Obavijesti

Show

Komentari 26

Grafička dizajnerica prišla mu je prva, a ubrzo i zarobila srce

Grafička dizajnerica prišla mu je prva, a ubrzo i zarobila srce
3

Legendarni komičar Robin Williams svoju 13 godina mlađu suprugu upoznao je u trgovini s računalima. Susan Schneider pitala ga je zašto se tako odijeva

VIDEO

Još proljetos ga je hrvatska publika gledala u komediji “Vjenčanje godine” u ulozi svećenika Moinighana, a u kinima će uskoro zaigrati novi filmski hit “Batler” u kojem će Robin Williams utjeloviti 34. američkog predsjednika Dwighta Davida Eisenhowera. 

Istodobno igra glavnu ulogu u CBS-ovoj seriji “The Crazy Ones”, koja se upravo prikazuje u Americi, a dovršena su i dva filma - “The Angriest Man in Brooklyn” i “Boulevard” u kojima je također glavni protagonist i koji bi u kina trebali stići kroz nekoliko mjeseci.

Kao mali Robin je bio izrazito povučen i sramežljiv

Iz biografije marljivog Williamsa može se vidjeti da je nekoliko puta godišnje snimao i po nekoliko filmova, a posljednji put bilo je to prije šest godina. Redatelji očito smatraju da je poput vina: što stariji - to bolji. Ali ne samo oni. Tako za ovog 63-godišnjaka očito misle i žene jer iza sebe ima dva propala braka zbog kojih je morao nekoliko puta u životu pošteno zasukati rukave ne bi li bivšima isplatio alimentacije. Prije dvije godine i treći se put oženio za 13 godina mlađu Susan Schneider, a fotografije para bolje od stotinu riječi govore o njihovoj skladnoj bračnoj zajednici, pa je očigledno ovaj briljantni komičar iz vlastitih pogrešaka nešto i naučio.

Robin Williams je rođen u Chicagu 21. srpnja 1951. godine. Majka Laura McLaurin, podrijetlom iz New Orleansa, bila je prava ljepotica i u mladosti je radila kao fotomodel, a otac Robert Fitzgerald Williams bio je jedan od vodećih ljudi u tvornici automobila Ford. Većinu djetinjstva proveo je seleći se s roditeljima iz grada u grad zbog očeva posla, sve dok se nisu konačno skrasili u Marin Countyju u Kaliforniji, u kojoj se upisao u srednju školu i maturirao 1969. Odrastao je uz starijeg brata Roberta, ali je bio vrlo sramežljiv dječak. Prva publika bila mu je majka pred kojom je, kad je imao pet godina, imitirao vlastitu baku. Tek u srednjoj školi stekao je samopouzdanje i postao popularan zbog smisla za humor koji je, kako je jednom rekao, razvijao kako bi stekao nove prijatelje i obranio se od agresivnih školskih kolega. Ali ni tada još nije mislio da će postati glumac jer je upisao studij političkih znanosti. No nakon prve godine promijenio je mišljenje te upisao školu glume. Bio je to dobar izbor jer se ondje ubrzo izborio za stipendiju ugledne Juilliard School u New Yorku pod trogodišnjim tutorstvom glumca Johna Housemana.

Christopher Reeve mu je bio najbolji prijatelj

Među 20 polaznika Houseman je odabrao samo dvojicu studenata koje je nastavio podučavati u naprednom programu. Bili su to Robin Williams i Christopher Reeve, s kojim je ostao nerazdvojni prijatelj sve do njegove smrti 2004. godine. Tijekom studija Williams se prvi put zaljubio. Godine 1976. našao se u San Franciscu u klubu Holly City Zoou. Valerie Velardi upoznao je za šankom. Radila je kao konobarica.

- Je li to bila ljubav na prvi pogled? Prije bih rekao da je to bila čista požuda. Napolitanskih korijena, Val mi je izgledala seksi, iako uopće nije bila izazovno odjevena.

Poludio je za njom, a poslije se pokazalo kako mu je upravo ona trebala u životu

Bila je tvrdoglava djevojka s majčinskim odnosom prema Robinu koji je u to vrijeme bio hodajući kaos. U tom neredu ona mu se nametnula kao glavni oslonac i u privatnom i u profesionalnom životu. Pomogla mu je da u Los Angelesu pronađe klubove u kojima je nastupao kao stand-up komičar dijeleći njegove promo-materijale.

Smrt prijatelja Johna Belushija promijenila mu je život

- Val me podupirala, držala me pri zdravoj svijesti i, što je još važnije, usrećila me. Žrtvovala se, zanemarila je vlastitu karijeru da bi pomogla meni graditi moju. Bila mi je i ljubavnica i najbolji prijatelj kojeg sam ikad imao - opisao je Robin prvu suprugu.

Valerie i Robin vjenčali su se nakon dvije godine veze, 4. lipnja 1978. u Tiburonu u Kaliforniji. Oboje su debitirali na filmu 1980., i to u adaptaciji popularnog crtića “Popaj”. On je igrao glavnog junaka, a Valerie je dobila sporednu ulogu. Tri godine poslije, kad su već popunili kućni budžet honorarima od TV serije, par je 11. travnja 1983. godine dobio sina Zacharyja Pyma. Ali obiteljska sreća nije dugo trajala.

Ponesen prvim uspjesima Robin se odao alkoholu, a kako se poslije saznalo, postao je ovisan i o kokainu. Izašlo je to na vidjelo još u proljeće 1982. godine nakon tuluma s kolegom Robertom De Nirom i Johnom Belushijem. Trojac je proveo razuzdanu noć u bungalovu, a dan poslije Belushi je pronađen mrtav. Kriminalistička istraga je otkrila da su se prijatelji noć prije drogirali i da se John Belushi predozirao.

- Belushijeva smrt bila je dovoljno jak razlog da se ostavim droge. A i policijska istraga je djelovala motivirajuće. Kad bolje razmislim, ovisnost o kokainu je način na koji ti Bog poručuje da zarađuješ previše novca - rekao je Robin koji se ostavio jednog poroka i predao se drugom - ženama.

Samo godinu dana nakon rođenja sina u njegov je život ušla još jedna konobarica. Ovaj put bila je to Michelle Tish Carter, koju je upoznao 1984. godine. Petljao je s njom nekoliko godina, a onda ga je 1986. tužila da ju je zarazio herpes simplexom, spolnom bolešću zbog koje je imala zdravstvenih problema. Sudskim putem tražila je golemu novčanu odštetu. Živce je u to vrijeme počela gubiti i njegova supruga Valerie.

Robin je poslije 20 godina ponovno počeo piti alkohol 

Počeli su živjeti razdvojeno 1987., da bi Val konačno 1988. godine podnijela zahtjev za razvod. Dogodilo se to nakon što je saznala da se Robin ovaj put zaljubio u Marshu Garces, dadilju njihova sina.

- Razvod? Aha, da! To je zapravo riječ koja u prijevodu znači odrezati mužu jaja kroz njegov džep - opisao je duhovito Robin Williams činjenicu kako je ženama morao iskeširati pravo bogatstvo.

Uglavnom, ni pola godine nakon razvoda od Valerie, Robin je opet “uletio u brak” i 30. travnja 1989. vjenčao se za šest godina mlađu Marshu Garces, koja je tada već nekoliko mjeseci bila trudna. Malo vjenčanje s tek 30-ak uzvanika imali su na jezeru Tahoe u Kaliforniji. Tri mjeseca poslije, 31. srpnja 1989. godine, dobio je drugo dijete. Rodila se kći Zelda Rae, a nakon dvije godine braka par je dobio i sina Codyja Alana. Tih godina već je postao renomirani holivudski glumac. U vrijeme kad mu se počeo raspadati prvi brak odigrao je maestralnu ulogu radijskog voditelja u filmu “Dobro jutro, Vijetname”, a za ulogu je Williams osvojio Zlatni globus i nominaciju za Oscara te nagradu BAFTA. I u idućih nekoliko godina nastavio je nizati profesionalne uspjehe. Tri Zlatna globusa i posebnu nagradu dobio je za glas u Disneyevu crtiću “Aladin”, a zatim su slijedili komercijalni hitovi “Tatica u suknji”, pa “Jumanji” i “Kavez za ptice” te konačno 1997. Oscar za njemu najdražu ulogu u filmu “Dobri Will Hunting”. 

I ovaj put je iza njegova uspjeha stajala smjerna žena. Nakon vjenčanja Marsha je postala njegova tajnica i pomagala mu je da u red stavi svoj obavezama prekrcan poslovni život. U to vrijeme Williams je radio punom parom i već se odavno ostavio svih poroka. Imao je 40 godina, imao je zrelost, ime, slavu i mnogo novca. Stoga je 1992. godine okončao i sudski spor s Michelle Tish Carter kojoj je zbog svoje mladenačke ludosti isplatio čak šest milijuna dolara. Kaže kako ne bi sve to izdržao da supruga Marsha nije bila uz njega.

- Bio sam posve izgubljen, a onda me Marsha resetirala riječima: ‘Čuj ti, budalo! Čemu sve te afere? Za čime to žudiš? Probudi se!’. Počeo sam shvaćati da postajem časna osoba i sve dobro što mi se događalo mogu zahvaliti njoj. Ona me i privatno i profesionalno iz čiste nule odvela u visine. S njom sam pronašao sve čemu sam težio: stabilnost, pouzdanost, intimnost i prostor da sam sebe bolje spoznam - rekao je komičar.

Ovaj put je bračna idila trajala 17 godina. A onda je 9. kolovoza 2006. njegov glasnogovornik objavio da je Robin nakon 20 godina počeo opet piti. Robina je Marsha, umjesto na ljetovanje, poslala na dvomjesečni tretman u klinici za odvikavanje u Newbergu u Oregonu. Bilo je to iste godine kad je u kinima igralo čak pet njegovih filmova, među kojima i hit ‘“Noć u muzeju”, a ironijom sudbine i “Moji problematični praznici”. Nakon dva mjeseca vratio se trijezan, ali mu se već tada brak s Marshom počeo polako raspadati. Konačno u ožujku 2008., nakon 19 godina zajedničkog života, umjesto proslave obljetnice Marsha je pokrenula brakorazvodnu parnicu u kojoj je kao razlog navela “nepomirljive razlike u karakteru”. Ovaj put bivšoj supruzi morao je isplatiti čak 30 milijuna dolara.

Tih nekoliko godina Robinu privatno ništa nije išlo od ruke. Najprije mu je 2004. umro najbolji prijatelj Christopher Reeve, zatim mu je u kolovozu 2007. umro stariji brat Robert zbog srčanih problema. Uslijedio je razvod, a već u proljeće 2009. godine i sam Williams je završio u bolnici zbog srčanih tegoba. U klinici u Clevelandu ugrađene su mu tri premosnice. Nakon povratka iz bolnice brižno ga je njegovala grafička dizajnerica Susan Schneider. Upoznali su se netom prije njegova odlaska u bolnicu

Vjenčali su se u luksuznom resortu 2011. godine

- Sreli smo se u trgovini s računalima. Imao sam na sebi maskirne hlače, a ona mi je prišla i pitala me: ‘I kako vam ide s tim maskirnim hlačama? Jel’ pomažu?’. Odgovorio sam joj: ‘Očito pomažu čim ste me primijetili!’ i dodao: ‘Znam da ovo zvuči kao najgori mogući način upucavanja, ali mislim da vas odnekud znam’. Susan je odgovorila: ‘Aha! I ja vas!’. Shvatili smo da imamo sličan smisao za humor. Odmah me je osvojila - rekao je komičar.

Nekoliko mjeseci poslije Robin se iz bolnice vratio u kuću u San Franciscu, a grafička dizajnerica i vlasnica tvrtke Critical Eye Design svesrdno mu je pomagala u oporavku. Navršio je 60, a ona je imala 47 kad su se u listopadu 2011. vjenčali. Treći put pred matičara stao je u Napa Valleyu u Meadowood Resortu, a ovaj put među gostima su bili bili i redatelj Steven Spielberg, George Lucas te mnoge druge holivudske zvijezde. Vjenčanje je bilo tajno dok njegova kći Zelda nije objavila vijest na Twitteru: “Pa neka svadbeno ludilo počne!”. Kad su joj prijatelji počeli čestitati, odgovorila im je: ”Hvala, ali nije riječ o mojem vjenčanju. Malo pišem o tatinoj svadbi!”.

Nekoliko dana nakon vjenčanja Robin i Susan otputovali su na medeni mjesec u Pariz. No Williams je nedavno objavio da je opet u financijskim problemima.

- Moram plaćati račune te ću zato prodati i ranč u Nappa Valleyu. Ne mogu si ga priuštiti - priznao je glumac, koji sa suprugom živi u San Franciscu u vili pored oceana.

Misli da će sa suprugom ostati zauvijek

- Uživam sa Susan. Nadam se da je ovaj put zauvijek. Toliko mi je pomogla, a uz to je i lijepa. Dugo sam bio sam, tako da znam koliko sam sretan sada. Razvodi su skupi, a i ja sam se dvaput razvodio. Dosta mi je. Najponosniji sam jer imam troje divne djece - kaže Robin koji se nada da će još dugo glumiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti