Ivan Pažanin i Tomsilav Špiček otkrili su natjecateljima showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' kako su im, za promjenu, htjeli dati lakši zadatak pripremiti ribu na lešo
Doris, Luka, Honorata i Josip pogodili ukus žirija za 'dlaku'
Ivan Pažanin i Tomsilav Špiček otkrili su natjecateljima showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' kako su im, za promjenu, htjeli dati lakši zadatak pripremiti ribu na lešo, no nisu niti trenutak pomislili da će se zapravo dogoditi baš suprotno.
Honoratu, Josipa, Doris i Luku samo je jedan bod više doveo do titule ovotjednih šefova restorana!
- Ivan i ja vam danas nismo htjeli natovariti teško jelo. Mislili smo da ćem vam s lešadom biti lako, no vi ste nas razuvjerili i dokazali da baš i ne znate pripremiti ribu na lešo - rekao je Špiček nakon kušanja sva četiri jelovnika s mini štrudlama i holandez umakom, lešadom i souffleom.
Ivan je pohvalio natjecatelje i priznao da svatko u Hrvatskoj kuha lošadu po svom ukusu, tako da niti jedna grupa natjecatelja zapravo nije previše pogriješila. - Što je to lešo riba? Svatko zapravo kuha po svojem ukusu, a zbog toga su razlike u bustoći i boji šuga - dodajte Ivan.
I dok je lešada od Ine, Dine, Branke i Vladimira bila malo kiselkasta, Petrina, Filipina, Dragina i Vladina je bila najbolja, baš po Pažaninovom ukusu. Obje grupe dobile su isti zbroj ocjena, ukupno 17 bodova. Najmanji zbroj ocjena (ukupno 10) dobili su Snježana, Željko, Verica i Dragan i to zbog nedovoljno skuhane ribe, sirovog soufflea i žilavog i grubog tijesta u štrudlicama.
I dok toj grupi nije bio dan za kuhanje, za Doris, Luku, Honoratu i Josipa je bio najbolji ikad. Osim soufflea, žiri je pohvalio i njihovu lošadu, dokim je za štruklice nedostajalo još malo vremena da se bolje ispeku. Taj je kvartet za svoj slijed od tri jela dobio najboljih 18 bodova.
Zbog toga će sutra imati novi, nimalo lak zadatak voditi dva restorana.