Obavijesti

Show

Komentari 6

Goran Navojec: 'Moji podanici će opet u nevjerici gledati kako i kamo vodim svoju kneževinu'

Goran Navojec: 'Moji podanici će opet u nevjerici gledati kako i kamo vodim svoju kneževinu'
3

Glumca ponovno gledamo na HRT-u u ulozi Mrkomira I., pohlepnog, ali istovremeno naivnoga hrvatskoga kneza, a otkrio nam je i nove projekte, kako će provesti blagdane...

VIDEO

Večeras na male ekrane stiže treća sezona popularne humoristične serije 'Mrkomir I. Prva od 20 epizoda emitirat će se u 20:15 sati na HTV1. 'Mrkomir i nova zabava' naziv je prve epizode nove sezone, koja je smještena u daleku prošlost punu intriga. O novim zbivanjima, likovima te ostalim zanimljivostima popričali smo s glumcem Goranom Navojcem (53), koji utjelovljuje glavnog lika, vladara Mrkomira I.

Što gledatelji mogu očekivati u novoj sezoni serije? Oko čega će se vrtjeti radnja?

Mogu očekivati sve ono što mogu očekivati i od današnjeg sudstva, školstva, zdravstva, javne nabave te, napose, političara okaljanih aferama. Od Markova trga pa do lokalnih uprava, podanici kneza Mrkomira I. ove sezone će u nevjerici gledati kako i kamo knez Mrkomir vodi svoju kneževinu.

'Smrt djevojčice sa žigicama' pogledalo je više od 5500 ljudi
'Smrt djevojčice sa žigicama' pogledalo je više od 5500 ljudi

Kad smo posljednji put pričali, rekli ste kako su uvjeti snimanja loši. Prije svega zbog teških kostima, perika i plašteva. Jesu li sad uvjeti bili nešto bolji?

U razgovorima s produkcijom doznali smo da je budžet HRT-a za seriju već treću sezonu isti, pa ako tome dodamo poskupljenja i inflaciju, shvatit ćemo da uvjeti nikako ne mogu biti bolji, dapače. Kostimi, perike i plaštevi samo su simbol težine tereta koji se stavlja na leđa filmskih djelatnika.

S kime ste najviše 'kliknuli' na snimanjima? Kako ona izgledaju? Držite li se uvijek strogo scenarija ili možete malo i improvizirati? Ima li već govora o četvrtoj sezoni?

Snima se uobičajenih dvanaest sati na dan i svi se držimo scenarija, osim profesora Grabarića, koji i kad zna tekst, djeluje kao da nešto improvizira. Čitava ekipa Mrkomira, koju čine produkcijski, tehnički i umjetnički sektori, sastavljena je od ljudi koji su vrhunski stručnjaci u svojim poslovima i još su k tome divni ljudi. Osim gore navedenog profesora, tako da mislim da smo svi skupa, kako vi to kažete, 'kliknuli'.

Radite li još na nekim novim projektima?

Trenutačno sam objekt razmatranja za jedan američki i jedan bosanskohercegovački projekt i o njima ne smijem reći ništa više od toga. Ali smijem reći da su počele pripreme za novu sezonu serije 'Dnevnik velikog Perice', što izuzetno raduje ekipu, a nadam se da će i publiku.

storyeditor/2023-11-21/Snapinsta_app_374643563_18023536411714185_8965308802765169115_n_1080.jpg

Što radite kad ne radite? Uživate li u nečemu posebno? Kuhanju, vježbanju, čišćenju ili nečemu četvrtome?

Kad ne radim, onda stvarno ne radim i uživam u svačemu. I u kuhanju, čišćenju i u nečemu četvrtome. Što se tiče vježbanja, e tu već ima nekih elemenata koji koče.

Bliže nam se blagdani... Kako ćete ih provesti? Postoji li neka posebna tradicija u vašoj obitelji? Tko je zadužen za kićenje jelke, a tko za pripremanje slastica? Što se može pronaći na vašem blagdanskom stolu?

Blagdane ću provesti u krugu obitelji i prijatelja ako ih do tada, s obzirom na moje obveze, još bude.

POGLEDAJTE VIDEO: KAD ŽELIŠ ZASPATI, A CIMER TI NE DA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni