Show

Komentari 0

Gaultier najavio zadnju reviju: 'Povlačim se nakon 50 godina'

Gaultier najavio zadnju reviju: 'Povlačim se nakon 50 godina'

Francuski stilist koji je karijeru počeo u modnoj kući Pierre Cardin, nezaobilazna je figura u svijetu mode nakon što je 80-ih preokrenuo modna pravila

Slavni modni kreator Jean Paul Gaultier (67) najavio je u petak da će njegova revija visoke mode u srijedu u Parizu biti "posljednja" nakon 50 godina karijere i rekao da će pokrenuti novi projekt sa svojom modnom kućom.

- 22. siječnja 2020. proslavit ću 50 godina karijere u modi velikom revijom visoke mode u Theatre du Chalet. To će biti moja posljednja revija - naveo je kreator u priopćenju koje prenosi AFP.

Jean Paul Gaultier: Fashion Freak Show

- Ali budite sigurni da kuća Couture Gaultier Paris nastavlja s projektom čiji sam pokretač, koji će vam uskoro biti otkriven- dodao je.

To je objavljeno usred Tjedna mode, netom prije početka revija u ponedjeljak. Francuski stilist koji je karijeru počeo u modnoj kući Pierre Cardin, nezaobilazna je figura u svijetu mode nakon što je 80-ih preokrenuo modna pravila.

FILE PHOTO: French designer Jean Paul Gaultier appears with models at the end of his Haute Couture Fall/Winter 2016/2017 collection in Paris

Autor je legendarnih kreacija poput korzeta sa stožastim grudnjakom za Madonnu (61). Od prvih kolekcija, Gaultier je spretno miješao rodove, spolove i epohe.

Taj sin računovođe odrastao je blizu Pariza i od malih nogu je šivao s bakom. Kreirao je suknje za muškarce 1984. godine jer za njega 'muškarac svoju muškost ne nosu odjećom, već mu je ona u glavi'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci