Obavijesti

Show

Komentari 0

Editors: Očekujemo odličnu publiku na INmusic festivalu!

Editors: Očekujemo odličnu publiku na INmusic festivalu!
3

Editors 1. srpnja izdaju novi album, a koji su im planovi za ovu godinu, kakav je odnos među članovima benda i tko im je inspiracija otkrio nam je bubnjar benda

VIDEO

Editors ove godine drugi put nastupaju na INmusic festivalu i treći put u Hrvatskoj. Bend 1. srpnja službeno izdaje i svoj četvrti studijski album, a koji su im planovi za ovu godinu, kakav je odnos među članovima benda, tko im piše pjesme i tko im je inspiracija otkrio nam je bubnjar benda, Ed Lay.

1. Vaš album "A Ton Of Love" izlazi 1. srpnja. Što je posebno na vašem četvrtom albumu?

Naš četvrti album je odličan osvrt na to kako bend, s promijenjenom postavom, gleda na glazbu i na odnose posljednjih 12 mjeseci. Album je pun sigurnosti i to mi jako puno znači. Pobrinuli smo se za to da su temelji rock benda, tj. bas, bubnjevi i gitara, najizraženiji i dinamični. Sve je zapravo napravljeno jednostavno i Tom može doći do izražaja s vokalom.

2. Što ste u glazbi promijenili od prvog do četvrtog albuma?

Na posljednjem albumu smo pokušali postići to da svaka pjesma dođe do izražaja i da iskoristi pun potencijal. Na zadnjem albumu smo više dorađivali pjesme nego na prvom albumu. Na svakom albumu su nam emocije u pjesmama zapravo bile sve izraženije. Mislim da je naš zadnji album najbolje izbalansiran što se emocija tiče.

3. Prvi singl s novog albuma je "A Ton Of Love". Postoje li posebni razlozi zašto je baš to prvi singl?

"A Ton Of Love" je pjesma koja je najizravnija i najbrža pjesma s albuma. Neko vrijeme nas nije bilo i trebali smo se nekako ponovno povezati s fanovima. Nismo puno razmišljali, bilo je logično da to bude prvi singl s albuma. Nadamo se da će fanovi ovog ljeta biti zadovoljni s tom pjesmom jer je i dosta plesna.

4. Ove godine drugi put dolazite na INmusic festival. Kakav dojam ste o festivalu imali nakon prvog puta?

Sjećam se da je festival bio jako zabavan i činilo mi se da se publika dobro zabavlja, koliko sam ja sa svog mjesta na pozornici mogao vidjeti. Festival je jako dobar i radujemo se što se vraćamo. Našim novim članovima benda možemo pokazati gdje smo svirali prije, a publici možemo ponuditi cijeli spektar novih pjesama.

5. Što očekujete na festivalu ove godine?

Odličnu publiku! A i dosta će dobrih bendova ondje nastupati ove godine tako da vjerujem da će se taj festival pamtiti po jednom od boljih ovoga ljeta.

6. Na kojim još festivalima nastupate ove godine i koji od njih vam je najdraži?

Sviramo na dosta europskih festivala ove godine, a jedan kojem se posebno veselim je Glastonbury. Taj festival je poseban jer ima cijelu povijest iza sebe. Poznat je kao festival umjetnosti kojeg posjećuju brojne generacije. Ima posebnu atmosferu, a i samo je deset minuta udaljen od kuće u kojoj živi moja obitelj.

7. Bend je nekoliko puta mijenjao ime, zašto?

Ime smo mijenjali prije nego što smo izdali prvi album, a od onda se isto zovemo. Razlog tome je isključivo to što nismo bili zadovoljni s ranijim imenima. Kada smo se sjetili imena Editors svi smo se složili da pod tim imenom želimo izdavati albume.

8. Što misliš, gdje su Editors danas u odnosu na svjetsku glazbu?

Editors nikada nisu bili u centru pozornosti, ali radimo u različitim zemljama. Pokušavamo ljude zabaviti našim koncertima te izgraditi ugled koji će nas pogurnuti prema naprijed. Vjerujem da smo već dosad snimili dovoljno različite glazbe da ljudi koji vole bilo koji žanr mogu uživati u našoj glazbi.

9. Kakav vam je plan do kraja ove godine?

Sada intenzivno sviramo i imamo probe jer uskoro krećemo na turneju po europskim festivalima. Svirat ćemo u raznim gradovima i dosta ćemo putovati. Novi album ćemo promovirati i ove jeseni. Ja osobno ću krajem godine morati stati s promocijom, jer ja i moja supruga čekamo dijete. Oko toga će biti puno posla.

10. Tko Editorsima piše pjesme i koja vam je glavna inspiracija u glazbi?

Tom, pjevač, trenutačno je jedini pisac pjesama u bendu. Ipak, svi surađujemo u tome i svi mu dajemo svoje ideje kada ih imamo. Odnos s dva nova člana benda nam je izvrstan i zaista smo se potrudili u svemu što se novog albuma tiče. Svi mi slušamo različitu glazbu, ali na cijeli bend je najveći utjecaj imala glazba REM-a. Njihova glazba je savršena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.