Show

Komentari 0

Domingo je uznemiravao žene i sad zatražio oprost: 'Žao mi je'

Domingo je uznemiravao žene i sad zatražio oprost: 'Žao mi je'

Domingo je zatražio oprost dan nakon što je porota u New Yorku proglasila krivim filmskog producenta Harveyja Weinsteina za seksualni napad i silovanje...

Španjolski tenor Placido Domingo (79), optužen u SAD-u za seksualno uznemiravanje dvadesetak žena, zatražio je od njih oprost poručivši da mu je "iskreno žao zbog patnje koju im je nanio".

- Želim da znaju da mi je iskreno žao zbog patnje koju sam im nanio. Prihvaćam svu odgovornost za svoja djela - poručio je u utorak pjevač koji je do sada odlučno nijekao te optužbe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Associated Press je u kolovozu objavio istraživanje u kojem je devet žena reklo da ih je pjevač uznemiravao od kraja 1980-ih. Agencija je u rujnu objavila drugo istraživanje u kojem je takve optužbe iznijelo još 11 žena.

Željko Hladika/PIXSELL

Domingo u priopćenju navodi da je "zadnjih mjeseci razmišljao o optužbama" i da "sada shvaća da su se neke žene možda bojale iskreno izjasniti strahujući od posljedica za svoju karijeru".

Vanity Fair reward Placido Domingo as Person of the Year 2015.

Domingo je zatražio oprost dan nakon što je porota u New Yorku proglasila krivim filmskog producenta Harveyja Weinsteina (67) za seksualni napad i silovanje.

Domingo se nakon objave tih optužbi u listopadu povukao s dužnosti glavnog direktora Opere Los Angelesa, na kojoj je bio od 2003. Odustao je također od nastupa u Metropolitan operi u New Yorku, a druge američke operne kuće otkazale su mu suradnju. Nastavio je s radom u Europi.

Najčitaniji članci