Obavijesti

Show

Komentari 4

Direktor TV kanala dao otkaz: Seksualno zlostavljao 12 žena

Direktor TV kanala dao otkaz: Seksualno zlostavljao 12 žena
5

Došao je u moj ured i pozvao me na ručak. Kad je parkirao u garaži, uzeo je moju glavu i povukao je prema svom međunožju. Stavio je svoj penis u moja usta i držao mi glavu tako, rekla je jedna od zlostavljanih žena

VIDEO

Direktor američkog televizijskog kanala CBS-a Les Moonves (68) podnio je ostavku samo tri sata nakon što je New Yorker objavio da ga je još žena optužilo za seksualno zlostavljanje. Prve optužbe su američki mediji objavili u srpnju ove godine, a sveukupno je 12 žena prijavilo zlostavljanje koje se dogodilo od 1980-ih do 2000-ih. 

Najprije je šest žena priznalo zlostavljanje Ronanu Farrowu (30) koji je prošle godine dobio Pulitzerovu nagradu za razotkrivanje seksualnog napasnika Harveya Weinsteina (66). Žene tvrde da je Moonves u CBS-u stvorio atmosferu u kojoj se takvo ponašanje smatra normalnim. 

Floyd Mayweather Jnr v Conor McGregor - T-Mobile Arena

Moonves je 20 godina radio na američkoj televiziji, a na čelu CBS-a je bio dvije godine i zaslužan je za televizijske hitove kao što su 'Svi vole Raymonda', 'CSI' i 'Teorija Velikog praska'. Kada je vidio prvi članak u kojem žene tvrde da ih je zlostavljao, porekao je sve. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nevjerojatne optužbe u članku nisu istinite. Imao sam odnose s tri navedene žene prije 25 godina, prije nego što sam došao na CBS - rekao je Moonves. Kako kaže, nikada nije koristio svoju poziciju kako bi utjecao na karijeru neke od tih žena te da se te optužbe pojavljuju samo kako bi se uništilo njegovo ime, reputacija i karijera.

71st Annual Tony Awards - New York

Prošle je godine Les podržao pokret 'Me Too' i govorio je o zaštiti žena od seksualnog zlostavljanja na javnom mjestu. 

- Razumijem da je nekim ženama, desetljećima prije, bilo neugodno jer sam im se nabacivao. To su bile pogreške zbog kojih danas iskreno žalim. Ali, uvijek sam se vodio i poštovao princip da 'ne' znači 'ne' - rekao je Les. 

Nakon prvih optužbi, nadzorni odbor mu je htio dati otkaz, ali se saznalo da prema ugovoru Moonves treba dobiti 84 milijuna dolara (oko 500 milijuna kuna) bonusa te dio dionica kompanije. Na kraju je CBS odlučio da Les neće dobiti nikakav bonus i da mora platiti pokretu 'Me too' 20 milijuna dolara (oko 127 milijuna kuna). 

The Greatest Movie Ever Sold Premiere - Los Angeles

Žene, odnosno glumice i scenaristice koje su ga optužile za zlostavljanje nisu skrivale imena. Glumica Ileana Douglas (53) ispričala je svoju priču. Usred razgovora o njezinoj ulozi u sitcomu, Les ju je pitao je li slobodna i počeo ju ljubiti. 

- Pritisnuo me na kauču i nisam mogla disati. Nasilno me ljubio, nisam se mogla pomaknuti i nisam ga mogla maknuti. Ležala sam paralizirano i gledala u fotografiju njegove obitelji. U jednom trenutku me pitao što mislim o svemu tome, na što sam se odlučila izvući humorom. On se vidno naljutio i maknuo s mene, a onda mi zablokirao vrata kad sam pokušala izaći - rekla je glumica koja je dobila otkaz odmah nakon snimljene prve epizode serije. 

CBS Upfront Arrivals - New York City

Janet Jones (57) je također imala loše iskustvo s njim. Nakon što ju je nasilno poljubio na poslovnom sastanku pobjegla je, a potom joj ju je nazvao i zaprijetio joj. 

- Reputacija je jako važna stvar, razumiješ li? Upozoravam te. Uništit ću ti karijeru. Nikad nećeš dobiti posao. Nitko te neće zaposliti - rekao joj je Moonves. Janet je bila tada na početku karijere i nije znala što da radi. 

Uz njih, bilo je još deset žena koje je Moonves zlostavljao, poput producentice Christine Peters (65), scenaristice Dinah Kirgo i vizažistice Deborah Green

- Došao je u moj ured i pozvao me na ručak. Kad je parkirao u garaži, uzeo je moju glavu i povukao je prema svom međunožju. Stavio je svoj penis u moja usta i držao mi glavu tako. Nakon toga zahtijevala sam da me odveze natrag u ured gdje sam povraćala. Bila sam samohrana majka dvoje djece i nikad ga nisam prijavila - rekla je jedna od zlostavljanih žena. 

FILE PHOTO: Les Moonves and his wife, Julie Chen, arrive at the Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills

Novinarka CBS-a Norah O'Donnell (44), kojoj je Moonves bio šef, rekla je da nema isprike za ovakvo sustavno ponašanje. Les je od 2004. u braku s Julie Chen (48) s kojom ima sina Charlieja (8). Prije nje je bio s Nancy Wiesenfeld s kojom ima kćer Sarah te sinove Adama i Michaela

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Alan izvrijeđao Danijelu: 'Imaš toliko celulita da ne stane u šleper! Zašto? Pokvarena si!'
DRAMA U 'BRAKU NA PRVU'

Alan izvrijeđao Danijelu: 'Imaš toliko celulita da ne stane u šleper! Zašto? Pokvarena si!'

Danijela i Alan od stručnjaka iz showa 'Brak na prvu' dobili su zadatak poredati životne vrijednosti te su se zbog toga posvađali