Show

Komentari 6

Druga strana T. Ivčića u filmu 'Sjećanje na tatu' kćeri Izabele

Druga strana T. Ivčića u filmu 'Sjećanje na tatu' kćeri Izabele

Tomislav Ivčić tijekom karijere proslavio se brojnim uspješnicama, uglavnom inspiriranim dalmatinskim folklorom i obradama poznatih talijanskih canzona

Izabela Vrtar je s publikom u studiju „Hrvatskog broja jedan“ i onom pred malim ekranima RTL Televizije premijerno podijelila kratki film posvećen njezinu ocu, slavnom hrvatskom glazbeniku i skladatelju Tomislavu Ivčiću. 

- Prošle godine je bila dvadeseta godišnjica od smrti moga oca. To se dogodilo kada smo bili djeca i puno je tu emocija koje su i danas tu. Jednostavno to ne proživiš kao dijete . Htjeli smo na neki način povratit uspomenu na njega koju mi svaki dan nosimo u sebi. Imali smo hrpu, hrpu materijala, što našeg privatnog, što njegovog sa raznih turneja. I htjeli smo složit jedan mali film koji bi ga opisao i s one druge strane. Kakav je on bio privatno, zabavan, vrlo druželjubiv i sklon feštama - kazala je Izabela.

Tomislav Ivčić jedan je od naših najpoznatijih domaćih skladatelja i glazbenika. Tijekom karijere proslavio se brojnim uspješnicama, uglavnom inspiriranim dalmatinskim folklorom i obradama poznatih talijanskih canzona. U svojoj je bogatoj karijeri napisao preko dvije stotine pjesama i tekstova te snimio 23 albuma koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka. Među najvećim hitovima su "Otrov s tvojih usana", "Kalelarga", "Stop The War In Croatia" i "Večeras je naša fešta". Poginuo je u prometnoj nesreći u Zagrebu i iza sebe ostavio suprugu Slavicu i troje djece, kćeri Izabelu i Kristinu te sina Ivana. 

Gotovo 21 godinu otkako ga nema, njegova je obitelj u znak sjećanja i uspomene na supruga, oca i umjetnika napravila kratki film s posvetom - Tvoj osmjeh i tvoje pjesme zauvijek su s nama. Film je i sve gledatelje emisije „Hrvatski broj jedan“ podsjetio na lik i djelo Tomislava Ivčića. A u sljedećoj emisiji vašeg omiljenog zabavno glazbenog showa prisjetiti ćemo se nekih davnih dana. 

U petak, 14. studenog se vraćamo u devedesete! Budite uz „Hrvatski broj jedan“ i od 20 sati na RTL Televiziji pratite potragu za najuspješnijom hrvatskom dance pjesmom.

Najčitaniji članci