Obavijesti

Show

Komentari 15

Goli u Kopačkom ritu: Trebali su preživjeti za 25.000 kuna

Goli u Kopačkom ritu: Trebali su preživjeti za 25.000 kuna
2

Amerikanka Stacey i Australac Lee tri tjedna su spavali s čagljevima i jeli zmije zbog TV showa ‘Goli i prestrašeni’. Nisu smjeli loviti divljač i ptice u Parku prirode

VIDEO

Osim slatkovodne ribe, lovili smo puževe i žabe, jeli smo čak i zmije te koprivu, zbog koje smo bili puni opeklina. Kući sam se vratio osam kilograma lakši, kaže Lee Trew (33)

Australac, koji za sebe kaže da je napola čovjek, napola majmun, a opisuje se i kao spoj Tarzana, Petra Pana, Brucea Leeja i Russella Branda, junak je pete sezone reality showa 'Goli i prestrašeni', koji se prikazuje na Discoveryju. 

Lee je s Amerikankom Stacey Osorio (35) tri tjedna preživljavao u Kopačkom ritu. 

Blatom protiv sunca

Kandidati su za svaki tjedan dobili 8000 kuna. Trew prije showa nije znao puno o Hrvatskoj, iako je o njoj čuo samo lijepe stvari, ali brzo je shvatio da je Park prirode u Baranji, kaže, 'raj za rojeve komaraca, agresivnih divljih svinja i čagljeva, koji jedva čekaju da vas ugrizu za golu stražnjicu'. 

Lee i Stacey su se namjerno mazali blatom kako bi se zaštitili od jakog sunca, a očajni Australac čak je tražio da ga partnerica zakopa u pijesak jer se nikako nije mogao obraniti od insekata. Oboje su dobili žuljeve jer su vatru palili trljajući dva štapića, a prvi topli obrok pojeli su tek drugi dan jer nisu imali na čemu kuhati. 

Stacey, samohrana majka sina Michaela (12) i kćeri Mallory (8) te studentica biologije, u Hrvatskoj je zadobila opekline trećeg stupnja kad je Lee na nju slučajno prevrnuo lonac s kipućom vodom. Odbila je ići u bolnicu, a u šatoru su je njegovali hrvatski liječnici. 

Kći umrla od raka

Natjecateljima je na raspolaganju bila i Hrvatska gorska služba spašavanja, koju Stacey hvali na društvenoj mreži. Iako joj je prijetila sepsa, nastavila je snimati show.

- Najviše nas je izluđivala nesanica. Noćima smo poput manijaka hodali divljinom samo da se maknemo od komaraca, a kad bismo nakratko legli, terorizirali su nas čagljevi. Nisam čuo ništa strašnije od njihova zavijanja - izjavio je avanturist Lee, koji u stvarnom životu sa suprugom vodi kamp za preživljavanje u divljini. Trew je svojedobno živio u hipijevskoj komuni u Londonu, a prije tri godine život mu je obilježila tragedija kad mu je od raka umrla kći Blaise. Imala je samo tri godine.

Osim Discoveryjevog realityja, u Hrvatskoj se snimao i španjoski show 'Adam i Eva'. Kandidati su tražili romansu na Mljetu. Natjecatelji iz Koreje su, pak, zbog idealnog partnera prošli Hrvatsku uzduž i poprijeko. 

Svi bi u Hrvatsku

Ovo je izvrsno s financijske strane, ali i za promidžbu otoka, rekao je načelnik Mljeta nakon što su na plaži Limuni Španjolci snimili reality show 'Adam i Eva', a poslije su svoju inačicu na plaži Blaće radili i Talijani.

Osim što su na otoku koji je proslavio robinzonski turizam morali preživjeti s minimalnim brojem potrepština, kandidati showa ni u jednoj sceni nisu smjeli nositi odjeću.

'Adam i Eva', reality format koji su osmislili Nizozemci, za snimanje bira samo najljepše svjetske plaže, a pješčana plaža Limuni ih je oduševila čistoćom i netaknutom prirodom jer se na njoj u vrijeme Jugoslavije godinama nije smjelo kupati. Od seta na otoku su profitirali i mještani. Osim što su pomagali na snimanju, ekipi, koja je bila smještena na Mljetu, iznajmili su privatni smještaj.

U njemačkoj inačici showa 'Adam i Eva' sudjelovala je i Hrvatica Klara Perko (30), Širokobriježanka s adresom u Duisburgu. Zbog skidanja pred kamerama se, kaže, posvađala s konzervativnim roditeljima, ali poslije su joj ipak sve oprostili.

U Hrvatskoj su 2012. reality show 'Romantic in Croatia' snimali i Južnokorejci. Petero mladih proputovalo je zemlju, od Zagreba, Plitvičkih jezera, Dubrovnika i Splita, kako bi pronašli idealne partnere.

- Vidio sam puno lijepih mjesta u svijetu, ali Hrvatska je zbilja posebna. Svaki kadar nam je ispao više nego čaroban - izjavio je producent Lee Myung Han. U showu je sudjelovao i njihov popularni pjevač Lee Seung Gi (29).

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija