Obavijesti

Show

Komentari 13

Genijalni Ivan Papišta: 'Nakon raka mozga glazba me oživila'

Genijalni Ivan Papišta: 'Nakon raka mozga glazba me oživila'
1

ČUDO Ivanu Papišti zbog posljedica operacije paralizirana je lijeva strana tijela. To ga nije spriječilo da svira dvadesetak instrumenata i prođe u polufinale Supertalenta

VIDEO

Talentirani glazbenik iz Zaboka, Ivan Papišta, (39) osim što je svirkom na saksofonu oduševio žiri i gledatelje “Supertalenta”, svojom životnom pričom dokazuje da super junaci žive među nama, a ne samo u stripovima i filmovima.

Nastupom pred žirijem i publikom htio se odužiti glazbi koja ga je vratila u život, jer je vrlo mlad, sa samo 19 godina, kod liječnika nakon pregleda otkrio da boluje od tumora na mozgu.

Tumor promijenio sve

- Nakon prve operacije 1997. godine, pri kojoj nije bio odstranjen cijeli tumor jer je urastao u krvne žile i tkivo mozga, nisam imao teškoća. Već nakon pet mjeseci sam igrao na malonogometnom turniru, što je bilo čudo. Tad sam ofarbao kosu u crveno, šibao sam i mislio sam sve će biti dobro. Prošle su dvije godine te su se pojavili isti simptomi. Opet sam operiran, a posljedica operacija mi je oduzetost cijele lijeve strane, pogotovo sam ostao bez pokreta u lijevom stopalu - govori Ivan koji je u teškoj životnoj situaciji našao i novi poziv, a trenutačno svira s rock bandom “Old school ‘60 & ‘70” na bas gitari, te kao ulični svirač.

Ulica: Ivan svira s rock bandom “Old school ‘60 & 70’”, a svira i na ulici

- Svaki nastup koji imam, trudim se dati sve od sebe, tako je bilo i u Supertalentu. Dajem cijelu dušu. Zatvorim oči i pokušavam se isključiti od svijeta. Napravim oko sebe kulu da me može ponijeti soul. Na nastupu nisam imao tremu uopće. Najviše mi je bilo stalo do mišljenja Martine Tomčić i Davora Bilmana. Baš mi je bilo drago što je ona prva komentirala moj nastup - kaže Ivan koji iza sebe ima vatrene navijače: suprugu Tamaru (37), sinove Lovru (9) i Jakova (7) te kćerkicu Evu (2).

Ivan je zahvalan što je glazba uz njegovu obitelj i prijatelje opet zauzela važno mjesto u njegovom životu, jer dugo nije bila njegov prioritet.

Glazbi sam veliki dužnik

- Sviram preko dvadesetak instrumenata. Gitaru, ukulele, sve tamburaške instrumente, klarinet, neke egzotične frule, ali svakako mi je najdraži instrument saksofon. Sviram i razne udaraljke, kao npr. bongosi, kahun, bubnjevi i slično – kaže Ivan koji ne može zamisliti život bez glazbe.

Multitalentiran: Ivan Papišta svira dvadeset instrumenata, a oduševio je žiri Supertalenta

- Zapravo sam njen dužnik, jer me vratila u život nakon bolesti. Kad sam bio mlađi nisam imao sreće. U jednom tjednu mi se dogodila “to be or not to be“ situacija. Imao sam dogovor s dirigentom da budem primljen na školovanje u Vatroslav Lisinski, ali dragi Bog nije tako htio. Bio je rat, baš nam je trebalo novca i nekoliko dana prije intervjua dobio sam posao kuhara i morao sam zaboraviti na školovanje. Kasnije sam radio i nisam stigao. Valjda je tako trebalo biti. Morao sam, na žalost oboljeti da si oslobodim vrijeme i da napokon radim ono što volim. Što reći ,nego život - kaže glazbenik koji je strastveni sakupljač instrumenata. 

Iako ga mnogi kao vide junaka, nakon showa ga više gledaju kao zvijezdu.

'Najviše mi je stalo do mišljenja Martine Tomčić i Davora Bilmana, jako mi je važno što će oni reći'

Kaže Papišta o očekivanjima poslije svojih nastupa

'Tužno je da sam se morao razboljeti kako bih se okrenuo onome što najviše volim'

Komentira svoje intenzivno bavljenje glazbom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru
Vedrana Rudan otkrila da ima rak: 'Prestajem pisati blog jer ću se posvetiti liječenju...'
HRVATSKA KNJIŽEVNICA

Vedrana Rudan otkrila da ima rak: 'Prestajem pisati blog jer ću se posvetiti liječenju...'

Vedrana je vijesti podijelila putem svog bloga. Otkrila je da će o svojoj borbi napisati knjigu