Obavijesti

Show

Komentari 8

Ecija Ojdanić: 'Rođena sam da igram kneginju, predivno je'

Ecija Ojdanić: 'Rođena sam da igram kneginju, predivno je'
6

Ecija se na setu fotografirala s Goranom Navojcem i Mirnom Mihelčić. Glumcima se sviđa srednjovjekovno okruženje, a zadovoljni su i pohvalama gledatelja. ‘Molim lijepo, gledajte nas’, poručila je Ecija

VIDEO

Radnja serije "Mrkomir Prvi" smještena je u srednji vijek, a u središtu je Knez Mrkomir, kojega glumi Goran Navojec (51), koji želi postati kralj. Njegovu ženu Anušu igra glumica Ecija Ojdanić (47), koja je zbog ljubavi sposobna svašta oprostiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mrkomir prvi himna 01:36

- Moj muž Mrkomir je knez s puno mana, ali bez obzira na sve, ja ga puno volim. Mrkomir je spreman na sve, pa sad želi imati vlastitu himnu - priča nam Ecija. Ne krije koliko joj se svidjela uloga kneginje.

- Divno je. Rođena sam da igram kneginju, samo ne znam kako mi je kneštvo u stvarnom životu pobjeglo - našalila se glumica.

Njezina Anuša također ima ambicije biti kraljica, a Ecija kaže da ''sitcom ne bi bio sitcom da nema neke smiješne zavrzlame i periferije''. Njihove situacije, metode i okruženje podsjećaju na današnjicu, a u seriji je sad otpjevana i prva hrvatska himna koja je bila zabranjena.

storyeditor/2021-12-01/Mrkomir_I_objava_13-1.jpg

'Ne znamo koja je točno godina gospodnja, ali te godine nije bilo napada ni Bugara ni Mletaka. Rani je srednji vijek. Knez Mrkomir je hrvatski knez koji je poput današnjih političara pomalo častohlepan, ali istovremeno i naivan, tako da ga njegovo častohleplje često dovede do poraza", opis je nove epizode koja neodoljivo podsjeća na današnje vrijeme. Tekst himne veliča domovinu, što se knezu Mrkomiru svidjelo, no kasnije se okreće protiv njega te ga optužuje da je "dušmanima sluga, a zemljom vladaju kuga, glad i tuga.

VIDEO Poslušajte kako junaci serije 'Mrkomir prvi' pjevaju božićnu pjesmu o Tri kralja
VIDEO Poslušajte kako junaci serije 'Mrkomir prvi' pjevaju božićnu pjesmu o Tri kralja

Mrkomir većinu državnih obaveza povjerava svom savjetniku, peharniku, a zapravo šefu tadašnje tajne službe Slavomiru, kojega glumi Ozren Grabarić, koji je pokvareni spletkar i stalno mu predlaže načine kako da dođe do što više slave, dok zapravo Slavomir za sebe želi prigrabiti što više novca.

U ulozi izvanbračnog Mrkomirova sina Krivomira je Paško Vukasović (30). Glumac je rodom iz Kaštel Gomilice. Iako u seriji glumi ne baš inteligentnog sina, Vukasović je privatno iznimno svestrana osoba. Obožava košarku i planinarenje, u Zagrebu je studirao i kineziologiju, a nakon završenog studija glume, na ADU je i magistrirao, a onda na studiju sociologije upisao doktorat na temu ''Vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu''. Stoga mu je scenarij serije u kojoj se parodira naša svakodnevica odmah bio privlačan.

storyeditor/2021-12-15/DSC_3314.jpg

- Sviđa mi se što u seriji kroz humor kritiziramo sami sebe i upozoravamo na pogreške koje se ponavljaju već stoljećima i koje ne bismo smjeli više ponavljati ako želimo živjeti bolje - rekao je. Serija je to s izmišljenim likovima iz hrvatske srednjovjekovne povijesti. U središtu je Knez Mrkomir koji želi postati kralj, a političke metode, pa i likovi kojima je okružen podsjećaju na aktualnu hrvatsku političku zbilju. Sličnosti je sa stvarnim likovima zaista u pilot epizodi bilo, neki su i sumnjali da će se HTV odvažiti otkupiti takvu seriju, no, nasreću, jesu, u 13 epizoda.

Snimanje je trajalo nešto više od dva mjeseca tijekom ljeta. Osim studija Jadran filma, snimalo se u dvorcu Ribnik, Kaštelu, gradu Grobniku, pa u Medvedgrad, na Medvednici... Autor teksta je Ognjen Sviličić, a režiju potpisuju Snježana Tribuson, Aldo Tardozzi i Igor Šeregi. Producent je Ivan Maloča. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao