Obavijesti

Show

Komentari 0

Gledajte čarobni balet 'Sissi' i hit goste u Filozofskom teatru

Gledajte čarobni balet 'Sissi' i hit goste u Filozofskom teatru
1

Riječ je o najgledanijim predstavama o kojima se mnogo pisalo u medijima. Danas vam donosimo balet 'Elizabeta Austrijska - Sissi' i gostovanja Yanisa Varoufakisa te Bifa i Gillespieja u Filozofskom teatru

VIDEO

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na web stranici #zajedno24sataYouTube kanalu i portalu 24sata

Suradnja 24 sata i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta uz snimateljsku i tehničku podršku Croatia Filma se nastavlja i donosi još jednom u vaše domove najbolje predstave s repertoara nacionalne kazališne kuće.

Klikni i gledaj balet 'Gospoda Glembajevi' samo na 24sata.hr
Klikni i gledaj balet 'Gospoda Glembajevi' samo na 24sata.hr

Riječ je o najgledanijim predstavama o kojima se mnogo pisalo u medijima, a neke od njih su izazivale i kontroverze. Tako se na 24sata.hr ponovno našla komedija 'Tko pjeva zlo ne misli', pa 'Ciganin, ali najljepši', zatim drama 'Ljudi od voska', predstava 'Na kraju tjedna', opera 'Turadont' i mnoge druge. Danas vam donosimo tri hita...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Balet 'Elizabeta Austrijska - Sissi' privukao je mnogo pažnje. Elizabeta je bila kći vojvode Maksimilijana Josipa Bavarskog i princeze Ludovike Bavarske, koja se sa sedamnaest godina udala za cara Franju Josipa I.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bila je poznata po svojoj ljepoti i eleganciji, pisala je poeziju, proučavala grčki jezik i neprestano putovala, a diljem Europe bila je poznata zbog svojega nekonvencionalnog ponašanja. Poznata njemačka dramaturginja Christiane Theobald vodi nas kroz životnu priču jedne od najintrigantnijih i najljepših vladarica svijeta, koju će majstor baletne scene Patrice Bart ispričati svojim specifičnim koreografskim i redateljskim rukopisom, okupljajući veliki baletni ansambl u ovaj umjetnički projekt. Za glazbeni je aranžman zadužen skladatelj i dirigent svjetskog glasa Ermanno Florio.

Hit: Klikni i gledaj Puccinijevu operu 'Turandot' na 24sata.hr
Hit: Klikni i gledaj Puccinijevu operu 'Turandot' na 24sata.hr

Kad je HNK počeo s Filozofskim teatrom, za sve događaje vladalo je uvijek veliko zanimanje, a gostovanje Yanisa Varoufakisa u nedjelju, 4. prosinca 2016. godine bilo je tada zasigurno intelektualni, a sigurno i politički događaj godine u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najavljujući svoj dolazak u Zagreb, Yanis Varoufakis je tada izjavio: 'Da bi Europska unija uspjela bilo gdje, mora uspjeti svugdje. Kako u Hrvatskoj, tako u Njemačkoj, kako u Grčkoj, tako u Francuskoj. Međutim, danas, Europska unija propada svugdje jer su njezini dužnosnici odlučili tretirati dijelove Europe i narode kao kolateralnu štetu njihova nesposobnoga upravljanja europskom bankarskom krizom. Filozofija DiEM-a je da promjena Europe može početi bilo gdje, prije nego što se nastavi svugdje. U prosincu počinjemo u Zagrebu, u gradu u kojemu sam već osjetio energiju promjene'. 

Varoufakisu je ovo bio prvi dolazak u Hrvatsku poslije turbulentnoga vremena koje je proveo boreći se protiv europskoga establishmenta, kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu 'Trpite ono što morate?'. Bit će zanimljivo podsjetiti se na taj razgovor sa Srećkom Horvatom, naročito danas, u sasvim novim okolnostima, kad hrvatska budućnost iznimno ovisi o financijskoj pomoći EU.

Gledajte i uživajte: Donosimo vam 'Tartuffe' i druge hitove
Gledajte i uživajte: Donosimo vam 'Tartuffe' i druge hitove

Srećko Horvat u Filozofskom teatru ugostio je 2017. godine jednoga od najzanimljivijih talijanskih filozofa Franca B. Bifa i pjevača kultnog sastava Primal Scream Bobbyja Gillespieja, čiji je album Chaosmosis izravno inspiriran Bifovom filozofijom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Njihovo gostovanje u popularnom filozofskom programu najavljeno je kao spoj filozofije i rock and rolla, filozofsko-rockerski dijalog kojim HNK Zagreb istupa iz uobičajenih okvira kazališta kako bi pokušao na pozornici otkriti na koji način jedan rocker promišlja filozofiju, a na koji način jedan filozof promišlja rock.

Škotski glazbenik Bobby Gillespie, koji je sredinom 80-ih svirao u The Jesus and Mary Chain, rocker je i pjevač kultnoga rock-sastava Primal Scream, čiji je album 'Chaosmosis' izravno inspiriran filozofijom Franca B. Bifa.

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitiramo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

Balet 'Labuđe jezero' 1. i 2. čin POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' 3. i 4. čin POGLEDAJTE OVDJE

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Petar Pan' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Tariquom Alijem POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Modrobradi' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Žena' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Adel i Mara' POGLEDAJTE OVDJE

Filozofski teatar s Paulom Masonom POGLEDAJTE OVDJE.

Balete 'Tamni pejzaži' i 'Bolero' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Tartuffe' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Apoksiomen' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ivanov' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Elizabeta Austrijska - Sissi' POGLEDAJTE OVDJE.

Ljubavnu operu 'Manon Lescaut' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Romeo i Julija' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Na kraju tjedna' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Gospoda Glembajevi' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE.

Dječji igrokaz 'Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Peer Gynt' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Turandot' POGLEDAJTE OVDJE.

'Zimsku priču' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Don Carlo' POGLEDAJTE OVDJE. 

Filozofski teatar s Hitom Steyerl POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Čarobna frula' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Francom B. Bifom POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

https://zajedno.24sata.hr/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata

GLEDAJTE U ČETVRTAK U 17 SATI Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Labuđe jezero' koje vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata
HNK i 24SATA VAM DARUJU

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata

Hit predstava 'Tko pjeva zlo ne misli' iščekivala se s nestrpljenjem, a na kazališne daske postavio ju je redatelj Rene Medvešek. Publika ju je s oduševljenjem prihvatila nakon prvih izvedbi u rujnu 2017.
Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata

GLEDAJTE DANAS Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Eru s onog svijeta' kojeg vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma