Show

Komentari 0

Gruntovčani: Dudeka će igrati u čast 'Gospodinu Sagneru'...

Gruntovčani: Dudeka će igrati u čast 'Gospodinu Sagneru'...

U ovoj predstavi u Kerempuhu ima novi lik, državna tajnica Marinela Puvalo. Dudeka glumi Matija Šakoronja, a Regicu igra Mirela Vidak Hranjec

U nedjelju, 8. ožujka, na Dan žena, u zagrebačkom kazalištu Kerempuh bit će premijera predstave “Gruntovčani”. Idealan izlazak...

- Kazališni tekst nastao je adaptacijom Kerstnerove žufke komedije ‘Weekend u Gruntovcu’, koja je izvođena u kazalištu Komedija 70-ih godina, ali nije nikad ekranizirana - stoji, između ostalog, u najavi predstave.

Veliku popularnost “Gruntovčani” su stekli dramskom serijom u režiji Kreše Golika. U fiktivnom podravskom selu sjajno je prikazao društveni život i mentalitet “malog čovjeka” i agrara. Novu je predstavu adaptirao Boris Svrtan, koji s Rajkom Minkovićem potpisuje i režiju, a glumi i Franca Ožbolta, puno poznatijeg kao Cinobera.

U ovoj priči koja se događa u današnje vrijeme, u 21. stoljeću, zatičemo poznate i nezaboravne likove iz Kerstnerova remek-djela. No miran život Gruntovca prestaje biti toliko miran kad im dođe državna tajnica Marinela Puvalo (Ornela Vištica).

- Ona je pomoćnica ministra za promet i veze. Uđe u grotlo legalnog kriminala, a tamo je jedini Dudek naivan - u najavi je nedavno rekao Svrtan.

A tog dobričinu Dudeka sad glumi Matija Šakoronja. U seriji ga je igrao veliki Martin Sagner, koji je preminuo prošlog kolovoza.

- Želio sam opet pogledati seriju i pitati gospodina Sagnera za savjet. Nažalost, to više ne mogu. No igrat ću Dudeka u predstavi Sagneru u čast - rekao je Šakoronja.

POGLEDAJTE EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA': 

Najčitaniji članci