Obavijesti

Show

Komentari 11

Glumac Nenad Cvetko: 'Napipao sam kvržicu na vratu i izgubio glas. Otkrili su da imam rak...'

Glumac Nenad Cvetko: 'Napipao sam kvržicu na vratu i izgubio glas.  Otkrili su da imam rak...'
9

Glumac nam govori kako je otkrio za tešku bolest, a njegovi kolege i prijatelji pokazali su veliko srce, organizirali humanitarnu večer i sakupljali pomoć za njegovo liječenje

VIDEO

Nenad Cvetko (51), glumac Dramskoga kazališta Gavella, ove je jeseni doznao potresnu vijest, liječnici su mu dijagnosticirali karcinom glave i vrata. Danas su iza Nenada dvije kemoterapije, a ostalo mu je još 20 zračenja i jedna kemoterapija.

- Ljetos sam slučajno napipao kvržicu na vratu, a u jednom trenutku na Brijunima sam ostao bez glasa, tako da sam otišao na kontrolu i u rujnu dobio dijagnozu zloćudne novotvorine - priča nam Nenad.

Zagrebački glumac vjeruje da je bolest otkrio na vrijeme.

- Pedeset posto je na meni, pedeset posto na doktorima, a ja svoj dio radim najbolje što mogu - kaže nam Nenad, koji je i u teškoj situaciji spreman za šalu:

- Pozitivan sam, zaj***vam se, nemam što drugo raditi, ali ne mogu puno jer me nitko ne čuje - našalio se glumac.

PRAVI SE PRIJATELJ U NEVOLJI PREPOZNAJE

U četvrtak navečer Nenadovi kolege i prijatelji organizirali su humanitarnu večer u svome malom umjetničkom krugu u Kazalištu Trešnja te tako sakupljali pomoć za njegovo liječenje.

Pravi inicijator bila je glumica Višnja Babić (60), kojoj je Cvetko neizmjerno zahvalan. Ravnateljica Kazališta Trešnja u suradnji s predsjednicom Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Pericom Martinović (66), te Cvetkovim matičnim Dramskim kazalištem Gavella ugostila pjesnika Damira Cvitanovića, koji je uvijek voljan pomoći obiteljima onkoloških bolesnika.

- Ružna su vremena i, kad vidiš da je netko koga znaš i voliš obolio, na prvu si u šoku, ali ubrzo se sabereš i pitaš kako ja mogu pomoći.

Cvetko je pravi borac i mi ga obožavamo - rekla nam je glumica Višnja Babić pa nastavila:

- Tajnica HDDU, Marija Filipović, u pravom je trenutku srela gospodina Damira. On je predivna osoba, koja ne zarađuje od prodaje knjige nego te dobrovoljne priloge daruje obiteljima onkoloških bolesnika. Humanitarnoj večeri poezije odazvali su se mnogi umjetnici, Filip Juričić, Anja Šovagović Despot, Perica Martinović, Ksenija Pajić, Goran Grgić, Filip Šovagović, Ana-Marija Vrdoljak...

Babić dodaje kako bi sudjelovalo i više ljudi, ali korona je zavladala kazališnim ansamblima. Također, kolege glumci donacije uplaćuju na Nenadov žiro račun.

- Ne želim svoj žiro račun dati javno, ima ljudi kojima je pomoć potrebnija - odlučno nam je rekao Cvetko, koji je počeo zarađivati još kao student Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Tad, kao i danas, nije bilo dozvoljeno studentima profesionalno bavljenje glumom prije diplome, ali Cvetka i njegove kolege, Gorana Navojca (51) te Borisa (55) i Marija Mirkovića (51), nitko u tome nije mogao spriječiti. Dečki su počeli raditi u Gjuri ‘’Zagreb Cabaret’’. Cvetko je jedan od rijetkih glumaca koji su angažman u Gavelli dobili još kao studenti, na trećoj godini studija glume. Upravo tad pokojni Mustafa Nadarević slagao je podjelu za kultnu predstavu ‘’Let iznad kukavičjega gnijezda’’ i Cvetka je vidio kao Billyja Bibbita.

Glumica Perica Martinović ostala je u šoku kad je čula za kolegu Cvetka, ali se nada najboljem mogućem ishodu. S njom se slaže i glumica Anja Šovagović Despot (58):

- Cvetko je jak čovjek, velik borac. U toj nekoj groznoj situaciji, tu večer rodilo se nešto lijepo. Uvjerena sam da će izaći kao pobjednik - optimistična je Šovagović Despot.

Kiki Ugrina: 'Dostavljam hranu kako bih vratio tuđe dugove'
Kiki Ugrina: 'Dostavljam hranu kako bih vratio tuđe dugove'

Pjesnik Damir Cvitanović htio je knjigu poezije “Put u nepovrat” objaviti dok mu je supruga, glumica Andrijana Cvitanović, bila živa. Nažalost, nije uspio.

Andrijana je izgubila bitku s rakom, a Damir kroz knjigu poezije koju je posvetio upravo njoj nastoji pomoći obiteljima u kojima postoje onkološki bolesnici.

- Trebao sam imati promociju knjige u Zagrebu, a kako je moja Andrijana surađivala s kazalištima, javili su mi da imaju oboljelog prijatelja, pa smo tako spojili ugodno s korisnim - kaže nam Damir, koji je prve stihove počeo pisati u Zagrebu kraj ženina bolesničkoga kreveta.

- Bilo je vrlo dirljivo i emotivno, glumci su plakali - priča Sremac, čiju knjigu nećete naći na policama knjižara jer nije na prodaju. Naime, sav prihod od prodaje ide obitelji onkološkog bolesnika.

bolc

- Najvažnije je da je Cvetko dobio pomoć, a ta večer bila je sjajan spoj glume i poezije. Htjeli smo unijeti Cvetku dašak optimizma, želimo da zna da ga volimo i pazimo, da smo, osim neke duhovne pomoći, uz njega i materijalno. Jako sam dirnut odazivom naših kolega, ta večer ispunila je svoj cilj - kaže Nenadov kolega iz Gavelle, glumac Goran Grgić (56).

- Pružili su mi pravu podršku, ne mogu ne ozdraviti poslije toga, ubit će me kolege - šali se glumac.

Svi koji žele pomoći velikom glumcu Nenadu Cvetku mogu se zaputiti u Kazalište Trešnja po svoj primjerak knjige ‘’Put u nepovrat’’ i ostaviti dobrovoljni prilog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu