Obavijesti

Show

Komentari 26

Doajen Gregurević u Orašju: Tamburaši, šljivovica i filmovi

Doajen Gregurević u Orašju: Tamburaši, šljivovica i filmovi
7

Na zamolbu da sudjeluje u izravnom javljanju za 24sata, nije odbio sudjelovanje, nego se ispričao uz navod da je prije dvije godine preživio moždani udar pa da nekad zna malo i “zakočiti”...

VIDEO

Dobro došli u Orašje, najčešće su riječi koje je u prošla dva dana izgovarao glumački doajen Ivo Gregurević (65) na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma.
 Poput pravog domaćina uputio ih je svakome tko je stigao na filmsku poslasticu koju je utemeljio 1995., u dane kada je većina razmišljala kako sačuvati živu glavu i
kojima nije bilo baš do filma. Sa svega pet filmova i nekolicinom najboljih prijatelja, glumica i glumaca odvažio se Gregurević pokrenuti festival u inat svima.

Ne usprkos nego u inat i nakon 23 godine pokazalo se da je bio potpuno u pravu. Širok osmijeh, kao Posavina, otvoreno srce i prijateljski nastup kojim je brisao međugeneracijske granice ono je što svakoga u susretu s njim uzima. Gregurević je prvi put na pozornicu oraškoga kina izašao u smokingu s leptir mašnom te se zagonetno smješkao poput dječačića. Rekao je kako je nakon 23 godine koliko se festival održava stigao tek na pola puta, za što je “zaradio” gromoglasan pljesak publike.

Prije nego što je otvoren festival, na zamolbu da sudjeluje u izravnom javljanju za 24sata, nije odbio sudjelovanje, nego se korektno ispričao uz navod da je prije dvije godine preživio moždani udar pa da nekad zna malo i “zakočiti”. Je li bila gluma ili java, nije niti bitno i u svakom slučaju opravdanje je prihvaćeno. 
– Pitajte moje prijatelje koji mi pomažu oko organizacije, oni sve znaju, reći će vam sve što vas zanima - okrenuo se i nastavio gostima pružati ruku dobrodošlice.


Tijekom ceremonije otvaranja festivala koji traje sedam dana dodijeljeni su Zlatni dukati zaslužnim glumicama, a ove godine su ih dobile glumice Perica Martinović (63), Dubravka Ostojić (57) i Ankica Dobrić (58). Ljepotu ugođaja nije pokvarila niti kiša koja je samo sat ili nešto više prije toga padala. Sve je odisalo glamurom, ali ne prenaglašenim, nego onim pravim domaćinskim. Ivo, kao i svaki put, išao je od stola do stola, zastao bi, pozdravljao se s gostima, prozborio koju usput nadgledajući je li sve pripremljeno kako treba, da nekome nešto ne nedostaje, a bilo je svega, pića i hrane u izobilju, tamburice i harmonike, domaće šljivovice, dobrih slavonskih vina, ali najviše lijepe riječi, dobre pjesme i druženja kakvo mogu upriličiti samo glumci, dobri prijatelji.     

Prijateljice vole Orašje

Gregurević je inspektoricu MUP-a s kojom se druži od 2015. prošle godine doveo u Orašje, a kolegica Martinović na festivalu se zabavlja svake godine.     

Domaći ‘štih’

Sve je odisalo glamurom, ali ne prenaglašenim nego pravim domaćinskim.    

ZABAVA! Pogledajte sliku: Prvo što vidite otkriva vašu slabost u ljubavi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael