na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku

VIDEO

Pjevali smo prošlih godina na adventu, rekla je Anđela Dumančić, voditeljica Dječjeg zbora Osnovne škole Ljubljanica.

Oni 16. prosinca nastupaju ispred zagrebačkog HNK na 2. Festivalu adventskih i božićnih pjesama. Dječji zbor ima 40-ak članova i među njima su samo četiri dječaka. Članovi zbora su učenici od prvog do šestog razreda, a pjeva se jednoglasno i dvoglasno na hrvatskom jeziku te engleskom i talijanskom koji se uče u školi. Dumančić je inače učiteljica razredne nastave, a s njome zbor vodi profesorica glazbene kulture Katarina Kalajžić Golac. 

Na Festivalu će pjevati gospel na engleskom jeziku i dvije božićne pjesme na hrvatskom. Zbor, koji je nastao 2014., ostvario je brojne uspjehe na natjecanjima. 

- Na državnom natjecanju zborova u Varaždinu osvojili smo zlatnu plaketu - istaknula je Dumančić i dodala kako je to njihovo najveće postignuće. 

Usto na natjecanju dječjih zborova Vedrofon 2015. u Belišću su bili na prvom mjestu, a prošle godine su na istom natjecanju bili drugi. Na 13. natjecanju zborova u KD Lisinski 2016. , njihov je mali zbor osvojio srebrnu plaketu.

Voditeljica kaže kako su imali puno zapaženih nastupa. Održali su samostalni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića prije dvije godine, predstavljali su Zajednicu Talijana na Danima nacionalnih manjina na Zrinjevcu  i Veleposlanstvo Republike Italije na Danima Europe pjevajući na talijanskom jeziku.

Pjevali su na raznim humanitarnim koncertima te tako uveseljavali potrebitu djecu i pomogli u prikupljanjima sredstava za njih - udruge Ljubav na djelu, Hrvatska za djecu i Dalmalino uveseljava djecu. Nastupili su na  festivalima 'Hrvatski dječji festival u Zagrebu', 'Zborijada te nastupili u HRT-ovim emisijama 'Dobro jutro', 'Hrvatska' i 'Hrvatska uživo'..

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'