Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Glumica Ivana Roščić: Idem u Iran u potrazi za avanturama

Jedna od najboljih glumica mlađe generacije Ivana Roščić otkriva kako se snašla u ulozi muslimanke koja prkosi društvu i što misli o homoseksualnim brakovima

Jurica Galoić/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
18 komentara

Među dvanaest naslova koji će se ove godine boriti za Zlatnu arenu na 60. festivalu igranog filma u Puli, koji se održava od 13. do 27. srpnja, vidjet ćemo i dramu “Obrana i zaštita” snimljenu u hrvatskoj i bosanskohercegovačkoj koprodukciji. Glavne uloge u priči o nacionalnoj podijeljenosti koja je u Bosni i Hercegovini i dvadeset godina nakon završetka rata vrlo izražena tumače doajen srpskoga glumišta Bogdan Diklić i bosansko-hercegovačka glumica Nada Đurevska, a značajna rola pripala je i našoj umjetnici Ivani Roščić.

– Glumim Zehru, mladu ženu koja se vodi isključivo emocijama, a ne onim što je za društvo prihvatljivo. Njezine odluke su odluke srca. Radeći na filmu uvidjela sam strašne predrasude i podjele u kojima se nalazi Zuhra i ‘ona druga’ strana Mostara – uvodi nas Ivana u svoj lik.

Iako je film pogledala na Berlinaleu, posjetit će i Pulu. Na filmskim festivalima, ističe, uvijek je zabavno, pa joj boravak na njima dođe kao odmor. Ove godine očekuje još veće slavljeničko ozračje jer Pula film festival slavi 60. rođendan.

'Već dulje uživam u društvu jedne posebne osobe'

– Festivali uvijek imaju neku čar - gledaš filmove, susrećeš se s kolegama, kupaš, jednom riječju uživaš – kaže glumica.

Osim Pule, srpanjski dio godišnjeg odmora provest će i u rodnom Splitu, obići će i Zadar te skoknuti do otoka Silbe. U kolovozu se pak sprema na put u inozemstvo. Želja joj je posjetiti jugozapadnu Aziju.

– Zasad je moja destinacija Iran, iako se ne bih iznenadila da otputujem negdje drugdje jer moje odluke uvijek padaju u posljednji trenutak – ističe.

Nemirna je duša i voljela bi, otkriva, vidjeti cijeli svijet. Glumica nam priznaje i da već dugo uživa u društvu jedne posebne osobe, no detalje skriva. Ivana se ovo ljeto neće samo odmarati. Štoviše, svoju karijeru pjevačice u rock bendu Luni Megumi dovest će na novu stepenicu. Naime, Luni Megumi su počeli snimati svoj prvi album.

'Svatko ima pravo na ljubav, partnerstvo i brak'

Angažirana Ivana koja je glumila lezbijku u predstavi “Fine mrtve djevojke” iznijela je svoj stav o inicijativi “U ime obitelji”.

– Traženje da se Ustavom brak definira kao zajednica muškarca i žene smatram malicioznim, kao i trošenje novca poreznih obveznika na nešto što uskraćuje osnovna ljudska prava. Svatko ima pravo na ljubav, na partnerstvo, pa tako i na brak. Svaki čovjek treba imati ista prava - rekla je.

Dodala je da je ponosna na predstavu “Fine mrtve djevojke“ i da je sigurna da su se mnogi gledajući je zapitali o vlastitim predrasudama jer je i sama radeći je rušila neke svoje.

Naši partneri pišu
Message