Obavijesti

Show

Komentari 81

Glumcu utvrdili moždanu smrt, obitelj će donirati organe...

Glumcu utvrdili moždanu smrt, obitelj će donirati organe...
3

Uža obitelj odlučila je donirati organe jer bi i sam Aco dao bubreg bilo kome da je bilo potrebno. On je bio takav čovjek, veliki čovjek u svakom smislu, rekao nam je glumčev prijatelj Miroslav Čabraja

VIDEO

Prijatelji i kolege opraštaju se preko društvenih mreža od osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića (45), člana dramskog ansambla HNK Osijek, koji je u subotu navečer nastradao u prometnoj nesreći i završio u induciranoj komi.

Pokretanje videa...

Velika tuga za glumcem Aleksandrom Bogdanovićem: ‘Bio si velik čovjek, ljudina i pol’ 01:09

 

Zbog iznimno teške ozlijede glave i višestrukih prijeloma po tijelu koje je zadobio, liječnici su ga operirali te uveli u induciranu komu u kojoj je bio do božićnog podneva. Sve molitve i nade njegove obitelji, prijatelja i kolega da će se Aco snagom svoje volje i tijela izboriti za život ostale su neuslišane viješću da se, nakon dan i pol borbe, Bogdanovićev mozak ipak nije mogao oporaviti od teške traume.

Iako je snažno tijelo još bilo izdržljivo, mozak je doživio svoju smrt i to je službeno zabilježeno u 14.30.sati. 
Supruga Sena i maleni sin Ian Lav morali su se oprostiti od supruga i oca, a cijeli Osijek od sjajnog glumca i čovjeka. Obitelj je, neslužbeno se doznaje, odlučila donirati glumčeve organe.

- Uža obitelj odlučila je donirati organe jer bi i sam Aco dao bubreg bilo kome da je bilo potrebno. On je bio takav čovjek, velik čovjek u svakom smislu - rekao nam je glumčev prijatelj i vjenčani kum Miroslav Čabraja.

Bitka za Bogdanovićev život: Imao je operaciju, u komi je...
Bitka za Bogdanovićev život: Imao je operaciju, u komi je...

Upravo danas općinsko državno odvjetništvo objavilo je kako je uhićeni 22-godišnji vozač saslušan i zadržan u pritvoru. Protiv njega je podignuta kaznena prijava za teško ozljeđivanje pješaka, koja će sada biti preinačena u smrtnu posljedicu pod posebnim okolnostima. Naime, mladi je vozač sjeo za upravljač terenca iako nije imao položen vozački ispit. Nakon što je udario Bogdanovića na pješačkom prijelazu, nekoliko stotina metara ispred njegova doma, vozač je otišao sa mjesta događaja ni ne osvrnuvši se.

 

Bogdanović se te večeri vraćao sa predstave u HNK gdje je odigrao još jednu od svojih uloga. Iako su ga kolege glumci pozvali da ostane sa njima nakon predstave na uobičajenom druženju i piću, Bogdanović je odlučio poći kući k supruzi i sinu. Zakoračio je na pješački prijelaz u Ulici Kneza Trpimira, inače opasan, neosvijetljen i semaforima neobilježen prijelaz, kada je odjednom cestom doletio automobil terenac i snažno ga udario, srušio na tlo. Udarac je bio toliko jak da su ga čuli stanari obližnje zgrade koji su i pozvali Hitnu nakon što su vidjeli čovjeka kako beživotno leži na cesti. Odbjegli vozač uhvaćen je pola sata kasnije jer mu je u nesreći otpala registarska oznaka sa automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao