Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Dubioza i reperi 'zapalili' Dom sportova na zadnjem Pozitivcu

Nakon 15 godina koncerata Pozitivan festival će se 'umiroviti', a na posljednjem izdanju glazbene snage predvodili su Dubioza kolektiv, Tram 11, Krankšvester, Mile Kekin i Darko Rundek

Foto: Pixsell/kolaž
1 komentara

Bosanskohercegovački sastav Dubioza Kolektiv dvije je večeri predvodio glazbene snage posljednjeg Pozitivnog koncerta, a za oproštaj s festivalom koji je posljednjih 15 godina bio sinonim za pozitivnu energiju, vjerojatno je teško bilo pronaći prigodniji bend.

Pula: Dubioza Kolektiv pocčstila je građane i turiste svirkom u centru grada SURADNJA SA SLAVNIM GLAZBENIKOM Dubioza i Manu Chao pjesmom dali svoju podršku migrantima

Prvog su dana članovi benda s pozornice pružili podršku učiteljima koji štrajkaju, a na pozornicu su se uz njih uspele i predstavnice sindikata. 

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Druge večeri, uz uobičajenu energetsku bombu Dubioze, atmosferu su zagrijali i Antenat, rap veterani Tram 11, a čast i odgovornost da se posljednji oproste od Pozitivnog koncerta i publike imali su Krankšvester.

POSLJEDNJI POZITIVAN KONCERT 'Pozitivac je jedna super priča, ali ipak je svemu došao kraj...'

Rap duo nije imao pretjerano zahvalnu zadaću nastupiti nakon publici vidno omiljenog benda cijelog festivala, ali Sett i 3ki stil u svom katalogu imaju sve više hitova koji su kapacitet za velike dvorane poput Doma sportova. 

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Na 15. po redu, oproštajnom Pozitivnom festivalu nastupili su prve večeri i Mile Kekin, Darko Rundek te bend Manntra, a po mnogima je riječ o možda i najjačem lineupu ovog festivala koji za cilj ima podići svijest i upozoriti na opasnosti koje vrebaju te odgovornosti koje dolaze sa seksualnom aktivnošću. 

Zagreb: U Domu sportova održan 15. Pozitivan koncert | Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

- Osjećamo da je koncert, u ovakvoj formi i s ovim zvukom, ispunio svoju svrhu. Odradili smo 15 koncerata, kroz koje je prošlo 150.000 ljudi, naraslo se od Tvornice kulture do dva velika Doma sportova... Naš plan je bio da utječemo prije svega na mlađe generacije. Kroz glazbu koju mi kao promotori razumijemo i znamo raditi. Ta glazba je tad bila dovoljno jaka da puni velike dvorane i to se i događalo. Današnje mlađe generacije konzumiraju glazbu na drukčiji način i u drukčijim uvjetima, pa bismo zato ostavili odškrinuta vrata da se koncert jedan dan vrati u drugom obliku - pojasnio nam je glazbeni promotor Sanjin Đukić.

 

Tema: Muzika

Message