Obavijesti

Show

Komentari 6

Dominik je odustao na pitanju za 18.000 eura: Znate li vi što označavaju ova imena?

Dominik je odustao na pitanju za 18.000 eura: Znate li vi što označavaju ova imena?
12

Zagrepčanin je odustao od odgovora i kući otišao s 10.000 eura. Da je odgovarao, konačan odgovor bio bi mu pod D - ledenjaka, što je bio točan odgovor

VIDEO

Zagrepčanin Dominik Pipunić koji je u prošloj emisiji 'Tko želi biti milijunaš?' započeo svoj pohod na milijun, novo izdanje popularnog kviza otvorio je pitanjem za 300 eura. Trebao je odgovoriti koja je pjevačica prošle godine zahvalila predsjedniku Bajramu Begaju na albanskom državljanstvu. Una Kuna, Dua Lipa, Una Lipa ili Dua Kuna.

Natjecatelj koji je na raspolaganju imao sva tri džokera, odlučio se za odgovor B - Dua Lipa što je bio i točan odgovor na šesto pitanje. 

Na idućem pitanju 22-godišnji student zatražio je prvog džokera. Pitanje za 600 eura glasilo je: Ako je vjerovati latinskoj izreci "Pecunia non olet", novac... A - ne donosi sreću; B - ne pada s neba; C - ne smrdi ili se D - ne kvari? Natjecatelj se dvoumio, od ponuđenih odgovora C je odmah odbacio kao točan i zatražio je džokera zovi.  

Franko pokušao odgovoriti bez pomoći džokera, fulao pa kući odnio 5000 eura. Znate li vi?
Franko pokušao odgovoriti bez pomoći džokera, fulao pa kući odnio 5000 eura. Znate li vi?

Džoker je, čim je čuo pitanje, rekao kako je točan odgovor C - ne smrdi. Dominik je prihvatio njegovu sugestiju i osvojio 600 eura.  

- Izreka se pripisuje caru Vespazijanu za čije je vladavine uveden prvi javni zahod. Car je uveo i porez na skupljanje urina te javne zahode čije se korištenje naplaćivalo, objasnio je voditelj Tarik Filipović.

Na devetom pitanju Dominik je trebao odgovoriti tko je za svoj roman proučavao djela "Istoria degli Uscochi" i "Povijest grada Senja": Dinko Šimunović, August Šenoa, Pero Budak ili Eugen Kumičić. Zatražio je džokera pola-pola nakon čega su ostali Dino Šimunović i August Šenoa. 

- August Šenoa me vukao. Moj konačan odgovor je B , kazao je Dominik i osvojio 2.500 eura.

- Dominik je lijepo rekao i o kojem se djelu radi, "Čuvaj se senjske ruke", koje govori o uskocima i gradu Senju. U predgovoru sam Šenoa navodi knjige koje je koristio kao građu, pojasnio je Tarik.

Za prelazak drugog praga, Dominik je iskoristio posljednjeg džokera. Pitanje za 5.000 eura je glasio: Tko je poklonjenom konju s pravom "gledao u zube"? Laokoont, Lakedemon, Ladon ili Leart?

Zamolio je publiku za pomoć. Za Laokoonta je bilo njih 40%, 32% za Ladona, 16% za Laerta, a 12% za Lakedemona. Prihvatio je mišljenje publike i kao konačan odgovor naveo je A - Laokoont, što je bilo i točno.

- Lijepo ste detektirali Troju. Kada su Grci pred Trojom, kao tobožnji zavjetni dar ostavili velikoga drvenoga konja, koji je u utrobi krio znamo što (grčke vojnike), Laokoont je uzaludno savjetovao Trojancima da ga ne uvode u grad jer se u tome krije neka varka, pojasnio je Tarik. 

Dvanaesto pitanje, za 18.000 eura, glasilo je: Lambert, Petermann, Beardmore i Hubbard imena su nekih od najdužih svjetskih.... čega? Grebena, kanjona, fjordova ili ledenjaka? Dominik je odustao od odgovora i kući otišao s 10.000 eura. A da je odgovarao, naveo bi D - ledenjaka što je točan odgovor.

- Lambert na Antarktici sa svojih 400 kilometara najduži je ledenjak na svijetu, dodao je Tarik. 

Na vrući stolac iduća je sjela Mima Georgieva iz Zagreba. Liječnica, specijalistica internist - kardiolog, koja radi u privatnoj poliklinici, lako i sigurno je prešla prvi prag.

No, na šestom pitanju zatražila je prvog džokera jer nije znala da po čemu se, osim po pameti, razlikuju braća Joe, Jack, William i Averell Dalton - po frizuri, boji očiju, visini ili hodu. Nakon suženog izbora ostali su B - po boji očiju i C - po visini, a natjecateljica se odlučila za odgovor C i osvojila 300 eura. 

Na devetom pitanju Mima je zatražila džokera zovi. Nije znala na kojoj je rijeci prirodni fenomen koji domoroci zovu "dim koji grmi". Zambezi, Kongo, Nil ili Limpopo?

Iako džoker nije bio siguran je li Zambezi ili Kongo, natjecateljica je kao konačan odgovor navela A - Zambezi i osvojila 2.500 eura.

- Viktorijini slapovi nalaze se na granici između Zambije i Zimbabvea, a po britanskoj kraljici nazvao ih je škotski istraživač David Livingstone. Zambezi - odgovor je točan , objasnio je Tarik. 

Na 10. pitanju, za prelazak drugog praga, trebao je odgovoriti kome, u skladu s vlastitom željom, na nadgrobnom spomeniku piše "autor Deklaracije američke nezavisnosti": Georgeu Washingtonu, Thomasu Jeffersonu, Benjaminu Franklinu ili Jamesu Madisonu

Natjecateljica je zatražila mišljenje publike koja je dala 50% glasova za Jeffersona, 30% Franklina, 13% za Madisona i 7% za Washingtona. Nakon kraćeg razmišljanja natjecateljica je kao konačan odgovor navela B - Thomasu Jeffersonu i točnim odgovorom osvojila 5.000 eura.   

- Puni epitaf, koji je sam napisao, je: Ovdje je sahranjen autor Deklaracije američke nezavisnosti, statuta Virginije o vjerskim slobodama i otac Sveučilišta u Virginiji - Thomas Jefferson, pojasnio je Tarik. 

Mima Georgieva svoj pohod na jackpot od 150.000 eura nastavit će u idućoj emisiji popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš?". Otvorit će ga odgovarajući na 11. pitanje, za 10.000 eura ali bez džokera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Goran Bogdan o novom filmu: 'Zbog uloge sam čitao izvješće sa suda koje ledi krv u žilama'
ISPRIČAO ZA 24SATA

Goran Bogdan o novom filmu: 'Zbog uloge sam čitao izvješće sa suda koje ledi krv u žilama'

'Čovjek koji nije mogao šutjeti' imat će premijeru na 77. Filmskom festivalu u Cannesu. Sniman je prema istinitom događaju - ubojstvu 20 nesrpskih civila u Bosni...

Koncert je rasprodan! U Imotski stiže 20.000 ljudi. Organizator: 'Bit će spektakl s Thompsonom'
STADION GOSPIN DOLAC

Koncert je rasprodan! U Imotski stiže 20.000 ljudi. Organizator: 'Bit će spektakl s Thompsonom'

Pjevač će s Matom Bulićem i Draženom Zečićem nastupiti 6. kolovoza na obnovljenom stadionu Gospin dolac
VIDEO Cijeli Umag plesao je uz Baby Lasagnu! Na Sea Staru je oduševio i novim pjesmama
NASTUPAO NA GLAVNOJ POZORNICI

VIDEO Cijeli Umag plesao je uz Baby Lasagnu! Na Sea Staru je oduševio i novim pjesmama

Prije njegova izlaska na pozornicu je cijela publika uzvikivala njegovo ime, a dočekali su ga s ogromnim aplauzom i još većim vriskom