Obavijesti

Show

Komentari 2

Dalibor Matanić: 'Ekipu sam zbog filma držao u podrumu...'

Dalibor Matanić: 'Ekipu sam zbog filma držao u podrumu...'
1

EGZORCIST U ISTRI U središtu psihološkog horora ‘Egzorcizam’ Dalibora Matanića je slučaj djevojke opsjednute sotonom. Ekipu na snimanju nije štedio

VIDEO

Akademiju sam završio zbog svojih roditelja, da malograđani ne pričaju. Diplomu sam dao njima, kaže Dalibor Matanić (42).

Diplomirao je 2008., 15 godina nakon što je upisao Akademiju dramskih umjetnosti. U srednjoj školi često je markirao s nastave kako bi mogao igrati poker. Kaže kako je još tad shvatio da je “protiv sistema”.

- Nisam upisao faks da mi se nameće da budem dobar student, a uopće nije bitno radiš li išta. Zato sam ga i napustio, da mogu snimati filmove - rekao je redatelj. Od tad snima filmove, reklame, videospotove, predstave i serije. Za svoj rad primio je brojne nagrade za koje kaže kako ni sam ne zna gdje se nalaze.

Samo opušteno: Redatelj je na premijeri “Egzorcizma” predstavio glumce, a kasnije su se svi opustili uz čašicu na šanku

- Pitam se tu i tamo ‘čekaj, pa gdje je ona’, ali iskreno, nemam pojma. Možda ih mama čuva u podrumu - smije se Matanić. Njegov psihološki horor “Egzorcizam” snimljen je prema istinitom događaju.

- Ti jadni glumci. Iscipelario sam ih, nimalo ih nisam štedio - govori te dodaje kako je napravio test u kojem je na kraju i sam morao sudjelovati. Zaključao bi ih u mračni podrum na 15 minuta.

Mrak ekipa na premijeri: Šalili su se kako će zaključati vrata da ljudi ne mogu izaći

- Svjestan si da se ništa ne događa, da je to samo podrum i da ti mozak smišlja slike koje ćeš vidjeti. Ali u jednom trenutku vidiš ruku djevojčice kako ide prema tebi. Bilo je zanimljivo gledati kako sami sebi radimo zlo - zaključio je. 

'Ponekad se sjeti neke nagrade koju je primio za svoj rad, ali kaže kako ne zna gdje su završile'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin