Obavijesti

Show

Komentari 4

Godinama je najbolja: Slijedi još jedna Brucošijada FER- a

Godinama je najbolja: Slijedi još jedna Brucošijada FER- a
16

U nastojanju da održe tradiciju, mladi studenti već preko 30 godina pune prostore Fakulteta elektrotehnike i računarstva dobrom glazbom, zabavom i atmosferom

VIDEO

Dolaskom mjeseca studenog u kalendar, osim ispita, studente očekuje nešto puno bolje i zabavnije – jedna i jedina, Brucošijada FER-a! 7. studeni već je mjesecima rezerviran za najluđi studentski tulum, a kako je on nastao i što vas sve očekuje na njemu ove godine, otkrit ćemo vam u nastavku.

Ideja o Brucošijadi FER-a nastala je sedamdesetih godina na tadašnjem ETF-u kada je nekolicina studenata elektrotehnike odlučila održati tulume i svirke tadašnje muzičke sekcije s ciljem privlačenja ženske populacije na fakultet. Svirke su ubrzo potaknule studente na organiziranje plesnjaka u auli fakulteta, a nedugo nakon toga ležerne svirke zamijenili su nastupi renomiranih izvođača, a pojavile su se i projekcije filmova u dvoranama kao i mađioničar.

Događaj je s godinama postupno počeo nalikovati današnjem obliku, a već se osamdesetih godina održala prva zapaženija Brucošijada koja je rasprodala sve svoje ulaznice i nekoliko tisuća studenata ostavila bez upada. Čini se da je Brucošijada FER-a već od samih početaka bila događaj za koji se uvijek tražila karta više i nema razloga da tako ne bude i ove godine.

Tko stoji iza Brucošijade i zašto je toliko posebna?

Događaj od samih početaka organiziraju studenti udruženi u Savez studenata elektrotehnike i Klub KSET, a posebnost Brucošijade nije samo u tome što je jedina koja se održava u prostoru fakulteta, već i u tome što na njoj radi preko 280 studenata volontera koji svojim radom doprinose razvoju i održavanju kulture grada Zagreba.

Iako je 2005. zabranjena na fakultetu, nekoliko godina kasnije shvaćena je njena važnost i činjenica da niti jedan prostor ne može zamijeniti sve hodnike, stepenice prema dvoranama, aulu fakulteta i KSET, jer svi oni u sinergiji čine ono što Brucošijada jest i nastoji biti – događaj koji okuplja ne samo studente i brucoše FER-a, već i studente drugih fakulteta i sveučilišta, kao i sve zaljubljenike u glazbu i koncerte, pritom šireći dobru vibru, pozitivu i obilje dobre glazbe.

Uvijek vjerni dobrom zvuku

Moglo bi se reći da organizatori Brucošijade imaju specifičan ukus pri odabiru izvođača koji se nastoji njegovati već dugi niz godina. Zbog preklapanja s drugim događajima u studenom, popis izvođača na Brucošijadi finaliziran je već u travnju kako bi se na vrijeme počele pripreme oko ovog velikog studentskog događaja. 

Iako se zapravo ne radi o koncertnom prostoru, na Brucošijadi su dostupne tri pozornice i oko 15-tak izvođača svake godine. Na glavnoj pozornici nastupaju renomirani izvođači koji već imaju širu publiku i specifičnu težinu imena zbog dugogodišnjeg rada u glazbenoj industriji. Tako su se na pozornicu do sada popeli izvođači poput EKV-a, Partibrejkersa, Električnog orgazma, Majki, Jimmyja Stanića, Nene Belana, Tonija Cetinskog, Vještica, Filma i Zabranjenog pušenja, koji su ujedno i dokaz važnosti ovog događaja. Na drugoj pozornici angažirani su alternativni bendovi u usponu kojima Brucošijada služi kao odskočna daska, dok na trećoj pozornici nastupaju popularni glazbeni kolektivi.

Ovogodišnju postavu na Brucošijadi čine žestoki turbofolk, punk-rock i heavy metal majstori Brkovi, ikona regionalne rap scene Edo Maajka, najdraži bend svakog pravog ljubitelja punka i alkohola Mašinko, zagrebački street-punk bend Šank?!, kraljevi gangsta rapa Kiša Metaka, audio-vizualni ABOP koji će vas navesti da odlutate u neki drugi svijet, pobjednik prošlogodišnjeg Čuješ?!-a u KSET-u Brain Production, noise-pop umjetnici iz Beograda Artan Lili, pripadnik House of Pablo kolektiva i najdraže zagrebačko stoner pleme Muscle Tribe of Danger and Excellence, iznimno bučna i ujedno najjača ultimativna mašina za ubijanje Vlasta Popić, zagrebačka trap senzacija Kuku$ Klan, Šajeta uz zabavne punk-rockere The Shaiones, kao i energični zoo-rockeri Big Strip Gorila.

Zagrijavanje do sitnih sati pripalo je hip hop i rap kolektivu PHAT KSET-u kao i drum and bass kolektivima Chew the Fat! Croatia i Bipiemu. U KSET-u će se već tradicionalno održati i KSET Caffe s nezaboravnim hitovima ovog i prošlog stoljeća, a posjetiteljima će ujedno biti dostupne i projekcije filmova u kinu. 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna moguće je kupiti u KSET-u, glazbenoj knjižari Rockmark i Studentskom Centru Zagreb. Brucoši FER-a svoje ulaznice mogu nabaviti po cijeni od 35 kuna, isključivo u KSET-u, uz predočenje e-indeksa.

Ulaznice na dan Brucošijade iznosit će 75 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...
ZADNJE ROČIŠTE

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...

Uz haljinu je iskombinirala torbicu brenda Bottega Veneta. Nosila je i bijele ravne ALAIA cipele

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije
VELIKO IZNENAĐENJE

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije

Kandidati iz prošle sezone 'Braka na prvu' posjetit će jedan par iz ove sezone. 'To nas podsjeća na nas dvoje', reći će Petra
Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'
NATASHA POLY

Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'

Na sebi je imala potpuno prozirnu haljinu francuskog dizajnera Muglera. Svoj izgled upotpunila je decentnim nakitom i crnim štiklama. Međutim, nije svima baš 'legla' njena kombinacija