Show

Komentari 81

Glumcu utvrdili moždanu smrt, obitelj će donirati organe...

Glumcu utvrdili moždanu smrt, obitelj će donirati organe...

Uža obitelj odlučila je donirati organe jer bi i sam Aco dao bubreg bilo kome da je bilo potrebno. On je bio takav čovjek, veliki čovjek u svakom smislu, rekao nam je glumčev prijatelj Miroslav Čabraja

Prijatelji i kolege opraštaju se preko društvenih mreža od osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića (45), člana dramskog ansambla HNK Osijek, koji je u subotu navečer nastradao u prometnoj nesreći i završio u induciranoj komi.

 

Zbog iznimno teške ozlijede glave i višestrukih prijeloma po tijelu koje je zadobio, liječnici su ga operirali te uveli u induciranu komu u kojoj je bio do božićnog podneva. Sve molitve i nade njegove obitelji, prijatelja i kolega da će se Aco snagom svoje volje i tijela izboriti za život ostale su neuslišane viješću da se, nakon dan i pol borbe, Bogdanovićev mozak ipak nije mogao oporaviti od teške traume.

Iako je snažno tijelo još bilo izdržljivo, mozak je doživio svoju smrt i to je službeno zabilježeno u 14.30.sati. 
Supruga Sena i maleni sin Ian Lav morali su se oprostiti od supruga i oca, a cijeli Osijek od sjajnog glumca i čovjeka. Obitelj je, neslužbeno se doznaje, odlučila donirati glumčeve organe.

- Uža obitelj odlučila je donirati organe jer bi i sam Aco dao bubreg bilo kome da je bilo potrebno. On je bio takav čovjek, velik čovjek u svakom smislu - rekao nam je glumčev prijatelj i vjenčani kum Miroslav Čabraja.

Upravo danas općinsko državno odvjetništvo objavilo je kako je uhićeni 22-godišnji vozač saslušan i zadržan u pritvoru. Protiv njega je podignuta kaznena prijava za teško ozljeđivanje pješaka, koja će sada biti preinačena u smrtnu posljedicu pod posebnim okolnostima. Naime, mladi je vozač sjeo za upravljač terenca iako nije imao položen vozački ispit. Nakon što je udario Bogdanovića na pješačkom prijelazu, nekoliko stotina metara ispred njegova doma, vozač je otišao sa mjesta događaja ni ne osvrnuvši se.

 

Bogdanović se te večeri vraćao sa predstave u HNK gdje je odigrao još jednu od svojih uloga. Iako su ga kolege glumci pozvali da ostane sa njima nakon predstave na uobičajenom druženju i piću, Bogdanović je odlučio poći kući k supruzi i sinu. Zakoračio je na pješački prijelaz u Ulici Kneza Trpimira, inače opasan, neosvijetljen i semaforima neobilježen prijelaz, kada je odjednom cestom doletio automobil terenac i snažno ga udario, srušio na tlo. Udarac je bio toliko jak da su ga čuli stanari obližnje zgrade koji su i pozvali Hitnu nakon što su vidjeli čovjeka kako beživotno leži na cesti. Odbjegli vozač uhvaćen je pola sata kasnije jer mu je u nesreći otpala registarska oznaka sa automobila.

Najčitaniji članci