Obavijesti

Show

Komentari 0

Dubrovčanin kojeg voli Bocelli dolazi na Zagrebački festival

Dubrovčanin kojeg voli Bocelli dolazi na Zagrebački festival
2

O njegovom talentu govori činjenica da je bio izabran za glavnu ulogu Marija Cavaradossija u operi 'Tosca', upoznao je Bocellija, a on i njegov menadžment nisu štedjeli komplimente

VIDEO

Dubroavčki tenor Stijepo Gleđ Markos inozemno je priznat pjevač koji je osvojio je mnoge festivalske nagrade, glumio u mjuziklima i operama u dubrovačkom kazalištu Marin Držić te u zagrebačkom kazalištu Komedija. Nakon brojnih uloga na dubrovačkim i zagrebačkim kazališnim daskama te glazbenih nagrada, po preporuci je otišao na školovanje u London i postao poznat izvan Hrvatske, a nastup na Šibenskoj šansoni u kolovozu 2019. označio je njegov povratak na domaću glazbenu scenu. 

Publika ga je nagradila ovacijama na festivalu, a na njegovu izvedbu pjesme "Il mare calmo della sera" nije ostao imun ni Bocellijev menadžment. Susret s Andreom Bocellijem bio je jedan od najznačajnijih u njegovom životu, rekao nam je.

- Andreu Bocellija sam osobno upoznao putem njegovog menadžmenta koji je čuo za mene i moj rad. Otada imamo jedno lijepo kolegijalno prijateljstvo. Bio sam kod njega u Toscani i mogu reći da mi je bio velika pomoć u mom glazbenom usmjerenju. Na njegov sam poticaj nastavio glazbeno usavršavanje koje me dovelo u London - kaže. 

O njegovom talentu govori činjenica da je bio izabran za glavnu ulogu Marija Cavaradossija u operi "Tosca". Prepoznala ga je iRoyal Opera House, na čiju je preporuku ostvario britansku glazbenu stipendiju i nastavio daljnje usavršavanje kod jednog od najpoznatijih britanskih tenora Rylanda Daviesa, svjetski poznatoga vokalnog pedagoga i kolege Placida Dominga. U Londonu je i ostvario suradnju s imenima poput Lorina Maazela te mnogim uvaženim glazbenim institucijama poput Londonske filharmonije (London Philharmonic Orchestra) i The New London Opera Players. Alan Bjelinski, Marc Tardue, Tomislav Fačini samo su neki od poznatih dirigenata s kojima često surađuje.

Na domaću scenu vratio se nastupom na Šibenskoj šansoni 2019. gdje je osvojio 3. nagradu publike s pjesmom "Moja prava jubavi". Oduševljenje Markosovom izvedbom pjesme "Il mare calmo della sera" Andree Bocellija nije krio ni Bocellijev menadžment koji je Markosu uputio samo riječi hvale. 

- Nikada nismo čuli nekoga da može izvesti tu pjesmu tako dobro, na svoj način, a ne na Andrein. Ovo je najbolja verzija koju smo ikada čuli. Markosova izvedba ove pjesme zaista je čudesna - tvrde. 

Belan pred Zagrebački festival: 'Mi smo tvornica dobre glazbe'
Belan pred Zagrebački festival: 'Mi smo tvornica dobre glazbe'

Kako bi se publici što kvalitetnije približio, Markos je napisao tekst i glazbu za pjesmu "Zlatne suze", kojom će se predstaviti na Zagrebačkom festivalu koji se održava 24. siječnja. Aranžman potpisuje Ivo Popeskić, a Markos je o pjesmi istaknuo:

- Pjesma je priča o ljubavi. Sami naslov u sebi ima umjetničko značenje u kojem se svaki slušatelj može pronaći. Kad čovjek pomisli na zlato, koje u materijalnom svijetu ima najveću vrijednost, a s druge strane suze koje otkrivaju ljudske osjećaje, može se reći da sam naslov pjesme govori o svim ljudskim težnjama za života, ostvarenim i neostvarenim, tužnim i radosnim koje na kraju gube svu svoju snagu kad se suoče s čistom ljubavi. Jedino ta ljubav vodi u pravi smisao života gdje se dvoje ljudi počinju voljeti na uzvišeniji način - kaže.

Ovih dana Markos snima spot za "Zlatne suze", koji će uskoro biti premijerno prikazan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin