Show

Komentari 23

Dreletov fast food dužan više od 250 tisuća kuna: Korona kriza otjerala je mene i tisuće u stečaj

Dreletov fast food dužan više od 250 tisuća kuna: Korona kriza otjerala je mene i tisuće u stečaj

Saborski zastupnik Vruču čuču otvorio je na zagrebačkoj Savici, a j.d.o.o. je osnovao 2019. Fast food je zatvoren nakon godinu dana, a razlog koji se u medijima navodio je prelazak u politiku

Davor Dretar Drele (55), saborski zastupnik Domovinskog pokreta oglasio se o stečaju svog fast fooda Vruča čuča, koji je bio otvoren na Savici godinu dana.

- Korona kriza otjerala je u stečaj ne samo mene nego i tisuće ugostiteljskih tvrtki. Drastičan pad prometa, nedostatak radne snage, loša politika vladajućih prema malim poduzetnicima, sve su to razlozi koji su presudili tisućama vrijednih ljudi, pa tako i meni - ispričao je za RTL Direkt.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vruča čuča bio je i naziv restorana s brzom hranom koji je, kako se u medijima navodilo, Drele vodio sa suprugom prije nego što je zatvorio u lipnju 2020. zbog ulaska u politiku. 

Drele je restoranu dao naizgled vulgarno ime, no čuča je po zagorski kokoš, a restoran je posluživao piletinu.

Tvrtka je osnovana s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a kao predmet poslovanja bilo je navedeno više od šezdeset djelatnosti među kojima je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja. Kao jedini osnivač i direktor tvrtke u sudskom registru naveden je Dretar.

Fast food zatvoren je s dugom od 257.654 kuna, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te je istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

OD PETKA GLEDAJTE NAŠU NOVU SERIJU 'BUKI I TARIK':

Najčitaniji članci