Show

Komentari 0

Elvira objavila fotku s Cicom: 'Između nogometa i umjetnosti stoji sferična tvorba – lopta...'

Elvira objavila fotku s Cicom: 'Između nogometa i umjetnosti  stoji sferična tvorba – lopta...'

Nogometaš, trener i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Cico Kranjčar, i Elvira su se poznavali od djetinjstva. Elvira je ispričala kako su se zaljubili još kao djeca

Supruga legendarnog Zlatka Cice Kranjčara koji je nedavno preminuo, Elvira Kranjčar, na Facebooku je objavila fotografiju iz 2016., kada je njezina galerija Kranjčar proslavila deset godina. Na slici poziraju Cico i Elvira s društvom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Između nogometa i umjetnosti, istoimenih: obitelji i galerije Kranjčar, stoji sferična tvorba – lopta; lebdi nad slovnim donjim krakom – njegovim elegantnim stopalom i smjera gore – dalje: u prostor, neodređen, nezavršen; stoga imaginativan i inspiracijski. K za kuglu, K za Kranjčar, K za kreativnost – za nevidljivi kvadar koji ima zarobiti krug – ostvariti njegovu kvadraturu, izraziti nemoguće, neizgovorivo. K i za nogometaša, nasljednu nogometnu dinastiju i sve one koji pokreću i potiskuju sferu, usmjeravaju loptu prema branjenom golu, među vratnice, ali započinju i umjetnički ples, piruetu, ostvaruju sferični negativ – orbitu: očnu duplju koja je i koštano-mišićni okvir, utor za oko i njegovu jabučicu: vedski subjekt koji u svom troslovnom imenu – sadrži malo, skrovito i zaštićeno slovo k - napisala je.

- Naime, K valja sagledati s obje strane - s lica i naličja, plošnog pisateljskog, osobnog rukopisa. Jer oko jest i lopta koju vidom, viđenjem svojim, naš dragocjeni organ usmjerava, ter je isto što i balun, globus, a nadasve - jaje kreativnog potiska, uzgona, energije bivanja i stvaralačkog trajanja. Stoga, leti stvarateljska lopto, ne daj se nadvladat i omeđit rubom i granicama; preKoračuj, Kroči i sa svemirskim ne-mirom budi na ti - zlatnim imenuj se agonom koji raspiruje i usmjerava maštu, pokreće poznate i nepoznate, vanjske i nutarnje, mišljene i izmišljene svjetove, ponajviše - povlašteni i oplemenjujući svijet umjetnosti - dodala je.

Nogometaš, trener i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Cico Kranjčar, i Elvira su se poznavali još od djetinjstva.

- Zaljubili smo se još kao djeca, platonski, naravno. A vjenčali se 1979. - ispričala je Elvira prošle godine za Jutarnji list