Obavijesti

Show

Komentari 38

Fatalan za žene: Tek je četvrta za Moorea bila 'ona prava'...

Fatalan za žene: Tek je četvrta za Moorea bila 'ona prava'...
6

Njegov život obilježila je uloga Jamesa Bonda, ali i brojne ljubavne afere i brakovi koji su gotovo uvijek završavali skandalima. Roger Moore umro je u svibnju nakon borbe s rakom

VIDEO

Roger Moore bio je sin jedinac, rođen 14. listopada 1927. u Londonu. Kao dijete bio je boležljiv, a jednom se toliko razbolio da je liječnik nakon pregleda rekao njihovim roditeljima da će se vratiti ujutro po smrtni list. Tek mnogo godina kasnije, Moore je otkrio da je njegov otac prodao svoj motor kako bi platio liječenje.

24sata

Moore je prekinuo školovanje kad je imao 15 godina. Radio je razne fizičke poslove, ali mu niti jedan nije odgovarao. Priliku da se pojavi kao statist dobio je u filmu 'Cezar i Kleopatra' s Vivien Leigh. Privukao je pažnju redatelja koji je u njemu vidio potencijal pa ga je nagovarao da upiše školu glume.

Zaljubio se preko 'ušiju', ali nije mogao podnijeti svađe

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upravo tijekom studija glume upoznao je svoju prvu suprugu, klizačicu, koja je od njega bila starija šest godina i imala je sina. Ona se pojavila u nekoliko filmova pod scenskim imenom Doorn van Steyn. Moore je bio opčinjen njom, i čak je naučio klizati kako bi joj se približio. Vjenčali su se 1946. godine, kad je on imao samo 18 godina.

Mladi supružnici borili su se sa financijskim problemima. Živjeli su u kući njezinih roditelja, a Doorn je bila primorana ići na turneje kao klizačica da bi preživjeli. Razočarala se u Rogera kao glumca i supruga, govorila mu je da nikad neće postati zvijezda.

- Stalno smo se svađali. Jednom mi je prolijala pun čajnik preko glave. Drugom prilikom bacila je svu moju odjeću u kadu punu vode - ispričao je.

Brak je završio nakon što su se pred svima posvađali ispred kazališta, gdje je Moore bio zamjena za jednu predstavu. Supruga ga je tada ugrizla za ruku.

Dorothy je od njega odlučila napraviti zvijezdu

Moore se uspio da se probiti na scenu zahvaljujući jednoj ludoj zabavi u vili pjevačice Dorothy Squires. Njezine zabave tad su bile poznate po bludu i dekadenciji, a Moore se odmah svidio 12 godina starijoj Dorothy. Iste večeri kada su se upoznali, završili su u krevetu. Ona je zbog njega pauzirala karijeru i potpuno se posvetila tome da od njega napravi zvijezdu.

Sir Roger Moore death

Ubrzo je počeo da dobivati uloge. Vjenčali su se 1953. u New Jerseyu. Kad je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, Dorothy je postajala sve ljubomornija zbog brojnih mladih djevojaka koje su pokušale privući pažnju njezinog supruga. To je stvorilo prve probleme u braku. U Hollywoodu su ih zvali 'Roger Moore i njegova majka'.

Kada je otputovao u Rim zbog uloge, njegova supruga je bila na turneji u Australiji. U Italiji se zbližio sa glumicom Luisom Mattioli, koja je tad imala 28 godina. On nije govorio talijanski, ona nije govorila engleski, ali jezik nije bila barijera. Luisa je brzo zatrudnjela.

Nije joj mogao reći istinu

Moore je planirao ostaviti Dorothy, ali nije joj imao hrabrosti to reći. Nagovorio svog liječnika  da joj prenese vijesti. Ona je odbila dati mu razvod pa ga je tužila. Koristila je svaku priliku da im zagorča život - širila je tračeve o njima, a jednom prilikom je čak razbila prozore njihovog doma.

Tek 1968. Moore se službeno rastao od Dorothy. Ipak, i dalje je osjećao krivnju zbog načina na koji su se rastali. 

Kada je 30 godina kasnije Dorothy oboljela od raka pluća, on joj je platio liječenje. Godine 1973., Moore je dobio ulogu novog Jamesa Bonda, koju je naslijedio od Seana Conneryja, a koja ga je proslavila.

Kiki ga je smirila

Dok je nizao uspjehe na filmskom platnu, privatno su ga mučili bračni problemi. Bio je umoran od svađa sa Luisom s kojom je dobio dva sina i kćer. Napustio ju je 1993. godine. Ostavio ju je samu na aerodromu u Ženevi, a kasnije ju je nazvao da joj javi da je u vezi s njezinom najbližom prijateljicom, Šveđankom Kristinom Thostrup. Nju je oženio 2002. godine.

Luisa je reagirala slično kao i njezina prethodnica Dorothy. Govorila je da je za nju mrtav i da je lud, a njihova djeca godinama nisu razgovarala s ocem. 

Sir Roger Moore death

Ubrzo nakon što je oženio Kiki, po prvi put poslije mnogo godina ponovo je stupio u kontakt drugom suprugom Dorothy. Tada joj je rekao da je Kiki ona prava. 

I ostala je uz njega sve dok 23. svibnja nije izgubio bitku s rakom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju