Obavijesti

Show

Komentari 2

He-Man nam se vraća, a gdje su sad glumci iz prvog filma?

He-Man nam se vraća, a gdje su sad glumci iz prvog filma?
4

Kako je najavljeno uskrsnuće 'He-Mana i Gospodara svemira', tako smo se upitali što se zbilo s glumcima koji su glumili u originalnom filmu. Nisu baš dobro prošli...

VIDEO

Tijekom '80 se niste mogli nikamo okrenuti, a da ne primijetite karakteristične lutkice 'He-Mana i Gospodara svemira’. Šaroliki likovi s planeta Eternije, gdje je zli Skeletor ugrožavao sveopće pučanstvo, a princ Adam ga branio, su bili poznati baš svoj djeci. Tolika je bila popularnost tih igračaka i animiranih filmova da je 1987. u kino dvorane stigla i filmska verzija.

Ali He-Man nije dobro preživio prelazak na kino platno, za razliku od svojih konkurenata Transformersa i GI Joea. Vrlo nemušto prebacivanje u igranu formu, s Dolphom Lundgrenom u glavnoj ulozi, je u stvari mnogima obilježilo točku kad je sve u toj franšizi prestalo raditi kako spada.

YouTube/Screenshot

Franšiza se osvježavala 1990., 2002., 2008., i posljednji put 2012. godine, kada je princ Adam odjednom neobjašnjivo postao drvosječa. I nakon svih tih pokušaja, čini se da još jedan slijedi. Već je kao redatelj unajmljen i redatelj 'Charliejevih anđela', McG, koji će i nadgledati pisanje scenarija.

No što se dogodilo s glavnim glumcima tog lošeg filma iz 1987.?

Dolph Lundgren

Nakon svoje 'breakout' glavne uloge, kao He-Man, Dolph je dobio poprilično loše kritike na svoj račun. To ga je opet vratilo u kategoriju glumaca koji glume snažne negativce, pa se tek 1989. vratio na kino platna kao glavni glumac.

No i ta glavna uloga, u filmu 'Punisher', je dočekana na nož. Još nekoliko takvih uloga, kroz početak '90, je potvrdilo da je Dolph stvoren za uloge ogromnih negativaca, sve do uloge koja je zacementirala takvo mišljenje. Naime, 1990. je dobio ulogu šutljivog psihopata, narednika Andrewa Scotta, u filmu 'Univerzalni vojnik'. Bila je to uloga kojoj će se Dolph vratiti još dva puta tijekom dvijetisućitih.

PA/Pixsell

Ovakav trend je Lundgrena pretvorio u fenomenalnog glumca za jeftine, televizijske filmove, kojima nedostaje namrgođeni negativac, pa je od sredine '90 sve do 2010., Lundgrenova karijera bila ispunjena uglavnom takvim ulogama, ulogama šutljivih specijalaca, ili tihih profesionalaca.

No 2010. je snimio 'Plaćenike', svoj prvi kino film u petnaest godina, i Lundgrenova karijera je opet krenula uzlazno. Koliko dugo će takva biti, tek treba vidjeti.

Courteney Cox

Za razliku od Dolpha Lundgrena, koji se relativno dobro snašao nakon glume u 'Gospodarima svemira', Courteney Cox je sve do dobivanja uloge u 'Prijateljima' praktički životarila.

Velika se promjena dogodila po dobivanju uloge Monice Geller, u iznimno popularnoj seriji 'Prijatelji'. U deset godina, koliko je serija trajala, Cox je snimala i seriju, a i pokoji film u pauzama između sezona.

PA/Pixsell

No nakon prestanka snimanja 'Prijatelja', i uloge u filmovima, a i one u serijama, su presušile. U dvanaest godina, koliko se već serija ne snima, Courteney je snimila samo sedam filmova, i glumila je tek u pokojoj seriji.

Karijera je dobila mali uzlet 2009., kada je dobila glavnu ulogu u sitcomu 'Cougar Town', no kako je prošle godine i ta serija ukinuta, pitamo se kamo će Cox sada?

Frank Langella

Poznati kazališni glumac je nakon svoje uloge Skeletora i dalje imao posve kvalitetnu karijeru. Već dokazani glumac, što na kazališnim daskama, što u filmovima, a i na televizijskim ekranima, nije imao nikakve probleme nakon svoje uloge u 'Gospodarima svemira'.

georges biard

Balansirajući između uloga šutljivih negativaca i mirnih protagonista, Langella je pokazao i koliko vrijedi u hvaljenom filmu 'Frost/Nixon', za kojeg je dobio mnoštvo nagrada.

Glumac, koji je sada u svojoj 78. godini, se uistinu nema čega sramiti nakon 'Gospodara' niti ima za ičime žaliti.

Što mislite: hoće li novi film uništiti ili stvoriti glumce?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...