Show

Komentari 0

Gitarist KISS-a Bob Kulick je preminuo u 71. godini života...

Gitarist KISS-a Bob Kulick je preminuo u 71. godini života...

Surađivao je na albumu Loua Reeda 'Coney Island Baby' iz 1975., radio je kao sesijski glazbenik s Dianom Ross, a gostovao je s Meat Loafom. Producirao je i Motorheadov singl 'Whiplash'

Američki gitarist i producent Bob Kulick, poznat po radu s rock skupinom KISS, preminuo je u 71. godini. Njegov brat i bivši član sastava, Bruce Kulick, potvrdio je vijest na Twitteru u petak. Uzrok smrti je nepoznat.

- Shrvan sam što moram objaviti da je umro moj brat Bob Kulick. Uvijek bismo trebali slaviti njegovu ljubavi prema glazbi i talent glazbenika i producenta. Molim vas da poštujete privatnost obitelji u ovom tužnom trenutku. RIP - napisao je Kulick.

KISS je na Twitteru napisao da je duboko potresen viješću.

- Duboka sućut obitelji Kulick u ovom teškom trenutku - poručili su.

Kulick je za vrijeme karijere duge pet desetljeća nastupao s nekim od najcjenjenijih umjetnika. Prema članku koji je objavio magazin People, kada je bio na audiciji za glavnog gitarista u tada nepoznatom rock bendu, na kraju je izgubio, a mjesto je dobio Ace Frehley.

The Fourth Annual VEGAS ROCKS Magazine Music Awards

Kulick je ostao prijatelj s basistom Geneom Simmonsom i gitaristom Paulom Stanleyjem te je na kraju dobio priliku snimiti nekoliko albuma sa sastavom, uključujući 'Alive II', 'Unmasked' i 'Creatures of the Night'. Surađivao je i na albumu Loua Reeda 'Coney Island Baby' iz 1975., radio je kao sesijski glazbenik s Dianom Ross, a gostovao je s Meat Loafom. Kulick je također producirao Motorheadov singl 'Whiplash', za koji je 2005. godine heavy-metal bend osvojio Grammy.

Najčitaniji članci