Obavijesti

Show

Komentari 18

Glumac Asim Ugljen progovorio o teškoj borbi s bolešću: 'Bio sam uvjeren da neću pobijediti'

Glumac Asim Ugljen progovorio o teškoj borbi s bolešću: 'Bio sam uvjeren da neću pobijediti'
4

Nakon što mu je dijagnosticirana galopirajuća alopecija, Asim je skoro odustao od glume. Međutim, okrenuo se sportu i veslanju, te kaže kako je danas stopostotno uvjeren da ga je upravo kajak spasio

VIDEO

Glumca Asima Ugljena (38) mnogi pamte po ulogama u serijama 'Na granici' i Kud puklo da puklo', te po filmovima 'General' i 'Broj 55'. Međutim, nakon što mu je dijagnosticirana galopirajuća alopecija razmišljao je da se prestane baviti glumom. U objavi na svom Facebook profilu otvorio je dušu o svojoj borbi s bolešću.


- Pisao sam o svojoj alopeciji. No, nisam pisao kakav je efekt imala na moju psihu. Se*em, jesam, no kao kratku crticu. Istina je da me rijetko što izbacilo iz balansa kao alopecija. Tu količinu gnjeva, bijesa i nemoći sam rijetko kada osjetio. Obožavam svoj posao, ali doslovno obožavam. I ideja da se njime više nikada neću baviti mi je bila prestrašna. A nisam se htio baviti glumom bez svoje brade i kose, ćosav, s rupama svugdje po glavi. Zakleo sam se da više nikad neću ući u kadar ako ne pobijedim alopeciju - započeo je glumac svoju Facebook ispovijest. Dodao je i da se zakleo da će pustiti dugu bradu i dugu kosu i svezati je u rep ako uspije pobijediti.

- Bio sam uvjeren da neću pobijediti. Svako buđenje je bila agonija. Da li ću se probuditi s novim rupama. I često su bile tu, nove, ujutro. Ili su se stare povećale. Galopirajuća alopecija. Bio sam lud. Lud kao bijesno pseto. Ujedao sam koga god, zbog bilo čega. Postajao sam zao. Gadilo mi se to, ali taj osjećaj nemoći je izvlačio sve najgore iz mene. - napisao je Asim, te dodao da se ipak ništa nije događalo, nego je samo bivalo sve gore.

- A onda sam se sjetio što mi je dermatolog rekao, da počnem vježbati svaki dan, pregrizao sam go*no i počeo manijakalno veslati. Ali doslovno manijakalno, triput dnevno sam išao na vodu i veslao, veslao, veslao, veslao, veslao, bilo toplo, hladno, kiša, snijeg, sjekire, atomski rat, ja sam veslao i veslao i veslao. I nakon što se već provrtilo par godišnjih doba, a ja sam svaki dan bio u vodi, počele su prve bijele dlake. Pa crne. Pa su mi na kraju izrasle još gušće i čvršće dlake negoli sam ih prije bolesti imao. Što je bilo poprilično čudno - napisao je, te istaknuo da je nastavio veslati jer, uz glumu, to mu je najveća ljubav.

- Tu količinu slobode nikada nigdje drugdje nisam osjetio. Sam u kajaku, usred šume i kanjona, na rijeci. Čista, nepatvorena sloboda. A sve rupe su se popunile i ja sam pustio kosu i bradu i danas izgledam kako izgledam. Kao Toshiro Mifune za sirotinju. Jer sam se zakleo. Danas sam stopostotno uvjeren da me kajak spasio. Da me kombinacija fizičkog napora u hladnoj vodi, usred prirode i bez ljudi u blizini, osim Filipa, Marte i djece, spasila. Da mi je kajak vratio kosu i bradu i psihički balans. Zauvijek ću mu ponizno biti zahvalan na svemu što mi je dao i čemu me naučio - napisao je u nastavku.

Glumac Asim Ugljen: 'Drago mi je da moje bake nisu više žive'
Glumac Asim Ugljen: 'Drago mi je da moje bake nisu više žive'



- Nisu se skoro sve velike civilizacije zalud razvile na obalama rijeka. Jer rijeka je život. Ne postoji bolja alegorija od te. I točnija. Kao i život, rijeka teče i teče i teče, svojim tokom, svojim smjerom, svake sekunde se mijenja, nikada nije ista i baš kao život, nezaustavljiva je. Rijeka i alopecija su me naučile poniznosti kao ništa u životu. Kao i Scotta. Svoj poniznosti u životu su ga naučili rijeka i bolest. Moram priznati da sam očekivao drugačiji film. No, odgledao sam nešto sasvim drugačije. Neovisno o tome veslate li ili ne, planirate li, ili nikada u životu niste ušli u rijeku, niti ćete, ovo bi trebali pogledati. Jer ovo nije film o veslanju. Niti o rijekama. Mislim, naravno da je, ali puno je više film o čovjekovoj snazi da stisne zube kada je najgore i pregrize to go*no. 'Ljudska volja je najmoćnija energija u svemiru.' -Z. Sviben. Svrbo, bio si u pravu. Fakat je. A kada je čovjek najočajniji, tada je i najsnažniji, koliko god paradoksalno zvučalo. Ovo je film o transformaciji i iskupljenju. I predivan je. I težak. I prepun nade.I kada je došao do kraja, shvatio sam da nas je obojicu spasio kajak i rijeka, svakoga na svoj način. Hvala riječnim bogovima što su me uvijek dosada puštali proći. Neptun je velik. A ljudska volja još veća. Pogledajte River Runnera. Isplati se. I je*eno ne odustajte. Nikad. Jer ako nešto volite, odustajanje nije opcija - zaključio je Asim svoju emotivnu objavu.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S ASIMOM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael