Obavijesti

Show

Komentari 55

Gledatelji: Nismo mogli zvati; Operater: Zaprimamo više od 100.000 poziva istovremeno

Gledatelji: Nismo mogli zvati; Operater: Zaprimamo više od 100.000 poziva istovremeno
5

U svibnju nas u Rotterdamu predstavlja Albina Grčić s pjesmom 'Tick-Tock'. Na društvenim mrežama ne prestaju prepiranja gledatelja Dore koji, kako kažu, nisu mogli glasovati za svoje favorite

VIDEO

Otkako je u subotu završio izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, Dora, gledatelji ne prestaju komentirati kako nisu mogli glasovati za svoje favorite. S tom informacijom u javnost je izašla i nekadašnja predstavnica na Eurosongu, a ove godine i natjecateljica na Dori, Nina Kraljić (28). Iz njezinih objava dalo se iščitati kako je zakinuta. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Nina Kraljić 01:12

Upitali smo HRT o čemu se radi jer smo i sami dobili informacije s više strana da se pozivi nisu mogli uputiti na brojeve koji su tijekom Dore bili ispisani na malim ekranima. S HRT-a jučer su zatražili očitovanje od tvrtke s kojom su surađivali, a sada je stigao i odgovor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navode kako je telefonski sustav operatera imao mogućnost zaprimanja preko 100.000 istovremenih poziva od krajnjih korisnika. 

- Telefonsko glasovanje za projekt Dora 2021 organizirano je uz unaprijed određene uvjete od strane organizatora: glasovanje unutar vrlo kratkog vremenskog intervala, odnosno u trajanju od samo 10 minuta; izgovaranje dugačke glasovne poruke pozivateljima prije uspostave poziva i početka naplate; izvršavanje provjere da li je telefonsko glasovanje u tijeku; izvršavanje provjere broja poziva ostvarenih po pojedinom telefonskom broju, odnosno prekidanje poziva prije uspostave ukoliko je korisnik pozivao više od 10 puta - istaknuli su. 

Dodali su i kako su svi navedeni zahtjevi pri povećanoj količini poziva uzrokovali određeno opterećenje telefonskog sustava, ali u okviru normalnog ponašanja. Na njihovu sustavu nije zabilježeno odbijanje poziva osim neuspostavljenih poziva koji nisu smjeli biti ostvareni prema uputi organizatora (op.a. ako je pozivano više od 10 puta).

- Iako na sustavu nisu zabilježene poteškoće u radu, ne možemo isključiti mogućnost da su se iste događale na sustavima trećih strana uključenih u funkcioniranje telefonije koja pokriva sve korisnike u RH jer u istome sudjeluje mnoštvo drugih operatora i različitih sustava, ali isti nisu pod našim nadzorom - kaže tvrtka s kojom je HRT surađivao. 

Prijenos Dore je u subotu navečer pratilo u prosjeku 14,3 posto gledatelja, a prema podacima AdScannera, Dora je ostvarila 33,6 posto sharea, odnosno, trećina svih gledatelja koji su tada bili pred TV-om, gledali su Albininu pobjedu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...