Obavijesti

Show

Komentari 3

Dok je muž bio u Afganistanu, sin i ja smo si 'prošvercali' psa

Dok je muž bio u Afganistanu, sin i ja smo si 'prošvercali' psa
10

Glumica Ćurković kao prava Slavonka, uživa u domaćoj hrani. 'Nema do pravog kulena, ali s domaćim namirnicama, ne s kineskim češnjakom. Suprug radi odličnu kulenovu seku. A volimo mi i ribu', kaže Areta

VIDEO

Areta Ćurković (45) glumom se zapravo počela baviti slučajno. Danas, kaže, 24 godine od prilike koju je dobila, na glumu ne gleda kao na posao, nego kao na poziv koji se jednostavno živi.

Trenutačno igra u seriji “Pogrešan čovjek”, a zapažene je uloge imala u filmovima “Kino Lika”, “Majstor”, serijama “Odmori se zaslužio se”, “Crno-bijeli svijet”, “Stipe u gostima”... Prije dva dana vratila se iz Beograda sa snimanja “Pogrešnog čovjeka”.

- Mala mi je uloga, ali super mi je kad odem tamo, a pogotovo kad imamo malo viška vremena za proći Beogradom. I ekipa na snimanju je odlična, baš se osjećam ugodno - rekla je Areta. Sugrađani u Osijeku su, kaže, zadovoljni serijom. Reakcija publike je dobra pa vjeruje kako će serija biti uspješna.

- Na kavi me često umirovljenici pitaju što će se dogoditi, a ja im ne smijem otkriti. Srednjoškolci na dramskoj mi kažu u stilu kako imam sreće i žele da ih upoznam sa Zoe i Venom - otkrila je glumica. Priznaje da ona sama ne stigne pogledati epizodu, ali se nada da će to nadoknaditi reprizama. Uz to, u matičnom kazalištu igra “Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom”, gostuje u osječkom HNK u predstavi “Lukava udovica”, te u GK Vinkovci Joza Ivaković u “Staklena menažerija “ Dražena Ferenčine.

- Ništa ne radim bez kalendara i rokovnika. Zasad funkcioniram, nisam još ništa ‘zabrljala’. Ali priznajem da mi je veliki stres. Ne želim nešto raditi ako nisam sto posto posvećena tome i da sve bude u redu. A to je stresno. A nije mi isto kao prije dvadeset godina - rekla je Areta. Završila je Pedagošku akademiju, a na audiciju za zamjenu u u lutkarskom kazalištu javila se na nagovor prijatelja. Ušla je u uži krug, rekli su joj da je posebna i svoja te je - odbili.

- Drugi dan su me zvali i rekli mi da se vratim, da će mi dati šansu od šest mjeseci. Valjda sam je iskoristila, ostala sam 24 godine. Ne mogu me se riješiti - našalila se.

Rođena je u Đakovu, a odrasla u Donjemu Miholjcu. U srednjoj školi preselila se u Osijek, gdje je Areta živjela u djevojačkom đačkom domu.

- Djetinjstvo je bilo bezbrižno i veselo. Bila sam dobra učenica i uživala se igrati sa svojim prijateljicama. U školi smo imali pjevački zbor, a išla sam i u glazbenu školu. Od nepodopština je bio najteži grijeh kad bi susjedima kucali na prozor i pobjegli. Nismo imale problema jer smo bile prebrze. U voćnjake tuđe nismo odlazili, čuli smo groznih priča i to nas je valjda odvratilo - rekla je Areta. U Osijeku je, zapravo, počelo i pravo “koketiranje” s glumom. Bila je u domu jaka dramska sekcije i Areta se odmah snašla. Išla je i na natjecanja.

- Bile su Domijade, natjecanja domova, ne samo dramska, nego i sportska. To je bilo lijepo vrijeme. Sljedeći doticaj je bio na Pedagoškoj akademiji. Upisala sam predškolski smjer i imali smo neke lutkarske predstave, pisali i scenarije. I tako je nekako krenulo - otkrila je. Danas ne može zamisliti život bez glume.

- Rekla bih da je to sve ispalo bez brige i pameti, ali postalo je studiozno za cijeli život. Ja sam davno kucala na neka vrata i tražila ulogu, tako sam se prijavila i na prvu audiciju. Gluma je pronašla mene, a ne ja nju. Danas mi je čudno kad kažem da idem na posao ili da imam 24 godine staža. Gluma je za mene životni poziv, a ne samo posao, ne gledam to tako - rekla nam je Areta.

Godinu dana ranije upoznala je današnjeg supruga Tihomira. Upoznali su se u izlasku s društvom. Ostalo je povijest... Imaju sina Luku (15), a nabavili su i psa Jazza.

- Tihomir nije bio za psa u stanu, no kad je bio na misiji u Afganistanu, nabavili smo ga sin i ja. Vesela smo obitelj, zdravo se volimo i svađamo, kod nas je uvijek neka galama - rekla je Areta. Uskoro se sele u kuću, imat će vrt. Kao prava Slavonka, uživa u domaćoj hrani.

- Nema do pravog kulena, ali s domaćim namirnicama, ne s kineskim češnjakom. Suprug radi odličnu kulenovu seku. A volimo mi i ribu - kaže Areta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala
'NAMUČILA SAM SE'

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala

Iako smo se ludo zabavljali, u sebi sam bila beskrajno tužna, napisala je među ostalim Danijela
Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'
PJEVAT ĆE U IMOTSKOM

Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'

Thompson je posljednji put imao koncert 2022. godine. Pjevač se otad povukao iz javnosti i otkazao nastupe kako bi bio uz sina Antu Mihaela. Sad sprema i novi album