Obavijesti

Show

Komentari 32

Grga ide u penziju: Ne sviđa mi se prodor tih instant zvijezda

Grga ide u penziju: Ne sviđa mi se prodor tih instant zvijezda
6

RADOHOLIČAR Ljudevit Grgurić Grga je u showu ‘Sedma noć’ stvarao zvijezde. Najveći ponos mu je Gibonni, a u mirovini neće sjediti doma jer ne zna besposličariti

VIDEO

U mirovinu idem u lipnju, no to ne znači da više neću raditi. Ne mogu se zamisliti kako po cijele dane sjedim doma i ne radim baš ništa, rekao je Ljudevit Grgurić (66). Radijski i televizijski voditelj i urednik, doajen HRT-a, kaže da mu je vrijeme proletjelo.

- Postoje profesije za koje nikad nema umirovljenja, takva je i moja - ističe Grgurić kojeg gledamo kao voditelja jutarnje emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', a na Hrvatskom radiju i dalje vodi svoju nagrađivanu emisiju 'Gladne uši'. Nekad jako gledanim showom 'Sedma noć' pomogao je današnjim zvijezdama.

- Gibonni je zaživio kod nas. Mislim da se prvi put pojavio s pjesmom ‘Mi smo prvaci’. Kasnije je promovirao i ‘Zlatne godine’.

OSCAR JE DAROVAO LUSTIGU

Gibo mi je u sjećanju kao najveći ponos - kaže. Tri godine vodio je 'Sedmu noć', a onda je to prepustio mlađima, Vlatki Pokos i Mirku Fodoru. Nakon 'Sedme noći' radio je u marketingu jedne banke, a potom se vratio na HRT i pokrenuo veliki show 'Bravo'. Radio mu je, kaže, bio oaza. Tri puta je dobio godišnju nagradu HRT-a. Zadnja u nizu je radijski Oscar za emisiju 'Svijet ne bi postojao bez čuda', u kojoj je Branko Lustig govorio o strahotama koje je kao dijete proživio u nacističkim logorima. Grga mu je darovao Oscara jer je smatrao da je Lustig zaslužan za nagradu.

Kao student Grgurić je radio u banci, potom je vodio diskoteke, radio kao DJ. Heroj njegove mladosti bio je Arsen Dedić, najugodnije se osjećao uz njegove stihove, pjesme. Kratko vrijeme radio je u Poletu, pa pamti praćenje velikih turneje Bijelog dugmeta. Na Radio 101 ušao je isti dan kad je dao otkaz u Jadran filmu, gdje je bio pomoćnik direktora.

JOŠ SE PAMTI SEDMA NOĆ

- Išao sam Jurišićevom i naletio na Dobrivoja Kebera. Pitao me što radim, ja rekao da sam upravo dao otkaz, a on kaže: ‘Dođi k nama, osnivamo radio’ - rekao je. Na 'stojedinici' je bio tri godine i vodio kultnu emisiju 'Retrovizor'. Ugledna modna kritičarka, a ondašnja radijska kritičarka, pokojna Ana Lendvaj, za nju je napisala: 'Koliko bi BBC platio za ovakvu emisiju?'. 'Retrovizor' je slušala i Ksenija Urličić, koja ga je i pozvala na HRT. 'Čelična lady' uvijek je isticala njegovu marljivost i kreativnost. Zajedno su napravili show o kojem se još priča. Na jednom od snimanja Grga je upoznao i suprugu Sanju.

- Naš prvi susret bio je preko puta Tvornice, u Šubićevoj, odakle je i krenula ‘Sedma noć’. Prijatelj mi je rekao da je došla razgovarati o mogućnosti promocije njezine tvrtke u ‘Sedmoj noći’. Čim sam ušao u kafić i ugledao je, znao sam da je to ‘ona’, da će biti za cijeli život. Kliknulo je. Od te večeri je prošlo više od 20 godina - kaže Grgurić.

Ljudevit Grguric Grga

Sanja i on imaju dvoje odrasle djece, sina Ivana i kćeri Ive, kojima se, kaže, jako ponosi. Trudio se biti pravedan otac, koji ih je učio što je u redu a što nije i uvijek je bio uz njih. Ne skriva da je u njegovoj zavidnoj karijeri bilo i poraza, stvari koje bi danas drukčije učinio, odigrao mudrije...

- Kako sam bio siguran u svoje ideje, išao sam glavom kroz zid. I kasnije shvatio da je trebalo amortizirati, taktizirati. Stati na loptu - kaže. Svoj uspjeh je gradio postupno. Počeo je kao novinar na malom radiju, radio ankete na ulicama, kratke razgovore, i dogurao do 'velike face' Zabavnog programa. Zato mu se i ne sviđa prodor instant zvijezda. Grgurić je pobornik kvalitete i temeljitosti.

Ljudevit Grguric Grga

VIZIJA I SAN NAJVEĆI SU USPJESI

- Kad vidim da netko dođe s ulice i odmah ga ubace u program, smatram to hrabrošću, ali i degradiranjem imidža i imena javne televizije - kaže i dodaje da se ponosi visokim standardima u licencnim projektima HRT-a.

Ljudevit Grguric Grga

- To je demonstracija sile. HRT pokazuje kakve mogućnosti i potencijale ima da besprijekorno realizira sve projekte - kaže. Mladima savjetuje da se ne treba bojati posla o kojemu maštaju. Vizija i san njegovi su najveći uspjesi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...