Obavijesti

Show

Komentari 1

Od Lucije i Denisa napravili su Lionela Richieja i Josipu Lisac

Od Lucije i Denisa napravili su Lionela Richieja i Josipu Lisac
25

'TVOJE LICE ZVUČI POZNATO' Novinari 24sata prepustili su se u ruke vizažistice Marine Mamić i frizerke Irene Ružić, koje su ih transformirale u mega zvijezde...

VIDEO

Vrijedna ekipa iza kamera showa 'Tvoje lice zvuči poznato' svakog tjedna estradnjake pretvara u zvijezde. Ovog puta isto su napravili s novinarima 24 sata. Kolegu Denisa Gaščića 'pretvorili' su u Josipu Lisac, a mene u Lionela Richieja. Pripreme oko izrade maski inače traju oko tjedan dana, a na sam dan snimanja mogu potrajati do osam sati.

- Najdulje smo radili Hanu Hegedušić, koju smo transformirali u Mladena Grdovića, i Bojana Jambrošića kao Matu Mišu Kovača - rekla nam je voditeljica sektora za maske Martina Novaković.

Ističe kako joj je najteže osmisliti kako napraviti masku kada se za to nema fizičke predispozicije. Iako ne pamti nijednu zahtjevnu transformaciju, priznaje da je ekipa imala previše posla što obično uključuju debljanja ruku i vrata. Smatra da upravo takve transformacije najteže padaju kandidatima radi velikih vrućina.

U radu na transformacijama s Novaković rade i ostali make up stručnjaci kao što je Marina Mamić, Silvija Teresija Stojanović, Bianka Prskalo, Sendy Kumalakanta, lvana Rakonić, Ivana Zečić, Romana Nikšić, Tatjana Tomšić, Irena Ružić i Iva Gaurina. Ekipa šminkera, kostimografa i frizera ne improvizira s materijalima jer sve unaprijed pripreme.

- Postoje materijali predviđeni za svaku stavku koju radimo, ali improviziramo često u drugim segmentima. Kao na primjer pri samom snimanju jer tada ima dosta nepredviđenih okolnosti, na koje ne možemo utjecati, pa moramo biti snalažljivi - objasnila je Novaković i dodala kako transformacija iz žene u muškarca ovisi o fizionomiji i jednih i drugih, no ako bi morala generalizirati, rekla je da bi onda istaknula kako je lakše žene transformirati u muškarce.

Ekipi iza kamere najveći su neprijatelji vrućina i znoj, pa im se više puta dogodilo da im se neka maska odlijepi ili raspadne. Upravo zato se svi koji sudjeluju na projektu obrazuju u različitim školama u zemlji i inozemstvu.

- Pored njih, imamo i dosta samoukih talenata koji su iskustvom stekli vještine - objasnila je Novaković. Ovog puta svoje znanje šminkerica Marina Mamić i frizerka Irena Ružić pokazale su preobrazbom novinara 24 sata u mega zvijezde.

- Kako se nikada dotad nisam šminkao, preobrazba u Josipu Lisac bila mi je djelomično naporna. Prvi slojevi šminke čak su mi pristajali, ali od trećeg počelo mi se kihati. Morao sam se suzdržavati da ne bi uništio masku. Šminkanje je na kraju bilo najlakši dio transformacije. Teško mi je palo što sam više od sat vremena morao mirno sjediti - rekao je novinar Denis Gaščić.

Ipak, gipsom obložena instalacija Josipe Lisac jedva mu je stala na glavu, pa priznaje kako mu zbog njene težine, nije bilo lako održavati ju na glavi. 


- Vrat me zbog toga bolio još nekoliko dana nakon transformacije, divim se Josipi Lisac što s utezima na glavi uspijeva nastupati i po nekoliko sati - dodao je kolega Denis. Ekipa iza kamere za rad na transformacijama mora pohađati razne obuke kako bi svakog dana radila što uspješnije maske.


- Usavršavamo se dok smo živi pa je tako i u našim transformacijama. Praksa nas čini boljima, pa smo svake godine sve bolji i bolji - rekla je Novaković koja zajedno s ekipom daje sve od sebe, te igrom pokušaja i promašaja rade na poboljšanju starih pogrešaka. Novaković i sama priznaje da ponekad negativno komentira svoj rad kad nešto ne izvedu kako su zamislili. Na druge negativne komentare se ne obazire, pokušava raditi kako kaže, najbolje što može. 


- Napredak je neminovan ako se čovjek trudi - objasnila je Novaković razlog koji ju svakodnevno motivira u njenom radu. Voditeljica sektora za maske radi posao koji voli i koji ju zabavlja i kako kaže, uvijek je drugačiji, pa priznaje da je ostvarila karijeru iz snova. 


- Šminkam se svakodnevno, pa mi je to normalna pojava. Neobično mi je bilo lijepljenje brkova i gustih obrva dlačicu po dlačicu, trebalo je dugo vremena da se naviknem na njih, a dva sata koliko je trajala preobrazba, uz veselo društvo prošlo mi je brzo - rekla je novinarka Lucija Ptičar koju su Marina Mamić i frizerka Irena Ružič preobrazile u Lionela Richia.

Šminkeri, frizeri i kostimografi tajnu za dobar nastup nemaju, ali Novaković ističe kako je za dobru transformaciju najvažnije da se sve spoji - talent izvođača, kostimi, maska, frizura. Najviše vremena ipak posvećuje detaljima, koji su kako kaže, jako bitni jer kamera zna snimati maske izbliza.

Martina Novaković dodaje kako kvalitetan program doprinosi dobroj gledanosti, a u slučaju showa 'Tvoje lice zvuči poznato' to je zabavna emisija. Da se za dobre transformacije čuje daleko izvan Hrvatske dokazala je vizažistica Marina Mamić koja se putem svog YouTube kanala transformirala u razne zvijezde kao što su Severina, Zdravko Mamić, Lady GaGa i mnogi drugi. Najveću medijsku pozornost najviše je izazvala je transformacija Julie Roberts. Oskarovka je video snimku preobrazbe Marine u Juliju podijelila s milijunima svojih fanova.


- Ostala sam u šoku jer se nisam zaista nadala tome. A onda sam počela skakati i vrištati od sreće. Ovo je zaista velika stvar i ne mogu opisati koliko sam presretna - rekla je tada Mamić. Iako kako je Novaković priznala sve transformacije im ne uspiju uvijek kako bi htjeli, dodaje kako bi od nje bilo neprofesionalno i nekorektno izdvojiti koji su to pravi primjeri.

Smatra kako gledatelji showa i publika u studiju cijene njihov rad i umjetnost, ali od transformacija se može izgraditi prava karijera, te ovo za nju nije samo iz hobij. Nakon desetak epizoda pete sezone showa, prošloga tjedna pobijedila je Paola Valić Bekić kao Nicki Minaj,a ove nedjelje naći će se u ulozi pjevačice popularne grupe En Vogue.


- Pjesma mi je sjela kao budali šamar - rekla je natjecateljica. Amel Ćurić ovoga tjedna na pozornici će postati legendarni glazbenik Kićo Slabinac, što ga je izrazito kako kaže, razveselilo. Dok će Maja Bajamić na pozornici biti Jennifer Lopez.


- Napokon, zaslužila sam biti moćna i izazovna žena - ističe Maja. Damir Poljičak postat će George Michael iz razdoblja dok je bio frontmen grupe Wham!


- Mislim da je to čista radost što me snašla - dodaje Damir. Matko Knešaurek bit će Zdravko Čolić, Davor Dretar Drele postat će Esma Redžepova, Katarina Baban pretvorit će se u Vengaboys, a Ana Vilenica naći će se u ulozi Whitney Houston.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...