Show

Komentari 28

Fernándes o dugu: Našli smo se na listi dužnika bez upozorenja. Dovode obitelj u neugodnost...

Fernándes o dugu: Našli smo se na listi dužnika bez upozorenja. Dovode obitelj u neugodnost...

Na godišnjoj listi dužnika koju je objavila Porezna uprava ovih dana, našao se nogometaš Junior Fernandes s dugom od 215.000 kuna. Njegova supruga Marta tvrdi kako su stavljeni na listu bez upozorenja

Ovih je dana Porezna uprava objavila je godišnju listu dužnika. Na njoj se nalaze fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, a duguju više od 100.000 kuna, pravne osobe koje su dužne više od 300.000 kuna te svi ostali građana koji su dužni više od 15.000 kuna.  Na listi se našao i nogometaš Junior Fernandes (31), nekad najplaćeniji Dinamov igrač. Hrvatskoj je dužan 215.000 kuna poreza.

POGLEDAJTE VIDEO:  Vjenčanje Marte i Juniora

Unatoč tome, njegova supruga Marta Fernandes (24) redovito se hvali krpicama koje plaća na desetke tisuća kuna. Osim toga, par je ranije putovao privatnim avionom, odsjedali su u luksuznim hotelima, a gospođa Fernandes znala se i pohvaliti poklonima koje joj daruje Junior. Nakon objave godišnje liste dužnika, Fernandes se na društvenim mrežama 'opravdala' za navedeni dug. 

- Radi se o porezu na nekretninu koja je kupljena preko agencije za nekretnine. Mi smo htjeli platiti porez te je zbog toga Junior preko ljeta bio na poreznoj u Republici Hrvatskoj. Rekli su mu kako je referentica zadužena za njegov slučaj na godišnjem odmoru te da će se vratiti za dva do tri tjedna - napisala je Marta pa dodala:

- Moj suprug je nogometaš koji ne igra u Republici Hrvatskoj, ne igra čak niti na istom kontinentu što je itekako poznato.

Fernandes tvrdi kako iz tog razloga Junior nije bio u mogućnosti dolaziti u Hrvatsku kako bi saznao je li netko odradio svoj posao. 

- Ja to nisam mogla preuzeti jer su inzistirali da on dođe osobno. Bez ikakvih upozorenja našli smo se na listi poreznih dužnika, iako smo  nekoliko navrata tražili informaciju o iznosu koji je potrebno platiti. Čak smo osobno dolazili u poreznu upravu kako bismo to riješili prije nego što napustimo Hrvatsku - objasnila je Marta.

Uz to je priložila fotografiju kako bi pokazala da su im porez pokušali uručiti 23. listopada, no ona je samo tri dana ranijee otputovala iz Hrvatske.

- Nažalost, ovo je još samo jedan dokaz kako birokracija ne radi uvijek u skladu s propisima. Zbog svoje neorganiziranosti dovode ljude i obitelji u neugodne situacije. Ovo nije jedina nekretnina koju suprug i ja posjedujemo u Hrvatskoj, gdje planiramo živjeti. Nikada nam nije palo na pamet izbjegavati svoje građanske obaveze - zaključila je Fernandes. 

 

 

Najčitaniji članci