Obavijesti

Show

Komentari 4

Ekipa ‘Igre prijestolja’ gosti se svježim jastozima i škampima

Ekipa ‘Igre prijestolja’ gosti se svježim jastozima i škampima
5

Američku seriju ponovno snimaju u Dubrovniku. Glumci su odsjeli u luksuznom hotelu, a svaku večer obilaze grad te jedu razne tradicionalne morske specijalitete

VIDEO

Prvi kadrovi treće sezone snimljeni su u četvrtak na tvrđavi Lovrijenac, a na setu su se pojavile i glavne zvijezde srednjovjekovne fantazije Lena Headey, Jerome Flynn i Emmyjem nagrađeni Peter Dinklage. Do 13. listopada kameni grad posjetit će i drugi junaci HBO-ova serijala, a među tisuću angažiranih statista stotinjak će ih biti iz Hrvatske. Pojavljivanje domaćih glumaca u “Igri prijestolja”, kako doznajemo, zasad nije planirano, no koncept snimanja je takav da se to u idućem razdoblju, odluče li tako filmaši, može promijeniti pa možda u trećoj sezoni ugledamo i neku hrvatsku glumačku zvijezdu. 

Mediteranski užitak 

Za boravka u Hrvatskoj zvijezdama serije koja prati sedam obitelji plemića iste dinastije u borbi za vladavinu u mitskoj zemlji Westeros zabranjeno je komunicirati s medijima, ali ne uskraćuje im se otkrivanje ljepota arhaičnog Dubrovnika u pauzama snimanja. Glumci su odsjeli u lancu hotela Adriatic Luxury Hotels koji redom imaju pet zvjezdica. Grupaciji jednih od najboljih hotela u Europi pripada i vila Agava čiji je gost prije četiri godine bio hollywoodski oskarovac Kevin Spacey. Iako svakodnevna snimanja počinju rano ujutro, glumci svaku večer obilaze grad i posjećuju najbolje dubrovačke restorane u kojima uživaju u mediteranskim specijalitetima, svježim jastozima, bijeloj ribi, škampima, školjkama, domaćoj tjestenini, pršutu i ostalim delicijima, otkrivajući svaku večer neko novo ukusno jelo. 

Osim hranom, glumci, producenti i autori serije David Benioff i D. B. Weiss oduševljeni su pejzažima i arhitekturom stoljetnoga grada, ali i prijemom domaćina, što su i otkrili na koktelu dobrodošlice kojim je Turistička zajednica grada Dubrovnika počastila ekipu dan prije početka snimanja. 

Iz Dubrovnika u Maroko 

- Tako toplu dobrodošlicu kao u Hrvatskoj nismo imali ni u jednoj drugoj zemlji. Obećavamo da ćemo iduće godine doći na dulje razdoblje - poručio je producentski tim. Za snimanja druge sezone lani, kad je ekipa serije prvi put došla u Dubrovnik, autor David Benioff rekao je da je poznato turističko središte ujedno i savršeno mjesto za rad. 

- Kad pročitate knjigu i dođete u Dubrovnik shvatite da je to grad o kojem piše autor - impresioniran je bio Benioff. Impresivne scene ove će se godine, osim na Lovrijencu, snimati na tvrđavama Minčeti i Bokaru, otoku Lokrumu te na ulazu u Grad. Nakon Hrvatske, set se sredinom listopada seli u Maroko, a potom u Belfast i Island.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru
Vedrana Rudan otkrila da ima rak: 'Prestajem pisati blog jer ću se posvetiti liječenju...'
HRVATSKA KNJIŽEVNICA

Vedrana Rudan otkrila da ima rak: 'Prestajem pisati blog jer ću se posvetiti liječenju...'

Vedrana je vijesti podijelila putem svog bloga. Otkrila je da će o svojoj borbi napisati knjigu