Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Glazbeni advent: Žele da se po Zagrebu pjeva na svim jezicima

Na 2. Festivalu adventskih i božićnih pjesama sudjelovat će 49 vokalnih ansambala i zborova. Održat će se i humanitarna akcija 'Djeca za djecu' namijenjena djeci oboljeloj od malignih bolesti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Počeo je 2. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, a cilj mu je da glavni grad postane okupljalište domaćih i stranih ljubitelja glazbe poput Beča i Praga.

Usto, žele da se na ulicama pjeva na svim jezicima svijeta. Na festivalu sudjeluje 1000 pjevača iz Hrvatske i Slovenije. Nastupit će i zbor izbjeglica, bračni par iz Irana, koji će pjevati duhovne pjesme na perzijskom, kao i nacionalne manjine, koje će imati izvedbe na svom jeziku.

Festival je na otvorenom, ali i prelijepim prostorima u Zagrebu, poput Muzeja Mimara. 

U sklopu Festivala održat će se humanitarna akcija 'Djeca za djecu' namijenjena djeci oboljeloj od malignih bolesti. Koncert dječjih zborova u Muzeju za umjetnost i obrt dana 15. prosinca u 19 sati će se izravno prenositi na društvene mreže tako da ga mali borci kojima je koncert namijenjen mogu pratiti kao i široka publika koja će im time dati podršku. 

Dan kasnije 16. prosinca u 17 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta nastupaju dječji zborovi osnovnih škola. Ulaz na koncerte Festivala je slobodan uz mogućnost donacije za naše male borce osim koncerta 15. prosinca za koji cijena ulaznice iznosi 50 kun.a

 

Naši partneri pišu
Message