Obavijesti

Show

Komentari 21

Finale serije 'Breaking Bad' je gledalo čak 10,5 milijuna ljudi

Finale serije 'Breaking Bad' je gledalo čak 10,5 milijuna ljudi
11

Donosimo najzanimljivije detalje iz serije i otkrivamo jesu li Walterove i Jessejeve kemijske metode točne i to sve bez da vam pokvarimo završetak popularne serije

VIDEO

Vinceu Gilliganu (46), tvorcu planetarno popularne serije 'Breaking Bad' ('Na putu prema dolje') pošlo je za rukom 'navući' najširu publiku na nešto što je sam stvorio. Kućanice, tinejdžeri, poslovni ljudi, glumci, političari... nema tko nije gledao seriju u kojoj glavne likove glume Aaron Paul (34) i Bryan Cranston (57) . 

Kako bi platio liječenje raka pluća koji mu dijagnosticiraju i financijski osigurao obitelj, srednjoškolski profesor kemije Walter White (Cranston) iz normalnog i poštenog građanina koji redovito plaća porez transformira se u narko bossa koji hladnokrvno ubija ljude. Glavni partner u zločinu Walteru je Jesse Pinkman (Paul), problematični mladić iz bogate obitelji koji 'kuha' kristalni metamfetamin. 

Walter i Jesse upoznaju se nakon što Walter ode sa šogorom Hankom Schraderom (Dean Norris) u raciju. Ubrzo počnu zajedno proizvoditi drogu koja izrazito brzo stvara ovisnost. 'Kuhaju' u kamp kućici koju prvo drže u Jessejevom dvorištu pa u pustinji pa na autootpadu. 

Ubrzo se upuste u 'igru s velikim dečkima'. Proizvode drogu za Gustava 'Gusa' Fringa (Giancarlo Esposito) koji im osigura ogroman laboratorij u podrumu svoje praonice rublja. Proizvode tone kristalnog metamfetamina, a Gus ga preko svoje mreže suradnika distribuira. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Walter i Jesse zarađuju milijune i, naravno, javljaju se problemi. Jesse se 'navuče' na heroin s djevojkom koju upoznaje, ona umire pa on pada u depresiju i odlazi na odvikavanje. Neko je vrijeme 'čist', no opet popušta starim navikama. Walter pak mora supruzi Skyler White (Anna Gunn) objasniti odakle mu toliko gotovine i cijelo vrijeme strepi da će ga šogor 'prokužiti'. Otvara autopraonicu kako bi 'prao' silni novac koji zarađuje. 

Situacija se komplicira, Walter i Jesse u nekoliko su navrata na rubu smrti dok se sastaju s raznim dilerima. Uz to, kartel koji želi smaknuti njihova 'poslodavca' Gusa angažira profesionalne ubojice da ih smaknu. I sami 'kuhari' nađu se u situaciji da oduzmu život nekome. 

Mythbustersi testirali Walterove i Jessejeve metode

Metode koje Walter i Jesse koriste u seriji kako bi proizveli kristalni metamfetamin, riješili se dokaza i 'sredili' protivnike, testirali su i u popularnoj emisiji 'Mythbusters'. Provjerili su je li moguće kristalom izrađenim od fulminata žive raznijeti cijeli kat zgrade. Stručnjak za eksplozive Jesse Taylor istaknuo je da su konačni proizvod u seriji prikazali estetski znatno ljepšim nego što u stvarnosti je, no eksplozivni učinak koji ima je stvaran. Testirali su i metodu kojom su se Jesse i Walter rješavali dokaza. Nakon eksperimenata, utvrdili su da su sastojci koje su u seriji koristili ispravni, iako nisu navedeni svi, niti u najtočnijem omjeru. To im ipak ne zamjeraju, niti su sami otkrili kako se najjednostavnije u kiselini može otopiti ljudsko tijelo i kakvu točno plastičnu posudu za to treba koristiti jer nikome nije u interesu davati ideje ljudima koji bi ih mogli iskoristiti za nešto loše.

Podigli cijenu nekretnina 

Koliko je popularna serija, potvrđuje i činjenica da su se cijene kuća u kojima u seriji žive Walter i Jesse nakon završetka snimanja umnogostručile. Fran i Louie Padilla u stvarnom životu žive u Walterovoj kući. Već su dobili brojne ponude da prodaju svoj dom u Albuquerqueu, no to, kažu, nikad neće učiniti jer su tamo sretni. Dodaju također da u dvorištu nemaju posađene otrovne ljiljane kojima Walter u seriji otruje sina djevojke u koju se Jesse zaljubi.

Jesse Tyler Ferguson (37) iz serije 'Moderna obitelj' završetak snimanja 'Breaking Bada' obilježio je obilaskom najpamtljivijih lokacija na kojima je serija snimana. Sa suprugom Justinom Mikitom pozirao je ispred kuće u Albuquerqueu u kojoj je u seriji živio Jesse Pinkman. U trgovini slatkišima kupio je bombone koji izgledaju kao kristalni metamfetamin te kutijicu za slatkiše s Walterovim likom. Otišao je i do autopraonice koju u seriji Walter kupi i do kuće u kojoj je živio s obitelji.

Party na groblju za finale serije 

Ekipa serije završetak snimanja proslavila je na svoj način. Aaron Paul organizirao je zabavu na najpoznatijem groblju u Hollwoodu, Forever (Zauvijek). Na groblje je 'dofurao' prikolicu u kojoj su on i Cranston 'kuhali' kristalni metamfetamin i poslužio je bombone u obliku kristala droge. Na zabavu su došle tisuće obožavatelja serije. Mnogi su nosili zaštitna odijela kakva Walter i Jesse nose u seriji. Glumci su zajedno s obožavateljima pogledali posljednju epizodu serije. Sav novac koji su prikupili na partyju dali su u dobrotvorne svrhe.

Posljednju emisiju pete sezone, finale serije, gledalo je 10,58 milijuna gledatelja diljem svijeta. Serija je od početka emitiranja do sad nominirana za 113 raznih nagrada, a osvojila ih je 45, od čega 10 Emmyja. Bryan Cranston dobio je Emmyja za najboljeg glumca u dramskoj seriji tri godine zaredom. Dobio je i tri uzastopne nagrade Satellite. Aaron Paul osvojio je dva Emmyja za najbolju sporednu ulogu u dramskoj seriji i dvije nagrade Saturn. 

Završetak serije nećemo vam otkriti, ipak ćete sami morati saznati kako se sve odigralo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije
Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...