Obavijesti

Show

Komentari 10

Domaći glazbenici o Chesteru: 'Njegovom glasu sam se divila'

Domaći glazbenici o Chesteru: 'Njegovom glasu sam se divila'
4

Linkin Park na čelu s fenomenalnim vokalom nedavno preminulog Chestera Benningtona utjecao je na karijere i ukuse mnogih domaćih i stranih pjevača svih žanrova

VIDEO

Frontmen američkog benda Chester Bennington jučer je počinio samoubojstvo u 42. godini. Život si je oduzeo točno na rođendan bliskog prijatelja, rokera Chrisa Cornella, koji je također prije dva mjeseca počinio samoubojstvo.

- Pitki i britki, posebni su bili i po videospotovima koji su ih također izdvajali iz mase. U svakom slučaju, prerani odlazak pjevača Chestera veliki je gubitak, prvenstveno za njegovu mnogobrojnu obitelj. Koliko znam, otac je šestero djece, a nakon toga i za bend te sve sljedbenike njihove glazbe - kaže Ivan Dečak.

U Vatri je, kaže, najveći fan Linkin Parka njihov tehničar Dario Blažević. Bennington je jedan u nizu poznatih i slavnih koji su odlučili okončati svoj život jer se nisu mogli nositi s alkoholizmom, ovisnosti, depresijom ili drugim problemima. Beninngton je tako davno priznao da ga na promišljanje o samoubojstvu tjera trauma iz djetinstva, kad je bio seksualno zlostavljan.

- Sjećam se kad sam prvi put čula ‘One Step Closer’, nisam se mogla nadiviti njegovoj interpretaciji. Jučer sam suzu pustila, neopisivo cijenim tu njihovu scenu, no na kraju nemogućnost da nadiđu borbu s vlastitim demonima ipak ostavi traga - rekla je vokalistica i reperica Diyala Katanec.

- Očito je da su to ljudi koji su imali i obitelj, i novac, i slavu, no svejedno nisu bili sretni. Posljedice pretjerane konzumacije alkohola, droge i tableta su depresija i suicidalni porivi. O tome se premalo priča, nažalost. Osobno sam više voljela Chrisa Cornella, ali i ova smrt me je jako potresla - rekla je pjevačica Tina Kresnik.

Na dan Benningtonova samoubojstva Linkin Park je objavio spot za pjesmu “Talking To Myself”. Članovi benda su shrvani, a i njegova sudbina je upitna. Posljednji album “One More Light” kritika je sasjekla, a nije dobro prihvaćen ni kod publike. Neki su se mediji zapitali je li i to utjecalo na Benningtonovo stanje uma.

Svi su šokirani njegovom preranom smrću.

- Doslovno najveći talent koji sam imala prilike vidjeti. Vokal bez premca - napisala je na društvenim mrežama pjevačica Rihanna (29).

- Šokiran sam ovim. Mnoge smo svirke zajedno odradili i svima će nam nedostajati njegov veliki talent - rekao je Billy Idol (61).

Napao ga je Brian Welch (47), gitarist grupe Korn, koji je rekao da je “samoubojstvo kukavički izlaz, ružan prema obitelji, obožavateljima i svima koji su ga voljeli”.

Linkin Park - Tour Start Europe

- Jako, jako volim Linkin Park - priznao je u jednom intervjuu i britanski princ William.

Pharell Williams je rekao da je 'Chester s Linkin Parkom utjecao je na cijelu jednu generaciju'. 

Linkin Park i njihov frontmen Chester Bennington snimili su čak sedam albuma tijekom gotovo dvadeset godina uspješne karijere.

Svoj posljednji koncert s Chesterom, Linkin Park je imao u Biminghamu 6. srpnja. Snimke s koncerta poprilimile su puno dublje značenje, poput izvedbe pjesme 'One More Light' tijekom koje je ušao u publiku i grlio fanove te ih držao za ruke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu