Obavijesti

Show

Komentari 64

Gađali su se tanjurima, udarali štapom i brojili razbijene aute

Gađali su se tanjurima, udarali štapom i brojili razbijene aute
1

Brankica i Mladen u posljednjih desetak godina često su bili glavni junaci crnih kronika. Nekoliko puta zbog obiteljskog nasilja, a nekoliko puta zbog prometnih nesreća

VIDEO

Supruga zadarskog pjevača Mladena Grdovića (59), Brankica (48), na Općinskom sudu u Zadru 19. srpnja podnijela je zahtjev za razvod braka. To nam je i službeno potvrdio glasnogovornik zadarskog suda Denis Klarendić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:36

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

03:06

- Gospođa Grdović 19. srpnja predala je tužbu za razvod braka - rekao nam je Klarendić. Dodao je kako bi prvo ročište trebalo biti zakazano u rujnu, a kako je proces tajan, zasad nije poznat razlog Brankičine tužbe. Ona i Mladen Grdović u braku su dvadeset godina, a posljednji su se puta posvađali prošlog ljeta u Zadru.

- Ma nemam pojma o čemu pričate, to su neke konfabulacije i namještaljke. Nikakav razvod, sve je u najboljem redu baš kao i uvijek. Ja sam zadnjih dana nastupao, a zadnja četiri dana sam pripit - rekao nam je Grdović koji je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti nastupao u rodnom gradu, a noć ranije zabavljao je Imoćane.

Brankica je tužbu za razvod predala na zadarskom sudu sredinom srpnja

Grdijeva je supruga mobilni telefon isključila, a nije odgovarala ni na pozive na kućni telefon. Brankica se sa svojim odvjetnicima u tajnosti nalazila u jednom zadarskom kafiću. Uzrujana i očiju prepunih suza prepričavala je, doznajemo, prijatelju i pravnom stručnjaku kako je suprug navodno sve češće maltretira, a ona to više ne može trpjeti. Prvo su, tvrde gosti kafića, glasno razgovarali, ali kad je Grdovićeva supruga shvatila da nisu okruženi samo turistima iz inozemstva, počeli su šaputati. 

Pjevač je suprugu zaveo početkom 90-ih, kad je ona radila u butiku 

Brankičin prijatelj, kako doznajemo, rekao je njezinu odvjetniku da je 'Grdović postao nemoguć', a pravni stručnjak zapisivao je datume navodnih obiteljskih incidenata koje je Brankica kroz jecaje nabrajala. Gosti koji su se zatekli u zadarskom kafiću u vrijeme Brankičine traumatične ispovijesti tvrde kako se Grdijeva supruga žalila da se 'Mladen opet agresivno ponaša'.

Ipak, u posljednjih mjesec dana nije ga prijavila policiji. Grdovićevi sumještani tvrde da par već nekoliko tjedana ne stanuje zajedno, a pjevačev menadžer Ljubo Šeperić rekao nam je da nije upoznat s time da je Brankica predala papire za razvod. Slučaj nije želio komentirati ni Brankičin odvjetnik Božo Vrkić

Brankica i Mladen u posljednjih desetak godina često su bili glavni junaci crnih kronika. Nekoliko puta zbog obiteljskog nasilja, a nekoliko puta zbog prometnih nesreća u kojima je pjevač, vozeći u alkoholiziranom stanju, razbijao svoje skupocjene automobile.

Kad popije, galami

U svibnju 2009. godine prvi put se posumnjalo da je Mladen agresivan kad popije jer su susjedi pozvali policiju nakon što su čuli galamu i razbijanje u njegovu stanu. Tad se oglasio Grdovićev brat Paolo koji je novinarima rekao:

Mladen često pokazuje emocije - rasplakao se prošle godine, kad je prvi put pobijedio na Splitskom festivalu 

- Mladen nije nasilnik. Kad popije, onda galami, ali fizičkog nasilja nije bilo. U bijesu je porazbijao nekoliko stvari u kući. Kad je Brankica vidjela u kakvom je stanju, počela je vikati i nastala je svađa koja je završila dolaskom policije i Mladenovim odlaskom na sud, gdje je osuđen na osam dana zatvora, uvjetno na godinu dana.

U prosincu iste godine završio je na psihijatriji u zadarskoj bolnici, a Brankica ga je na Prekršajnom sudu teretila za obiteljsko nasilje jer ju je 29. studenog verbalno napao pa opet završio u pritvoru. Ovaj put osuđen je na dvadeset dana zatvora, ali se nekako izvukao.

Tri godine je bio mir, a onda je u travnju 2013. Mladen opet priveden na Prekršajni sud jer je izazvao prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju. Oduzeli su mu vozačku dozvolu, a prespavao je u pritvoru iz kojeg su ga pustili ujutro trijeznog. S Jaguarom se zaletio u betonski stup nedaleko od kuće i napuhao 2,5 promila. Prema jednoj verziji, Brankica nije bila s njim u autu, a potražila je liječničku pomoć jer se okliznula u kupaonici. Po drugoj verziji, i ona je bila s njim u autu, pa je dobila trzajnu povredu vrata.

Štap je iz raja izašao

Iste godine Brankica je ispričala novinarima kako izgleda njezin život s Mladenom.

- Svašta smo prošli zajedno, od prijetnji smrću opsesivne obožavateljice, spoznaje da ne mogu imati djece pa do otkrića da mi suprug nije bio vjeran. Ipak, naša ljubav je jača od svega - rekla je tad strpljiva Brankica, kojoj su se mnogi divili zbog bezuvjetne ljubavi.

A onda je Mladena istukla štapom. Bilo je to u prosincu prošle godine. Supružnici su nakon svađe i tučnjave završili s lakšim tjelesnim ozljedama. Ovaj put je i ona dobila prijavu za obiteljsko nasilje.

Mladen je od nje tražio da mu servira juhu, a ona se spremala za izlazak. Stavila je torbicu na rame, a sumnjičavi Grdović počeo ju je ispitivati: 'Kud ćeš ti?', 'Što nosiš u torbici'. Brankica mu nije dala da joj kopa po torbici i započelo je naguravanje, nakon čega su se potukli. Brankica je Grdovića navodno izudarala drvenim štapom, a on je nju izgrebao noktima.

Brankica je puno izdržala

Mladen je u posljednjih desetak godina razbio i četiri skupocjena automobila. Osim Jaguara, to su bili i Porsche, Mercedes te crveni Ferrari, koji je opjevao i u jednoj svojoj pjesmi. Auto od 1,5 milijuna kuna razbio je 2006. godine, kad je sletio s ceste i zabio se u rasvjetni stup. Vozio je s 2,7 promila alkohola u krvi. 

Uoči prošlog Božića Brankica ga je istukla štapom

Prvi Mercedes je slupao 2007., a drugi 2010., kad se na Gaženičkoj cesti u Zadru zabio u žičanu ogradu. Prošle godine Jaguarom je pomeo stolove i stolice na terasi kafića u Varoši. U Zadru je srušio policijski godišnji rekord. S 3,08 promila alkohola projurio je preko pješačkog otoka, zabio se u prometni znak, pa tek onda stao.

Proglašen za ‘Promil godine’

Pjevač Mladen Grdović srušio je 2010. godine policijski rekord po količini alkohola u krvi jer je napuhao 3,08 promila

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...