Show

Komentari 54

'Đorđe bi sve rasprodao. Svaki bi mu koncert bio kao posebna knjiga, a trajao je preko 4 sata'

'Đorđe bi sve rasprodao. Svaki bi mu koncert bio kao posebna knjiga, a trajao je preko 4 sata'

Rijetki su tako punili dvorane. Njegovi koncerti bili su oglašeni samo na stranici Kerempuha, bez ikakve reklame. Ulaznice su se prodale u nekoliko sati, kaže nam Duško Ljuština

Đorđe Balašević gostovao je 2009. u zagrebačkom satiričkom kazalištu Kerempuh. Intimni koncerti, kako su ih zvali, bili su rasprodani i uvijek se tražila koja karta više. Koncert 'Panonski mornar' išao je četiri puta mjesečno, u sklopu predstavljanja knjige ‘Kalendar mog djetinjstva’.

Balaševića se danas rado sjeća dugogodišnji ravnatelj kazališta Duško Ljuština (72). 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Đorđe Balašević je u Kerempuhu imao 38 koncerata, od kojih je svaki bio posebna knjiga. Svaki je bio nova premijera, svaki drugačiji. I svaki je trajao više od četiri sata. Počeo bi u 20 sati a završio debelo iza ponoći. Rijetki su tako punili dvorane. Njegovi koncerti bili su oglašeni samo na stranici Kerempuha, bez ikakve reklame. Ulaznice su se prodale u nekoliko sati, kao i za zagrebačku Arenu. Družio bi se s nama i potom krenuo ili za Novi Sad ili u svoj stan u Sloveniji - kaže nam Ljuština.

Dodaje da je u Zagrebu prespavao samo kad je obitelj došla s njim. Imao je i divne koncerte na Brijunima, u sklopu kazališnog ljeta Teatra Ulysses.

- Nalazili smo se nas dvojica i u Zagrebu i u Novom Sadu, dolazio bi i kad nije imao koncert. Vrlo poseban čovjek kojemu je ipak sve bilo podređeno glazbi. Silno se protivio ratu. Svi njegovi istupi 90-ih bili su u tom tonu, to je razlog zašto je bio toliko obljubljen u Hrvatskoj - kaže Ljuština. 

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je u petak u 68. godini u Novom Sadu. 

Najčitaniji članci