Obavijesti

Show

Komentari 11

Glumci 'Igre prijestolja' zarade 3,3 milijuna kuna po epizodi...

Glumci 'Igre prijestolja' zarade 3,3 milijuna kuna po epizodi...
14

Iako glavna postava hit-serije zarađuje nekoliko milijuna kuna po epizodi, nisu najplaćeniji TV glumci. Prešišali su ih serije ‘Teorija velikog praska’, ‘Male laži’...

VIDEO

Planetarno popularna serija “Igra prijestolja” sredinom travnja emitirala je prvu epizodu osme i posljednje sezone, a na društvenim mrežama naveliko se piše o dosadašnjim epizodama.

Budući da je toliko omiljena, nagađalo se i kolika je zarada glumaca iz serije. Dok se o drugim serijama otvoreno priča i objavljuje koliko novca stavljaju u džep, za zvijezde “Igre prijestolja” to se donekle skriva. Ipak, otkrile su se plaće glavnih glumaca. Kit Harrington (32), koji u seriji glumi Jona Showa, po epizodi zarađuje 3,3 milijuna kuna.

68th Annual Primetime Emmy Awards - Arrivals

Tek od sedme sezone mu se povećala cijena, a dotad je zarađivao nešto manje od dva milijuna. Te cifre nisu iznenađujuće jer se isto dogodilo i s ostalom glavnom postavom. Više od tri milijuna zarađuju Lena Headey (45) koja glumi Cersei Lannister, Peter Dinklage (49) koji je utjelovio Tyriona Lannistera, Emilia Clarke (32), odnosno Daenerys Targaryen, te Nikolaj Coster-Waldau (48) koji glumi Jamieja Lannistera.

Emilia Clarke poses at the premiere of the final season of "Game of Thrones" at Radio City Music Hall in New York

Za razliku od fatalne petorke, Maisie Williams (22) i Sophie Turner (23), također glavne glumice, čini se, zarađuju manje. Točna brojka nije poznata, ali nagađa se da Maisie, koja glumi Aryu Stark, ne dobiva više od milijun kuna po epizodi.

Maisie Williams arrives for the premiere of the final season of "Game of Thrones" at Radio City Music Hall in New York

Pretpostavlja se da ni Sophie ne zarađuje više od nje. Njihovo pravo novčano stanje prikazuje internetska stranica Celebrity Net Worth, prema kojoj najviše novca na računu imaju Nikolaj Coster-Waldau i Peter Dinklage. Njihova neto vrijednost iznosi više od 105 milijuna kuna.

70th Emmy Awards - Press Room - Los Angeles

Za petama su im Emilia Clarke s 86 milijuna kuna te Kit Harrington sa sedam milijuna kuna manje od nje. Sophie i Maisie posjeduju slično bogatstvo pa je objema neto vrijednost 39 milijuna kuna, iako se pretpostavlja da je većinu Sophie zaradila putem serijala filmova “X-Men”.

Lena Headey u “Igri prijestolja” zarađuje više od njih dvije, ali nema drastične razlike u njihovu bogatstvu. Prije pet godina Lena je upala u financijske probleme pa se zbog raznih dugova njezina vrijednost smanjila. Tad je vrijedila svega 33 milijuna kuna, ali joj se vrijednost povećala na 59 milijuna kuna zbog “Igre prijestolja”. Veliko iznenađenje je zapravo Gwendoline Christie (40), odnosno Brienne of Tarth, kojoj je neto vrijednost svega 3,3 milijuna kuna, a toliko njezine kolege zarađuju po epizodi.

Gwendoline Christie arrives for the premiere of the final season of "Game of Thrones" at Radio City Music Hall in New York

Ipak, koliko god popularna serija bila, njihove plaće mogu se proglasiti malima naspram drugih im konkurenata. Bez problema su ih prešišali glumci iz serija “Teorija velikog praska” i “Male laži”.

Jim Parsons (46), svjetski poznati Sheldon iz “Teorije velikog praska”, zarađivao je 6,6 milijuna kuna po epizodi. Isto toliko su zarađivali i njegove kolege Johnny Galecki (43), koji glumi Leonarda, te Kaley Cuoco (33), odnosno Penny. Više od šest milijuna po epizodi dobile su i Reese Witherspoon (43) kao Madeline i Nicole Kidman (51) kao Celeste u seriji “Male laži”, a za titulu najplaćenijih bore se i Elisabeth Moss (36) u “Sluškinjinoj priči” te Norman Reedus (50) u “Živim mrtvacima”.

Uz njih u dobro plaćene spadaju i Dwayne Johnson (46), Julia Roberts (51), Ellen Pompeo (49), Mark Harmon (67) te Sean Penn (58). Prošle godine najplaćenija glumica u serijama bila je Sofia Vergara (46), poznata po seriji “Moderna obitelj”. Njezina neto vrijednost ukupno iznosi više od jedne milijarde kuna, a u 2017. i 2018. godini zaradila je 280 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao