Obavijesti

Show

Komentari 3

Goran Višnjić: 'Plan mi je više raditi u Hrvatskoj, u kazalištu, a najviše sam posvećen pisanju...'

Goran Višnjić: 'Plan mi je više raditi u Hrvatskoj, u kazalištu, a najviše sam posvećen pisanju...'
7

Posla nije bilo. Nitko nije radio. Nešto je bilo u Novom Zelandu. U Los Angelesu i danas se radi s 20 posto kapaciteta kada je riječ o filmovima i televizijskim serijama, ali mi smo se u koroni preselili u Englesku, rekao je Višnjić

Šibenski glumac s holivudskom karijerom Goran Višnjić (48) ni ovog ljeta nije zaobišao rodni kraj i Međunarodni dječji festival koji je na početku pratio sa sinom Vigom (10) iz gledališta, a kasnije se pridružio glumcima na sceni čitajući 'Ježevu kućicu' u okviru obilježavanja Godine čitanja. 

POGLEDAJ VIDEO:

Pokretanje videa ...

00:46

- Moja generacija bez knjiga nije mogla živjeti. Počeo sam čitajući bajke, a onda sam prešao na mitove i legende svih naroda. Nakon toga nekim logičnim slijedom završio sam na znanstvenoj fantastici. To mi je i danas omiljena literatura. Na svom iPadu imam složene knjige za sljedećih godinu dana. Svaku večer prije spavanja moram čitati i uvijek sam u panici da izgubim iPad, pa zato u rezervi uvijek imam i knjigu u papirnatom izdanju - rekao je glumac za Šibenski.

Pauza zbog pandemije mu nije teško pala.

- Posla nije bilo. Nitko nije radio. Nešto je bilo u Novom Zelandu, jer su, kao otok, mogli napraviti doslovno pravu karantenu. U Los Angelesu i danas se radi s 20 posto kapaciteta kada je riječ o filmovima i televizijskim serijama. Ali mi smo se u koroni preselili u Englesku. Prodali smo kuću u Americi i dobro nam je došla ta prisilna pauza, jer je bilo prilično komplicirano preseliti i svu tu životinjsku menažeriju. Imam tri mačke i četiri psa - otkrio je glumac.

- Pisao sam cijelo ovo vrijeme, ali ne smijem govoriti o projektu. Mogu samo reći da se radi o hrvatskom stripu koji pokušavam napraviti kao tv-seriju. Prijatelj i ja radili smo svakodnevno i cijelo vrijeme čuli se preko zooma i whatsappa. Napravili smo puno posla, napisali 10 epizoda, cijelu prvu sezonu. Sada tražimo partnere koji bi nam se pridružili nam tom projektu - dodaje Višnjić.

Šibenik: Glumac Goran Višnjić čitao priču Ježeva kućica djeci na MDF-u

- Plan je raditi i neke stvari u šibenskom teatru i općenito više u Hrvatskoj, u kazalištu, stati malo na loptu - najavio je Višnjić.