Show

Komentari 20

Morgan Freeman se ispričao: 'Nisam htio obezvrijediti žene'

Morgan Freeman se ispričao: 'Nisam htio obezvrijediti žene'

Oskarovac Morgan Freeman (80) ispričao se u četvrtak nakon izvješća o spolnom napastovanju pridruživši se velikom broju poznatih osoba suočenih s optužbama u doba širenja pokreta #MeToo

Šesnaest žena, od kojih je osam reklo da su žrtve, opisalo je za CNN raspon problematičnog ponašanja glumca Morgana Freemana (80) na filmskim setovima i na promotivnim turnejama. Pad holivudskog mogula Harveya Weinsteina (66) u listopadu prošle godine u SAD-u je pokrenuo obračun zbog spolnog uznemiravanja i napastovanja koji je srušio mnoge moćne muškarce u svijetu zabave, politike i medija.

 Glumac koji sljedeći tjedan navršava 81 godinu objavio je ispriku nakon što su mediji objavili izvješće.

- Svatko tko me pozna ili je radio sa mnom zna da nisam osoba koja bi namjerno uvrijedila nekoga ili učinila da se osjeća neugodno. Ispričavam se svima koji su se osjetili neugodno ili obezvrijeđeno, to mi nije bila nakana - kaže Freeman. 

Jedan od najpoštovanijih i najvjerodostojnijih glumaca je u siječnju dobio nagradu za životno djelo Udruge glumaca, koja sada razmišlja o tome da nagradu povuče, kako je u izjavi za AFP navela sama udruga.

Glasnogovornica udruge rekla je da priznaje Freemanu pravo na pošteno suđenje, no da su optužbe 'uvjerljive i razorne' te da polazi od toga da vjeruje tim 'hrabrim' ženama koje su ih izrekle.

CNN navodi izjavu mlade asistentice producenta koja je rekla da ju je Freeman uznemiravao tijekom ljetnog razdoblja 2015. za vrijeme snimanja komedije 'U velikom stilu'.

Ona je optužila glumca da ju je stalno dodirivao, spuštao ruku na donji dio leđa te često komentirao njezin izgled.Također je rekla da je neprekidno pokušavao skinuti joj košulju i ispitivao nosi li grudnjak. Kad mu je glumac Alan Arkin, jedan od partnera u filmu, rekao da prestane, 'Morgan je bio izbezumljen i nije znao što bi rekao', kazala je.

U ostalim optužbama Freemana optužuju za neprimjereno ponašanje na snimanju zbog kojega se glumice u njegovoj blizini ne bi ugodno osjećale, poput buljenja ženama u grudi i traženja da se pred njim okreću. 

VIDI OVO: 7 mitova o vaginama u koje možeš prestati vjerovati

Freeman je dobitnik Oscara 2005. za najbolju sporednu ulogu za dramu 'Djevojka od milijun dolara' i četiri puta je nominiran za tu nagradu Akademije. Značajni filmovi su mu također 'Iskušenje u Shawshanku', 'Sedam', 'Vozeći gospođicu Daisy' kao i nekoliko filmova 'Batman'.

Najčitaniji članci