Show

Komentari 1

Fuliranje za spas ovogodišnjega zagrebačkog ‘mini’ adventa

Fuliranje za spas ovogodišnjega zagrebačkog ‘mini’ adventa

Dio adventa ipak je “spašen”, i to ponajviše zahvaljujući “Fuliranju”, koji se u nemogućnosti dobivanja prostora od Grada smjestio na lijepu terasu Oleander hotela Esplanade

Sve više se od ugostitelja može čuti kako im ovogodišnji zagrebački advent baš i nije isplativ, odnosno već predviđaju minuse. Nisu zadovoljni ni konzumenti, smatraju da je ponuda premala, žale i za klizalištem na Tomislavcu, neki razmišljaju kako bi bilo bolje da ga onda ni nema, a ne da je u ovakvom okrnjenom izdanju. Ima, naravno, i onih kojima je baš ovakav advent po mjeri.

Zagreb: Čak niti kiša nije uspjela otjerati posjetitelje Adventa

Nova gradska vlast ima neke svoje ideje i vizije grada, tako su ukinuli sjajan program Caffe de Matoš na Mažurancu, advent su skresali, a najavljuje se i da će s gradskih ulica ukloniti puno ugostiteljskih terasa, jednostavno ne žele nekima produljiti dozvolu. I dobro je da se uvodi red, ali ovo se već čini kao da se gradonačelnik malo pogubio, to što je kod prethodnika mu bilo puno muljaža, a i lopina, ne znači da se zbog toga stvari moraju ukinuti, trebaju se samo dovesti u red.

Dio adventa ipak je “spašen”, i to ponajviše zahvaljujući “Fuliranju”, koji se u nemogućnosti dobivanja prostora od Grada smjestio na lijepu terasu Oleander hotela Esplanade. Malo su podignuli razinu adventa, a navodno su i financijski bolje prošli nego da su opet radili s radom. Hrana je odlična, lokacije isto tako, ovi rado viđeni hipsteri tvrde kako je ovo najbolje “Fuliranje” do sada...

Zagreb: Crveni "Fićo" s divovskim borom na krovu postavljen na platou Gradec postao je najveća blagdanska atrakcija

No prvi mjeseci, barem što se tiče “živosti” u gradu, kod ovoga gradonačelnika nisu baš obećavajući. Ako se još obistine i te neprirodne najave kako će dobar dio terasa ukloniti s ulica, ne piše nam se dobro. Ionako je Zagrebu falilo šarolikosti i života, pristojnog, koji donosi ulica. Opet, jedno je uvoditi red, s time se slažem, ali mahnito ljudima samo braniti i ukidati stvari baš i nije u redu.

Najčitaniji članci